perjantai 8. syyskuuta 2017

Tänään on se päivä kun Liiga alkaa- mikä joukkue vie Liigan runkosarjan?

Mikä on Viltsun nurkkauksen veikkaus jääkiekon SM-liigan runkosarjan voittajaksi? Ja mitkä muut joukkueet löytyvät runkosarjan TOP-nelosesta? Veikkaukset selviävät tästä blogipostauksesta.

Tänään perjantaina on jääkiekkofanien karkkipäivä. Tänään alkaa vihdoin jääkiekon SM-liiga. SM-liiga alkaa heti täydellä seitsemän pelin kierroksella. Tässä blogissa on jo otettu kantaa siihen mitkä ovat SM-liigan viisikymmentä parasta pelaajaa ja rankattu nämä järjestykseen. Sekä annettu vinkkejä Liigapörssiin. Vielä on kuitenkin veikkaamatta ja ennustamatta se, kuinka käy SM-liigan runkosarjassa.

Viltsun nurkkauksen veikkaus SM-liigan runkosarjan voittajajoukkueeksi on aivan niin kuin monen muunkin tahon veikkaus, Tampereen Tappara. Tapparalla on yksinkertaisesti Liigan paras miehistö, miehistö on laadukas ja laaja ja sen vuoksi Tappara on selkeä ehdokas runkosarjan voittajaksi.

Tappara kyllä menetti kesän aikana viime kauden viidestä parhaimmasta pistemiehestään peräti neljä, mutta tamperelaisryhmä on saanut hyvin korvattua menetetyt pelaajat. Tapparan laadukkaasta miehistöstä kertoo jo sekin seikka, että kirvesrinnoilla on monta jopa maajoukkuetason pelaajaa, etenkin puolustuksessa.

Tapparan jälkeen runkosarjan toiseksi parhaaksi joukkueeksi kiilaa itsensä JYP Jyväskylästä. Jyväskyläisjoukkue on Tapparan kovin haastaja runkosarjassa. Jypillä on melko laadukas nippu kasassa, joskin esimerkiksi puolustuksen osalta aika kapea joukkue. Hurrikaanipaidoilta löytyy ainakin johtajuutta, siitä pitävät huolen esimerkiksi sentterit Juha-Pekka Hytönen ja Jarkko Immonen.

Henkilön Ville Heino kuva.
Myös eri mediat ovat julkaisseet omia liigaennakkojaan.

Jypin sentteriosasto on kovaa valuuttaa, ja se mahdollistaa hyvän hyökkäyspelin ja tätä jyväskyläläisten hyvää hyökkäyspeliä tukee hyvä puolustus, josta löytyy myös kiekollista osaamista. Joskin JYPin laituriosasto on pieni kysymysmerkki, se ei ole ihan niin laadukas osasto kuin JYPin sentterikalusto. Onko JYPin hyökkäyksessä tarjolla esimerkiksi HIFK:sta tulleelle Juuso Puustiselle liiankin iso rooli? Puustinen on kysymysmerkki penkin alle menneiden HIFK-kausien jälkeen.

Joka tapauksessa JYP sijoittuu runkosarjassa toiseksi. Jypiltä löytyy riittävästi rutiinia ja joukkueen avainpelaajilla on hyvä taitotaso. Sekä JYPin maalivahti Juho Olkinuora on kelpo torjuja. Hurrikaanijoukkueen pakistosta löytyy lisäksi kokoa ja kovuutta, onhan siellä muun muassa nimet Nolan Yonkman, Mikko Kalteva ja Mikko Kuukka.

JYPin jälkeen runkosarjan kolmanneksi on vahvimmin tyrkyllä Turun Palloseura. TPS:n ydinkysymyksiä tällä kaudella on tosin saako joukkueen uusi käskyttäjä Kalle Kaskinen TPS:n millaiseen lentoon?

JYPin tavoin TPS:n sikermästä löytyy rutiinia ja kokemusta sekä johtajuutta. Löytyyhän TPS:n miehistöstä sellaisia nimiä kuin Henrik Tallinder, Eric Perrin, Tomi Kallio ja Ilari Filppula. Toinen ydinkysymys TPS:n osalta on tällä kaudella myös se, että onko kokeneet pelaajat silti jo liian isossa roolissa? Rupeaako ikämiehillä jo luistin painaa vai vieläkö kokeneet kehäketut jaksavat painaa kovissa rooleissa?

