tiistai 12. syyskuuta 2017

Valahtaako liigakärki vielä liigajumboksi?

Viltsun nurkkauksessa on viime päivinä käyty läpi ennustuksia siitä, kuinka jääkiekon SM-liigan runkosarjassa tulee käymään. Vielä on kolme joukkuetta käymättä läpi. Ne ovat ne joukkueet, jotka tulevat sijoittumaan runkosarjassa viimeisiksi. Eli Sport, Jukurit ja KooKoo.

Viltsun nurkkaus povaa jääkiekon SM-liigan runkosarjan pahnanpohjimmaisiksi jäävän kolmikon Sport, Jukurit ja KooKoo. Näillä joukkueilla ei vain materiaali riitä parempiin sijoituksiin. Liigajumboksi Viltsun nurkkaus ennustaa jäävän KooKoon.

Tosin KooKoo on aloittanut kautensa erinomaisesti, se voitti kauden kahdessa ensimmäisessä pelissä SaiPan kahdesti ja johtaa koko SM-liigan runkosarjaa kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen. Valahtaako muka liigakärki vielä liigajumboksi? Niin kuin Viltsun nurkkaus ennustaa käyvän.

Jääkiekon SM-liigan runkosarjassa kolmanneksitoista sijoittuu puolestaan Vaasan Sport. Sportilla on kokoonpano varsin kapea ja taitoa puuttuu. Sportin eduksi on kuitenkin sanottava, että vaasalaisilla on kasassa nopea ja liikkuva sekä työteliäs ryhmä, joka on hiukan tylsä hyökkäyssuuntaan.

Sportin yksi eduista on myös se, että se saa tukea hyvältä kotiyleisöltä. Vaasalaisten palapelissä suuressa roolissa on ulkomaalaisvahvistukset Michael Parks ja Sam Provozniouk. Sportin ulkomaalaisvahvistukset ovat vaan viime vuosina epäonnistuneet, mutta suunnan olisi tärkeää muuttua sillä niin isohkoa tonttia nytkin ulkomaalaistaustasille pelaajille tarjotaan.

Sport on lisäksi hyvä puolustussuunnan joukkue, jonka harjoituspelit ennen kautta menivät hyväenteisesti. Harjoituspeleissä hyvää jälkeä tekivät etenkin Parksin, Markus Nenosen ja Ville Viitaluoman muodostama kenttä, joka on kaudellakin isossa roolissa Sportin hyökkäyspelissä.

Monen muun joukkueen tavoin myös Sportin joukkue on kovasti nuorentunut viime kauden jälkeen. Maalivahtiosasto vaasalaisilla on arveluttava, sillä ykkösvahti Mika Järvisen taso heittelehtii.

Neljänneksitoista SM-liigan runkosarjassa sijoittuu Mikkelin Jukurit. Jukurit on muuttunut niukasti viime kauden jälkeen ja mikkeliläisten valmennuksen muodostaa yhä osaavat Risto Dufva ja Ville Nieminen.

Taitovajetta mikkeliläisjoukkueesta löytyy, mutta sitä korvataan kovalla työmoraalilla. Alkanut kausi on Jukureille toinen liigakausi ja se voi olla haasteellinen ensimmäisen kauden jälkeen. Alkaneeseen kauteen Jukurit lähti positiivisista tunnelmista, sillä mikkeliläisjoukkue voitti kolme viimeisintä harjoituspeliä.

Maalivahtiosasto Jukureilla on kunnossa, siitä pitää huolen hyvää liigatasoa oleva ykkösvahti Sami Rajaniemi. Hyökkäyksessä puolestaan suuressa roolissa on hyökkäysvitja Zach Budish- Henrik Koivisto- Teemu Tallberg. Puolustuksessa sen sijaan paljon odotetaan hyvältä kiekolliselta pakilta Teemu Suhoselta.

Puolustuksessa Jukurit koki kovimmat menetykset, sillä seuran jättivät Kärppiin siirtynyt Miika Koivisto ja uransa lopettanut Marko Kauppinen. Näitä paikkaamaan saapui Hannu Pikkarainen, jolta mikkeliläiset myös odottavat paljon.

Mikkeliläisillä on kaiken kaikkiaan kasassa varsin kapea materiaali, joskin sentteriosasto Jukureilla on kuosissa ja tältä osastolta löytyy myös syvyyttä. Mutta se onkin ainoa mikkeliläisten osasto josta löytyy tarpeeksi laajuutta.

Liigan runkosarjassa viimeiseksi jää KooKoo. KooKoon materiaalilla ei vain yksinkertaisesti taistella paremmista sijoituksista. Kouvolalaisjoukkueen kaikilla osa-alueilla on paljon kysymysmerkkejä ja KooKoosta löytyy monta pelaajaa, jolta odotetaan paluuta vanhalle tasolleen. Kuinka moni siihen kuitenkaan pystyy?

KooKoon etuna voi olla kuitenkin se, että näyttämisen halua KooKoolla luulisi piisaavan. Puolustusosasto kouvolalaisilla on varsin jykevä, mutta muuten KooKoon miehistö on auttamatta liian kapea. KooKoo on myös kokenut paljon menetyksiä viime kauden jälkeen, seuran jätti muun muassa Oscar Eklund, Ossi-Petteri Grönholm, Mikko Alikoski, Terry Broadhurst, Josh Green ja Juha-Pekka Haataja.  

Maalivahtipeli KooKoolla on arvoitus. Palaako koko viime kauden loukkaantumisten takia väliin jättänyt Juha Järvenpää huipputasolle? Mikä on veräjän vartijan nykyvire? Kouvolalaispuolustuksessa on puolestaan paljon uutta. Eniten odotetaan ulkomaalaisilta Jake Newtonilta ja Robin Jakobssonilta sekä Veeti Vainiolta.

KooKoon hyökkäys on myös täynnä arvoituksia. Hankintojen lista on pitkä, mutta viime talvi oli valtaosalle hankinnoista vaikea. Suuri kysymys onkin se, pystyvätkö uudet nimet tekemään tuntuvan tason noston?

Hyökkäyksessä etenkin Michael Keräseltä odotetaan paljon. Ehkä liikaa? Potentiaalia Keräseltä niin kuin muultakin kouvolalaisjoukkueelta kuitenkin löytyy.

Viime kausi oli KooKoolle vaikea, etenkin syksy 2016. Silloin KooKoo antoi potkut päävalmentaja Petri Mattilalle ja tilalle tuli Tuomas Tuokkola. Nyt Kouvolassa varmasti hamuillaan paremman syksyn perään, mutta riittävätkö siihen rahkeet?

KooKoon alkukautta myös varjostaa monet loukkaantumiset, etenkin puolustuksessa. Avauspakkikuusikkoon suunnitelluista puolustajista jopa kolme on alkusyksystä loukkaantuneena. Nämä ovat Jakobsson, Henrik Forsberg ja Vainio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!