lauantai 9. syyskuuta 2017

Mitkä joukkueet valtaavat Liigan runkosarjassa sijat 5-8?

Viltsun nurkkaus povasi Liigan runkosarjan neljän joukkoon sijoittuvan Tapparan, JYPin, TPS:n ja HIFK:n. Mutta mitkä joukkueet valtaavat sijat 5-8? Se selviää tästä blogipostauksesta. 

Monet mediat ja muut tahot ovat ennustaneet SM-liigan runkosarjan loppujärjestyksen. Myös Viltsun nurkkauksessa veikataan sitä, kuinka käy SM-liigan runkosarjassa. Ja kirjoitetaan pieniä analyysejä siitä, miksi kukin joukkue tulee sijoittumaan sille sijalle runkosarjassa kuin sijoittuukaan. Eilen Viltsun nurkkauksessa julkaistiin ennustus siitä, mitkä joukkueet valtaavat runkosarjan kärkisijat 1-4 ja tänään on vuorossa sijat 5-8.

Sijalle viisi Viltsun nurkkaus ennustaa sijoittuvan Hämeenlinnan kiekkoylpeyden HPK:n. HPK:lla on kasassa mielenkiintoinen, nuori joukkue, jossa puolustusosasto on hyökkäysarsenaalia laadukkaampi. Hyökkäyksessä roolia on nyt tarjolla Sakari Mannisen lähdettyä Ruotsiin ja Niko Kapasen lopetettua viime kauteen pelaajauransa. Löytyykö hyökkäyksestä kuitenkaan uusia ratkaisijoita ja vastuunkantajia? 

Potentiaalia hyökkäyksestä löytyy, mutta jalostuuko potentiaali jo? HPK:n hyökkäyskalusto on tasavahva, josta harjoituspelissä loistivat etenkin Teemu Turusen, Victor Backmanin ja Otto Paajasen muodostama hyökkäyskolmikko ja Kerhon maalipörssin treenipeleissä voittanut Harri Kainulainen.

Henkilön Ville Heino kuva.
Rinkelinmäellä pelattiin eilen Liigakauden avausottelu.

HPK:n hyökkäyksestä uupuu terävin kärki ja sen takia Kerhon hyökkäysarsenaali kalpenee kärkijengeille. Laajuutta Pallokerhon hyökkäysosastosta kuitenkin löytyy, mutta iso kysymys on se, löytyykö ratkaisijoita tarpeeksi? Eilisessä kauden avausottelussa Kärppiä vastaan maalinteko oli HPK:lla ongelmana ja Kerho hävisi pelin Kärpille maalein 1-2. 

HPK:n puolustusosasto on hyökkäyskalustoa laadukkaampi ja varmempi. Hämeenlinnalaisten pakiston ykkösnimiä ovat Mathias Porseland, Joonas Lehtivuori ja Petteri Nikkilä. HPK:n pakistosta löytyy kokoa ja kovuutta sekä potentiaalia. 

HPK:n joukkue on nuorentunut viime kaudesta huomattavasti. Kerhon vahvuuksia hyvän puolustusosaston lisäksi ovat osaava valmennus ja energinen pelitapa.

HPK:n jälkeen kuudenneksi Viltsun nurkkaus povaa sijoittuvan Kerhon eilen liiga-avauksessa voittanut Oulun Kärpät. Kärpillä on etenkin vahva alakerta, puolustus on laadukas ja maalivahtikaksikko erittäin luotettava. Pakistossa etenkin kärki Shaun Heshkan, Lasse Kukkosen ja Miika Koiviston myötä on erittäin terävä ja tätä kärkeä täydentävät muun muassa Jani Hakanpää ja Mikko Niemelä

Kärppien joukkueesta löytyykin laadukkuutta. Oululaisten hyökkäysosasto on potentiaalinen, monelta odotetaan läpimurtoa. Tosin jo tasonsa osoittanut kärkisentteri joukkueesta uupuu. Onko KalPassa loistaneesta ja Kärpissä viime kaudella loukkaantumistenkin takia pettäneestä Mikael Ruohomaasta tällä kaudella mihin? Paljon Kärpissä odotetaan Ruohomaan lisäksi myös Julius Junttilalta ja Charles Bertrandilta.   

