tiistai 12. joulukuuta 2017

Ei mene niin kuin Strömsössä!

Jouluvalmistelut on vihdoin aloitettu täälläkin, mutta ei kovin kaksisella menestyksellä. Alku jouluvalmisteluissa on sujunut niin heikosti että jopa harmittaa.

Maanantaina tein hannatätejä, mutta siitä piparitaikinasta unohdin kokonaan perunajauhon. Vasta kun olin paistanut hannatädit niin ihmettelin kahta perunajauhorasiaa tiskipöydällä. Hokasin, että ei kehvatsu, nehän olisi pitänyt laittaa siihen taikinaan mukaan! No, hyvänmakuisia näistä pipareista tuli ilman perunajauhoakin. Kenties perunajauholla olisi vaan saanut pipareihin lisää "pullukkamaisuutta" ja kuohkeutta, nyt piparit jäi melko litteiksi.

Tänään tiistaina sitten leivoin lusikkaleipiä ja kappas! Tipautin yhden pellillisen vastaleivottuja lusikkaleipiä lattialle ja ne tietenkin mureni!

Henkilön Ville Heino kuva.

En nyt tiedä miksei hommat oikein ota luistaakseen köökissä. Varsin usein onnistun hyvin kokkauksissani enkä ole yleensä mikään rähmäkäpälä keittiössä, mutta nyt on sattunut vastoinkäymisiä lyhyen ajan sisällä aika paljon. Tuntuu kuin jokin kirous olisi langetettu päälleni.

Viime vuonnakin onnistuin jouluvalmisteluissani paljon paremmin. Mutta tämän vuoden aloitus jouluvalmisteluissa on kyllä pitäisikö itkeä vai nauraa- kamaa. Toisaalta naurattaa kommellukset mutta toisaalta hävettääkin ja itkettää sekä tekisi mieli kömpiä vain jonnekin koloon piiloon muulta maailmalta.

No, ei pitäisi lannistua ja vastoinkäymisiä sattuu jopa paremmissakin piireissä. Onhan tässä vielä kuitenkin mahdollisuus skarpata leivonnassa! Vielä on jonkin verran leivottavaa jäljellä jouluksi.

Teen täksi jouluksi muuten pipareita viittä eri laatua. Teen ruskeita pipareita, hannatätejä, ässiä ja lusikkaleipiä sekä herrasväen leipiä. Tai siis ainakin yritän tehdä! Ja teen kuivakakkujakin viittä eri laatua, ainakin hedelmäkakun, herttoniemen kakun, taatelikakun ja vanhan ajan tiikerikakun sekä tiikerikakun.

Joulu lähestyy kovaa vauhtia. Kaupoissa on hyvä muuten, että siellä pystyy ostamaan ostokset ainakin kahdessa eri erässä. Pystyy ostamaan joulutuotteet erikseen ja niistä saa omat kuittinsa. Siten pysyy paremmin perillä siinä paljonko siihen jouluun sitä rahaa oikein kuluukaan.

Jännittävää seurata kuinka paljon sitä rahaa kuluukaan jouluun. Viime vuonna en pitänyt mitään sen tarkempaa kirjaa joulumenoista, joten eipä ole minulla parempaa etukäteistietoa siitä paljonko siihen jouluun kuluu rahaa.

No, mutta ehkä tämä tästä vielä iloksi muuttuu! Vastoinkäymiset ainakin opettavat ja jatkossa pitääkin olla huolellisempi. Huomenna pitäisi leipoa ässiä.

 Henkilön Ville Heino kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!