maanantai 2. joulukuuta 2013

Uudistuminen on tärkeää- miksi?

”Professorit Hautakangas ja Pohjola ovat todenneet Helsingin Sanomissa syyskuussa, että Suomen tuotteet ovat jääneet jämähtämisen takia jälkeen. Suomen suurin ongelma on monen tason jämähtäminen, uudistumisen puute.”

”Vain jatkuvasti uudistuva yritys voi pitkällä tähtäimellä kasvaa ja olla kannattava. Uudistuminen ei tarkoita valtavia mullistuksia ja hetkellisiä mannerlaattojen liikehdintöjä. Ennen kaikkea se tarkoittaa tahtoa tehdä asiat jatkuvasti paremmin.”

”Uudistuminen on jämähtämisen vastakohta.”

Uudistuminen on jatkuva prosessi, jota ei sovi unohtaa hyvinäkään aikoina. Se on yrityksen, yksilön ja organisaation eloonjäämistaistelua. Se on keino pärjätä.”

Toimialasta riippumatta organisaation, julkisen sektorin ja yksilön täytyy koko ajan uudistua, seurata toimintaympäristöä ja olla avoin muutokselle. Jos sinä tai yrityksesi elätte ajassa ja ajan hermolla, uudistuminen tapahtuu kuin itsestään. Uudistuminen onkin tärkeä osa kilpailukykyä.”

Uudistuminen on kaikessa toiminnassa elinehto. Ilman uudistumista jämähdämme paikoillemme, mutta maailma ympärillämme ei jämähdä. Siis: uudistu tai kuole.”

Organisaatioissa johtamisen ja oppimisen pitää olla korkeampi kuin ulkoisen muutoksen - näin organisaatio pysyy elossa ja voi uudistua.”

Aktiivinen ja tavoitteellinen uudistuminen on jokaiselle organisaatiolle välttämätöntä. Erityisesti asiantuntijaorganisaatiossa asiakasta on kuunneltava herkällä korvalla ja ennakoiden kehitettävä toimintaa vastaamaan asiakkaiden tuleviakin tarpeita.”

Näin yritysmaailmassa, mutta mitä kaikkea sitä voi uudistaa? Voiko ajatuksiaan, itseään ja vaikka elämäänsä uudistaa? Ja mitä se antaisi ihmiselle, jos pyrkisi jatkuvasti uudistamaan vaikka elämänsä sisältöä? 

Se varmasti toisi elämään lisää ainakin sellaista raikasta otetta, jonka itse ainakin koen tällä hetkellä tosi hyväksi asiaksi.


Ja viisas on kai sekin jonkun sanonnan mukaan, joka pystyy huomenna ajattelemaan samasta asiasta erilailla kuin eilen.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!