Kärppien maalivahtikalusto on vakuuttava. Jussi Rynnäs on Liigan parhaimpia maalivahteja. Mielenkiintoinen kysymys Kärppien osalta tällä kaudella on myös se, millainen tekijä on oululaisten uusi pääkäskyttäjä Mikko Manner? Potentiaalia löytyy, mutta Manner on vielä kokematon pääluotsin tehtävissä. 

Kärppien viime kausi oli vaikea ja välikausi, joten paineita oululaisjoukkueella on paljon. Nyt pitäisi menestyä viime kautta selkeästi paremmin. 

Sijalle seitsemän Viltsun nurkkaus ennustaa sijoittuvan Rauman Lukon. Lukossa myös Kärppien tavoin on päävalmentaja vaihtunut täksi kaudeksi. Nyt Lukon puikoissa on Pekka Virta. Virta tuonee ainakin äänekkäänä johtamistyyppinä kuria ja järjestystä raumalaisryhmään.

Lisäksi Virta tuo myös uuden pelityylin Lukkoon, pelityylin jossa pyritään kontrolloimaan kiekkoa enemmän. Mielenkiintoisia kysymyksiä Lukon osalta onkin se, kuinka kauan uuden pelityylin omaksumisessa menee aikaa. 

Kärppien tavoin myös Raumalla meni viime kausi penkin alle, Lukko jäi kokonaan viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle. nyt varmaan myös Raumalla paineita löytyy. Tästä kaudesta odotetaan tulevan selkeästi parempi kuin viime kaudesta. 

Kokoonpano Lukolla on suht hyvä, mutta kapea. Vaihtuuvuus kokoonpanossa viime kauden jälkeen on ollut maltillista. Lukon maalivahtiosasto on melko kokematon. Kaapo Kähkönen on raumalaisten ykköstorjuja ja tämän viime kausi ei ollut mairitteleva. 

Yksi hyvä kysymys Rauman Lukon osalta on se, että löytyykö raumalaisjoukkueesta tarpeeksi kiekollista osaamista ja ratkaisuvoimaa. Onko Lukon joukkue kiekollisesti tarpeeksi hyvä toteuttamaan Virran kiekolliseen peliin perustuvaa pelityyliä. 

Puolustuksessa Lukko menetti puolustajien pistepörssiin viime kaudella voittaneen Jesse Virtasen Ruotsiin. Nyt Lukon pakistossa on kiekollista osaamista melko vähän. Myös Lukon hyökkäyksessä takuuvarmoja maalintekijöitä on melko niukasti. Raumalaisten keskusta on myös melko ohkainen.    

Sijalle kahdeksan Viltsun nurkkaus ennustaa sijoittuvan Liigan runkosarjassa viime kauden hopeajoukkueen KalPan. KalPa on melko arvoituksellinen joukkue, sillä joukkue meni melkein täysin uusiksi vime kauden jälkeen. Joukkueen puikoissa on nyt tulokaspäävalmentaja Sami Kapanen ja KalPan miehistö on kokenut joukkopaon.

KalPa menetti viime kauden jälkeen jopa kymmenestä parhaasta pistemiehestään peräti seitsemän, ja myös loistavasti viime kaudella torjunut Eero Kilpeläinen jätti seuran. 

Nyt KalPalla on kyllä sopimuspelaajia enemmän kuin viime kaudella, mutta tasokkuudessa riittää kurottavaa. Jo tasonsa osottaneita kärkipelaajia kuopiolaisilla on niukasti, mutta potentiaalia kilpipaidoilta löytyy paljon. Kuopiolaiset kaipaavatkin kipeästi uusia esiinmarsseja. Onko nyt vielä kuitenkaan aika uusien tähtien syntymisille? 

Paljon KalPan menestyksestä tällä kaudella riipuu siitä, kuinka nuoret ja potentiaaliset pelaajat ottavat roolia kuopiolaismiehistössä ja miten Sami Kapanen onnistuu päävalmentajan tehtävässään. Viime kauden hopeajuhlat toivat kyllä uskoa varmasti kuopiolaisille, jatkossakin voi menestyä?

 

 





   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!