torstai 31. lokakuuta 2013

Mietteitä esille

Minua ihmetyttää se, että monille hyvä keskustelu tuntuu tarkoittavan samaa kuin väittely. Keskustelu on kuin jokin kilpailu, jossa on tarkoituksena päästä olemaan oikeassa ja lyttämään toinen keskustelija. Voi se tietenkin joidenkin mielestä näin ollakin.

Minun mielestäni hyvä keskustelu pohjautuu siihen, että keskustelijat arvostavat toisiaan ja puhetaidon lisäksi yksi olennainen taito hyvälle keskustelijalle on mielestäni kuuntelutaito ja aito kiinnostus toista keskustelijaa kohtaan. 

Tarkoitan kiinnostuksella sitä, että on kiinnostunut siitä, mitä toinen sanoo. Ei sen vuoksi, että on kiinnostunut kuulemaan mitä toinen sanoo vain sen vuoksi, että pääsee lyömään tämän laudalta.  

Kuuntelutaito on taito, joka monelta tuppaa unohtumaan. Valitettavasti.

En halua antaa itsestäni kuvaa minään totuuden torvena ja ymmärrän, mikäli jollain muulla on toisenlaiset näkemykset keskustelemisesta. 

Minua itseäni kuuntelutaidon puute kuitenkin sen verran "raivostuttaa" (kenties liian voimakas sanavalinta), että saatan sen vuoksi jättää jotkut keskustelut väliin. 

Haluan myös korostaa, että en kirjoita tästä aiheesta negatiivisella tai ärsyyntyneellä äänensävyllä. Enkä sinällään valita tästä aiheesta. Enkä halua sinällään aiheuttaa kenellekään ärtymystä tai mielipahaa. 

En tiedä koska olisin viimeksi valittanut jostain. Jos jokin asia ei miellytä, niin sitten jätän sen vain huomioimatta ja jatkan elämistäni eteenpäin niiden asioiden parissa, jotka miellyttävät. 

Olen vain tulkinnut niin, että jotkin tahot ovat kiinnostuneita allekirjoittaneen mietteistä. Sen takia tuon vihdoin tämän blogitekstini avulla yhden mietteistäni esille. Ja korostan, että pyrin tuomaan mietteeni esille ennen kaikkea auttavaisella ja asiallisella mielellä. 

Kenties tämä kirjoitus tulee johonkin vaikuttamaan.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!