TPS:n joukkueen avainpelaajilla on myös kova taitotaso, mutta materiaali ei ole yhtä laaja kuin kärkiseuroilla Tapparalla ja JYPillä. TPS:n ydin kysymyksiä tällä kaudella on myös se, löytyykö turkulaisryhmästä tarpeeksi ratkaisijoita ja mihin joukkueesta löytyvästä suht runsaslukuisesta nuorten ja potentiaalisten ryhmästä on? TPS:n joukkueesta löytyy muun muassa sellaisia nuoria pelaajia kuin Petrus Palmu, Patrik Virta ja Jasper Lindsten.

TPS:n maalivahdilla Oskari Setäsellä on puolestaan hyvä mahdollisuus nousta parrasvaloihin. Onko vastaamaan odotuksiin? Viime kausi oli ainakin lupauksia herättävä.

Runkosarjan neljänneksi Viltsun nurkkaus ennustaa Helsingin IFK:ta. Helsingin IFK on tosin arvoituksellinen joukkue. Helsinkiläisjoukkueen harjoituspelikausi ei mennyt kovin kaksisesti, sillä HIFK voitti seitsemästä pelaamastaan harjoituspelistään vain kaksi ottelua.

HIFK on tehnyt tälle kaudelle etenkin hyökkäyspäähän hyviä hankintoja ja sen materiaali onkin melko laadukas nippu. Hyökkäyspäästä löytyy nykyään muun muassa sellaisia maalintekijöitä kuin Erik Thorell ja Juha-Pekka Haataja sekä senttereitä kuin Juhani Tyrväinen ja Patrik Carlsson. HIFK:n hyökkäysmateriaali on kuitenkin melko kapea, ja loukkaantumisiin ei ole juurikaan varaa.

HIFK:n pakkimateriaali on hyökkäysosastoa leveämpi, mutta se se vasta arvoituksellinen onkin. Pakkikalustosta ei esimerkiksi löydy jo tasonsa todistanutta ykköspakkia. Paljon HIFK:n pakkikalustossa on siitäkin kiinni pelaako nuori lupaava puolustaja Miro Heiskanen tulevan kauden vielä Helsingissä vai ei. Ja onko Heiskasesta jo tällä kaudella nousemaan suureen rooliin. Saattaa olla, että Heiskanen ei pysty vielä pitämään tasoaan koko kautta.

HIFK:n puolustuksesta löytyy myös muun muassa sellaisia nimiä kuin Teemu Laakso, Ville Varakas, Teemu Eronen ja Joe Finley sekä Ryan O´Connor. Näistä Laakson terveystilanne on kysymysmerkki, Eronen oli viime kaudella HIFK:n paras puolustaja pisteissä mutta otteista puuttui tasaisuus. Täksi kaudeksi Eroselta odotetaankin tason nostoa niin kuin sitä odotetaan myös Ryan O'Connorilta. Onko näistä miehistä kuitenkaan nostamaan tasoaan? Ja mitä tekee Ville Varakas?

Maalivahtiosasto HIFK:lla on hyvä, siitä pitävät huolen Nicklas Bäckström, Atte Engren ja nyt loukkaantuneena oleva Kevin Lankinen.

Siinä on Viltsun nurkkauksen ennustus runkosarjan TOP-neloseksi ja pienet perustelut sille, miksi juuri Tappara, JYP, TPS ja HIFK tulevat muodostamaan tänään alkavan SM-liigakauden runkosarjan TOP-nelosen.

Olen hiukan myöhässä veikkauksieni kanssa, mutta tulevan viikonlopun aikana olisi tarkoitus käydä läpi myös loput liigajoukkueet. Lauantaina kirjoittelen analyysejä niistä joukkueista, jotka tulevat löytymään runkosarjan sijoilta 5-8. Mukana on myös oma suosikkijoukkue HPK, jonka veikkaan sijoittuvan runkosarjassa viidenneksi.  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!