lauantai 22. heinäkuuta 2017

Mikä tekee hyvän mielen?

10 asiaa, jotka tuottavat minulle hyvän mielen, nämä ovat sekalaisessa järjestyksessä:

1. Onnistumiset ja voittaminen
Kun onnistuu jossain, missä tahansa asiassa se saa mielen onnelliseksi. Esimerkiksi kun tekee hyvin keittiötyöt Länsituulessa niin siitä tulee kiva mieli. Myös se saa aikaan hyvän olon tunnetta kun voittaa jotain. Olen melko kilpailuhenkinen ja kova pelaamaan melkein mitä tahansa pelejä ja kun satun voittamaan saa siitä paljon hyvän olon tunnetta.

Henkilön Marika Vahlman kuva.











2. Vilma ja Veikko

Siskon lapset saavat aina hymyn huulilleni. Ne ovat sellaisia ilopillereitä, etenkin Veikko. Lapsen riemu on mukavaa katseltavaa ja saa itsellekin hymyn huulille. Tietenkin Vilma on jo 14-vuotias ja on jo kasvanut lapsesta vähän isommaksi mutta ei siitä niin kauaa ole kun Vilmakin oli tekemässä vielä eronsa kanssa mansikkamaitoo.

Henkilön Marika Vahlman kuva.

3. Liikunta
Liian usein on nykyään niitä päiviä kun ei jaksa lähteä lenkille. Se on valitettavaa, sillä liikunnasta saa melkoista hyvänolontunnetta. Liikunta on palkitsevaa ja sitten kun on lenkin tehnyt on aika hyvässä euforisessa tilassa ja mieli sekä kroppa voivat hyvin.

4. Siisti koti ja se kun saa kaikki kotityöt tehtyä
Se tunne kun on ensin edessä kasa tekemättömiä kotitöitä ja sitten kun saa ne tehdyksi. Saa kämpän kuurattua, pyykit pestyä ja tiskit tiskattua. Siitä tulee hyvänolontunnetta, kun on selvinnyt kaikista velvollisuuksista ja voi vaan olla ja nauttia puhtaasta kodista. Siististä kodista saa muutenkin hyvää mieltä.

Henkilön Marika Vahlman kuva.
Mikä se tuottaa Viltsulle hyvää mieltä?

5. Biljardin peluu
Inhosin ennen biljardia, kai olin salaa kateellinen niille jotka sitä osasivat pelata? Täällä Länsituulessa on hyvä mahdollisuus pelata bilistä ja täällä olen myös biljardia itsekin oppinut pelaamaan ja olen siitä myös innostunut. Biljardi on hyvä, mielenkiintoinen ja sopivan haastavakin laji joka etenkin hyvässä seurassa saa mielen hyvälle tuulelle.

6. Kirjoittaminen, bloggaaminen
Kirjoittaminen ja bloggaaminen ovat rakkaimpia harrastuksiani ja siksi ne tuottavat myös hyvää mieltä. Minulla on intohimoinen suhde kirjoittamiseen ja tekstin tuottaminen on usein myös varsin terapeuttista toimintaa.

7. Saunominen
Mikäs sen rentouttavampaa olisi kuin saunominen? Hyvät, kuumat löylyt ja hikoilu saa minut hyvälle tuulelle. Tykkään todella paljon saunomisesta. Täällä Länsituulessa oli vain ennen vikaa saunassa ja lämpöä saunassa oli vain vaivaiset 60 astetta. Se teki melkein kiukkuiseksi. Mutta nykyään täälläkin saunan lämpötila on 80-90 astetta ja niissä lukemissa saa otettua jo mainiot löylyt.


8. Hyvä ruoka, pitsa, herkuttelu
Hyvä ruoka, parempi mieli. Kun saa nokkansa eteen lempiruokia, kuten lasagnea, kaalilaatikkoa, makaroniruokia, paistettuja muikkuja on mieli melko onnellinen. Myös pitsapäivät saavat mielen hyväksi. Pitsapäivä minulla on joka kolmas viikko. Asun peräti neljän pitserian naapurissa ja näiden pitserioiden palveluja hyödynnän joka kolmas viikko-tahdilla. Myös herkuttelu tuottaa hyvää mieltä.

9. Se jos saan tehtyä jollekin toiselle hyvän mielen.
Kun saa aikaan hymyn jonkun toisen huulille tai saa jonkun toisen tehtyä onnelliseksi niin siitä saa hyvää mieltä itsekin. Solidaarisuus on hyvä asia. Ja tämän takia tykkään ennemmin antaa muille lahjojakin kuin saada niitä itse. Toisten ilahduttaminen on mukavaa.

10. Hyvä musiikki
Musiikki, varsinkin hyvä musiikki tuottaa hyvää mieltä. Musiikki on tärkeä asia ja käy hyvin terapiastakin. Hyvää musiikkia on esimerkiksi Apulannan tuotanto ja lempikappaleeni onkin tällä hetkellä Apulannan Vasten mun kasvojani.

Henkilön Ville Heino kuva.
Listan ulkopuolelta, myös kesä ja luonto tuottavat mielihyvää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!