maanantai 19. marraskuuta 2018

Loppuvuoden bucket list

Tuntuu siltä että loppuvuodeksi on ihan hirveästi tekemistä. Etenkin aika ennen joulua tulee olla kiireinen. Meillä oli tänään täällä mielenterveyskuntoutujien asuin- ja toimintakeskus Länsituulessa joka maanantaiseen tapaan yhteisökokous ja sen lisäksi että olin paljon äänessä niin myös minun vastuulleni lankesi paljon erilaisia askareita.

En tiedä varmaksi onko tämä lista bucket list, mutta listaan tähän asioita joita minun pitää loppuvuoden aikana tehdä:

baby wearing Santa Claus outfit near Christmas tree

gift boxes

  • Osallistu joulumyyjäisten leipomistalkoisiin. Päivärinteen palvelutalossa on torstaina joulumyyjäiset ja myös Länsituuli osallistuu noihin myyjäisiin myymällä siellä erilaisia jouluisia leivonnaisia. Myyjäisistä saatu tuotto menee Länsituulen asukkaiden virkistystoimintaan. Myyjäisiin leivotaan keskiviikkona ja minä osallistun leipomistalkoisiin leipomalla tiikeri- ja taatelikakkuja.
  • Työstä juttuja Länsituulesta Erityisasuntosäätiön kotisivuille. Länsituulesta julkaistaan välillä juttuja Erityisasuntosäätiön kotisivuilla netissä. Etunenässä minä olen ollut työstämässä noita artikkeleita. Nyt loppuvuoden aikana sinne pitäisi työstää jutut ryhmätoiminnasta Länsituulessa ja näistä uudistuneista ryhmistä ja juttu siitä kuinka joulu näkyy Länsituulessa.
  • Suunnittele ohjelmaa Länsituulen pikkujouluihin. Vähemmän yllättäen minusta tuli taas edessä olevien Länsituulen pikkujoulujen ohjelmavastaava. No onneksi Kirsti Koivulan kirjoista Joulu jokaiselle ja Järjestä juhla voi olla hyötyä ohjelman suunnittelussa. Tulen varmaan myös tässä blogissani julkaisemaan parhaita pikkujouluohjelmaideoita, ehkä niistä on apua ja iloa muillekin.
  • Muista avata joulukalenterin luukut ja päivittää joulukalenteria myös blogissa. Tämä on tietenkin loppuvuoden yksi tärkeimpiä hommia, pitää muistaa kohta avata päivittäin ostamani suklaakalenterin luukkuja. Ja aion myös julkaista joulukalenteria myös täällä blogissa. Julkaisen uudelleen suurimman osan jo vuonna 2013 joulukalenterissa julkaisemani tekstit. En tiedä löytääkö Viltsun nurkkauksen joulukalenteriin lukijoita mutta onhan se silti hauskaa puuhaa.
  • Leivo jouluksi! Suosikkikohtani tällä listalla! Kohta rupean valmistamaan joulua. Leivon ainakin pipareista hannatätejä, ruskeita pipareita, ässiä ja herrasväen leipiä jouluksi sekä montaa eri kuivakakkua. Kuivakakuista leivon maustekakun, tiikerikakun, hedelmäkakun, herttoniemen kakun ja taatelikakun.
  • Hommaa joululahjat. En nyt montaa joululahjaa osta tänä vuonnakaan mutta ne harvatkin lahjat pitää valita huolella. 
  • Järjestä työkokeiluasioita... ja toivottavasti myös aloita työkokeilu! Työkokeilun järjestämisessä riittää vielä puuhaa mikäli valitsen vaihtehto B:n. Siinä vaihtoehdossa minun kanssani alkaa työkokeilupaikkaa etsimään minulle oikein kuntoutuskumppani ja hommia tulee sitten riittämään työkokeilupaikan etsimisessä. On olemassa myös vaihtehto A. Siinä vaihtoehdossa aloitan kolmen kuukauden työkokeilun koulutuskeskus Tavastian keittiöllä joulukuun alussa. Tässäkin tapauksessa pitää työkokeiluasioita vielä järjestellä, kuten kuntoutussuunnitelma laatia.
  • Mene laulamaan joululauluja vanhuksille ja seurustele heidän kanssaan. Täällä Länsituulessa yksi asukas oli saanut ihan mahtavan idean. Me menisimme täältä Länsituulesta käymään joulun alla jossain vanhainkodissa ja laulaisimme vanhuksille ja rupattelisimme heidän kanssaan. Veisimme hiukan joulumieltä vanhuksille. Jouluihmisinä kyllä pidän tällaisesta ideasta.
  • Harrasta entiseen tapaan. Muista liikkua myös loppuvuonna. Käydä sählyryhmässä ja liikuntakerhossa sekä pelata biljardia. Ja sen minkä ehtii niin seurata myös jääkiekkoa. 
  • Nauti joulusta!!! Se listan rakkain kohta. Jouluun on enää viisi viikkoa aikaa. Vaikka joulun alla voi olla kiirusta ja tekemistä piisaa niin itse jouluna pitää rauhoittua ja nauttia joulun ajasta! Se on kuitenkin rakas ja tärkeä juhla.   

bread on top of plate beside gray laptopperson writing on paper

Toivottavasti tältä listata ei unohtunut mitään tärkeää. Näillä askelmerkeillä joulun odotukseen!   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!