tiistai 18. heinäkuuta 2017

Muutos, joka ei pitänyt

Olen kokenut jojomaisen liikkeen. Ensin laihdutin itsestäni pois 25 kiloa. Sittemmin kilot ovat tulleet takaisin korkojen kera. Koin hetken hurman. Sain tuntea, miltä tuntuu olla 25 kiloa laihempi. Mutta olen lihonut jälleen.

Ihminen voi muuttua mikäli niin haluaa, olen eräänlainen todiste siitä. Vai olenko todiste sittenkin siitä, että pohjimmiltaan ihminen on se samanlainen yksilö, joksi Luoja on hänet luonut. Vuonna 2010 olin vielä läski, sohvaperuna ja arkajalka. Sen jälkeen muutuin, olin lähes 30 kiloa laihempi, urheiluhullu ja sosiaalisestikin lahjakkaampi.

Olin pari vuotta melkein 30 kiloa laihempi, urheiluhullu ja sosiaalisestikin lahjakkaampi kunnes muutuin taas. Palasinkohan taas siksi samanlaiseksi yksilöksi kuin olin aiemminkin ollut? Sain nimittäin läskini takaisin ja laiskistuin, urheiluhulluuskin karisi hieman minusta.

Ihminen voi muuttua, ihminen voi laihtua. Nämä vaativat ainakin rutkasti itsekuria, päättäväisyyttä ja lujaa tahtoa. Mutta että muutoksesta ja laihtumisesta tulisi pysyvää, sekin vaatisi tahtoa ja tarkkaavaisutta.

Onnistuin laihduttamisessa hyvin, erinomaisesti. Sain itsestäni karistettua läskiä pois melkein 30 kilon verran. Se onnistui siten, että aloin seuraamaan syömisiäni. Pidin ruokailuistani ruokapäiväkirjaa ja laskin päivittäin saamieni kalorien määrät. Sekä lisäksi lisäsin liikunnan määrää.

Mutta siinä en onnistunutkaan sitten niin hyvin että muutoksistani kehossani olisi tullut pysyvää. Olen joutunut nimittäin todistamaan sen, että kilot tulevat helposti takaisinkin korkojen kera. Tosin tätä edesauttoi se, että sorruin juopotteluun ja alkoholinkin voimalla kilot olivat äkkiä palanneet takaisin. Lisäksi en enää välittänyt niin paljoa mitä söin ja lopetin ruokapäiväkirjankin pidon ja tämä oli virhe. Olin jälleen pulskistunut.

Haluaisin olla laihempi ja ehkä jonain päivänä sitä taas olen. Onhan minulla hyvät näytöt siitä että laihduttaminen on mahdollista ja tiedän, miten se on mahdollista ja mitä se vaatii. Ehkä jonain päivänä toteutan laihduttamisprojektini uudelleen ja tällä kertaa olen tarkkana myös siinä, että kilot myös pysyvät poissa.

Painon pudottamisen lisäksi olen onnistunut vuosien varrella muuttamaan myös luonnettani. Kehittämään luonnettani. Ennen oli melkoinen arkajalka, ujo ihminen. Minulla oli aikoinaan kuitenkin mahdollisuus harrastaa toimittajan töitä harrastuksenani ja silloin tein paljon haastatteluita. Se kehitti minusta rohkeamman ja sosiaalisesti taitavamman ihmisen.

Suupaltti en silti ole edelleenkään. Enkä sellaiseksi halua. Keskustelujen avaaja minusta on liki pitäen tulut. Sekin on jo huima ero entiseen. Aiemmin vastasin lähinnä jonnin joutaviin kysymyksiin joolla.

Ihmisen muuttuminen on mahdollista ja me kaikkihan käymme jatkuvasti elämän koulua. Ihminen voi kehittyä koko ajan paremmaksi yksilöksi. Jos vain haluaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!