keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kuinka säästää 100 euroa?

Olen yksi niistä kurjista, joka on onnistunut sössimään raha-asioidensa kanssa. Kai ne raha-asiat alkoivat mennä pieleen silloin, kun alkoholi astui elämään liiallisessa määrin. Silloin tuli esimerkiksi sorruttua ottamaan pikalainoja ja niitä jäi maksamatta ja lainakierre oli valmis alkamaan.

Nyt on useampi tuhat euroa ulosotossa ja luottotiedot ovat menneet. Kuukausittaiset tulot eivät ole kovin suuret, kun elän kuntoutustuella ja niistäkin tuloista menee jo noin 300 euroa kuukausittain ulosottoon.

No, minä en lannistu. Vaan rahojensa kanssa pitäisi oppia elämään säästeliäämmin että saisi ne edes riittämään kuukausittain pakollisiin menoihin.

Nyt se löikin eteen mielenkiintoisen haasteen. Kuukausittaisista ruokakuluista pitäisi saada 100 euroa säästettyä että rahani riittäisivät joka kuukausi ruokaostoksiin. Kuinka säästää ruokamenoissa joka kuukausi 100 euroa? Konsteja ja vinkkejä on onneksi monia, netti väärällään.

Sitä en tiedä yhtään paljonko minulla on ennen mennyt rahaa ruokaostoksiin per kuukausi, mutta sen tiedän että 100 euroa näistä kuluista pitäisi säästää. Siinä on kuukauden haasteeni. Nyt ruokakulut per kuukausi pitäisi saada sinne noin 250 euron tuntumaan.

Mainittakoon vielä sen verran, että näihin ruokakuluihin lukeutuvat vielä kaikki muutkin pakolliset ostokset, kuten talous- ja vessapaperit sekä pesuaineet. Ja asun yksin taloudessani.

Kuinka voi säästää kuukausittaisissa ruokamenoissa? No ainakin lähikauppojen tarjoustuotteisiin kannattaa tutustua päivittäin. Useat kaupat pistävät pian pilalle meneviin päiväystuotteisiin alennuslappuja ja näitähän kannattaa seurata.

Usein tarjouslaput pistetään tuotteisiin tunti ennen sulkeutumisaikaa. Jos siis kävisi parin-kolmen kaupan tarjoustuotteita seuraamassa päivittäin ja laatisi ruokalistansa näiden tuotteiden pohjalta. Minä onneksi osaan laittaa ruokaa laidasta laitaan ja olenkin myös kaikkiruokainen, jolloin olisi helpompaa elää tarjoustuotteiden pohjalta.

Ruokana kannattaa suosia myös erilaisia keittoja ja laatikoita. Ne ovat edullisia ruokia ja niistä riittää monelle päivälle.

Sitten voisi suunnitella syömiset etukäteen ja käydä kaupassa vain kerran tai pari viikossa ja aina kauppalistan kanssa. Eli ruokalistan voisi suunnitella vaikka yhdeksi viikoksi kerrallaan. Myös kilohintoja kannattaa tarkkailla, aina ei edes tarjoustuote ole se edullisin vaan kilohintoihin kannattaa kiinnittää huomiota. Myös sesonkien tuotteita kannattaa hyödyntää.

Ruoanlaitossa kannattaa suosia paljon myös kunkin kauden kasviksia ja juureksia ja kukkaron lisäksi myös sydän kiittää. Ruoka kannattaa myös laittaa itse ja vähentää minimiin erilaisten einestuotteiden käyttäminen.

Kauppaan ei kannata mennä myöskään nälkäisenä, jolloin ruokavalinnat ostoskärryyn tekisi vatsa minun itseni sijaan. Kaupassa käynnin ajankohta kannattaakin valita huolella.

Minulla on myös aikaa, jolloin voisin valita huolellisemmin myös sen kaupan missä asioin. Voisin vertailla vaikka eri kauppojen hintoja ja käydä siinä kaupassa mikä vaikuttaa edullisimmalta.

Siinä jo jonkin verran keinoja siihen kuinka ruokamenoissa voi säästää. 100 euroa pitäisi säästää kuukaudessa ruokamenoista. Jo 100 euroakin kuullostaa aika isolta summalta saada säästetyksi, mutta luotan siihen että jo näillä edellä luetelluilla keinoilla 100 euron säästäminen ruokamenoista on mahdollista.


Henkilön Ville Heino kuva.
Ruokakassin sisältöön pitäisi kiinnittää entistä suurempaa huomiota.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!