lauantai 2. syyskuuta 2017

Kaksi kuukautta kulunut- Tavoitteet pitänyt hyvin

Asetin itselleni heinäkuun alussa tavoitteeksi säästää ruokamenoissa noin 100 euroa per kuukausi. Ruokamenot saisivat korkeintaan olla 250 euroa per kuukausi. Nyt kun on noin kaksi kuukautta kulunut tuosta tavoitteen asettamishetkestä, voin todeta pysyneeni hyvin tavotteissa.

Asetin heinäkuun alussa ruokabudjetikseni 250 euroa kuukaudessa. Siis ruokaan saisi kulua kuukaudessa korkeintaan 250 euroa. Nyt heinäkuussa ja elokuussa pysyin hyvin budjetissani. Ruokaan näinä kuukausina kului rahaa siten, että heinäkuussa kauppaan meni rahaa 158,35 euroa ja elokuussa kauppaan meni rahaa noin sata euroa enemmän eli 247,14 euroa.

Sitä en tiedä, miksi elokuussa meni kauppaan rahaa jopa 100 euroa enemmän kuin heinäkuussa. Heinäkuussa ei tehnyt edes tiukkaa pysyä budjetissa, mutta elokuussa ruokaan menevää rahaa oli tarkasteltava kriittisemmin. Kuun loppupuolella kun huomasin että olen kohta jo kuluttanut kauppaan tässä kuussa varatun verran rahaa oli pakko elää hetken aikaa säästeliäämmin. Söin hetken aikaa halpoja ruokia, kuten makaronimuhennosta ja makkarakeittoa. Ja lopulta onnistuin myös elokuussa pysymään budjetissa, vaikka tarkoille se menikin.

Listasin heinäkuussa ison kasan vinkkejä joiden avulla voisin säästää 100 euroa kuukaudessa ja onnistuisin käyttämään ruokaan rahaa kuukaudessa "vain" 250 euroa. Näitä vinkkejä minun ei ole vielä tarvinnut kovin paljoa hyödyntää sillä olen pysynyt tavoitteissani muutenkin. Tietenkin, jos olisin hyödyntänyt näitä vinkkejä, niin olisinko voinut kuluttaa ruokaan rahaa kuukaudessa vielä vähemmän?

Olen alkanut säästämään kaikki kaupasta ja ravintoloista saamani kuitit. Kerään niitä aina sellaiseen tyhjään suklaakonvehtirasiaan. Ero on huomattava entiseen tyyliini, sillä ennen aina heitin roskikseen kauppakuittini tai en ottanut niitä kaupasta edes mukaani. Nyt keräilen kaikki kauppa- ja ravintolakuittini että pysyn hyvin kärryillä siinä paljonko olen kauppaan kuluttanut rahaa.

Pyrin myös suunnittelemaan joka sunnuntai yhden viikon ruokalistani valmiiksi etukäteen. Tämä sekä helpottaa arkea että varmaan myös auttaa säästämisessä. Enää ei tarvi lähes joka päivä miettiä erikseen mitä sitä tänään söisi vaan ne pohdinnat tekee kerralla kuntoon. Syön aina yhtä ruokaa kaksi päivää putkeen, sillä teen sen verran isoja annoksia ruokia että siitä riittää ainakin kahdeksi päiväksi.

Minulla on onneksi nykyään taloudessani myös mikro, joka seuraavana päivänä helpottaa ruokien lämmittämistä. Harvoin ostan eineksiä, mutta edelliseltä päivältä yli jääneitä ruokia pitää mikrossa lämmitellä.

Olen myös koittanut käydä aina välillä Lidlissä aamuisin katsomassa onko siellä punaisilla hintalapuilla merkittyjä tarjoustuotteita, mutta pettymyksekseni olen saanut huomata että näitä ei kovin paljoa ole ollutkaan.

Ravintolassa olen myös käynyt. Heinäkuussa kävin kerran pitseriassa ja sitten oli se Helsingin reissu, jolloin kävin ainakin kolmessa Helsinkiläisessä ravintolassa. Mutta näitä Helsingin ravintolakertoja en laskenut mukaan ruokaan käyttämiini rahoihin, sillä ne rahat meni "eri kassasta". Elokuussa puolestaan kävin kerran Fresnossa syömässä ja kerran myös pitseriassa.

250 euroa tuntuu olevan hyvä ruokabudjetti minulle. Tähän 250 euroon lasken mukaan myös kaikki pesuaine- ja talouspaperikulut sun muut välttämättömät taloustarvikkeet. Ainakin heinäkuussa ja elokuussa pysyin hyvin annetun 250 euron budjetin sisällä, en ylittänyt sitä ja 250 euroa on myös sen verran pieni rahasumma ruokabudjetiksi ettei se myöskään liikaa rokota minun talouttani.

Ja jos tämän tekstin lukee sellainen henkilö, joka ei vielä tiedä, niin asun yksin taloudessani.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!