keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Luukku 19/24: Joulun aakkoset

A= Aatto. Ihana jouluaatto, vuoden parhaimpia vuorokausia. Aatosta tekee mahtavan jo aattoillan odotus, jännitys ja tunnelma. Aatto on vain yksinkertaisesti ihana vuorokausi sen monipuolisen sisältönsä ansiosta. Aattopäivän ohjelmaan kuuluu muun muassa kivat jouluiset tv-ohjelmat, joulurauhan julistus Suomen Turussa, riisipuurolla herkuttelu, joulusauna ja jouluillallinen sekä lahjojen avaaminen.   

Bare Tree With Snow

B= Budabestin suklaat. Isä on meille jo vuosikaudet hommannut kotiin jouluksi budabestin suklaata. Muistaakseni isä sai aikoinaan työpaikaltaan tuota suklaata ja nyt parina aiempana jouluna isä on vain tavan vuoksi hommannut joulun herkkupöytään Budabestin suklaata. Ja niin odotan nytkin jouluna olevan tarjolla Budabestin suklaata. Ei se kovin hyvää ole, mutta onhan se yksi monista rakkaista jouluperinteistä.

C= Cokis! Nyt olen jo jouluksi hommannut 15 tölkkiä cokista. Joulusaunan juoma ja muutenkin joulun ykkösjuomia, kun en alkoholia pysty juomaan. Eikä alkoholi muutenkaan oikein kuulu joulun viettoon.

D= Disney. Disneyn elokuvat ja sarjakuvat kuuluvat jouluun. Disneyn tuotannosta tulee tietenkin ensimmäisenä mieleen näin jouluna Samu Sirkan joulutervehdys. Se perinteinen ohjelma joka tulee joka joulu MTV3-kanavalta.

E= Ennakkovalmistelut. Tässä on taas koko joulukuu valmistauduttu jouluun tekemällä ruokaa jouluksi, leipomalla jouluksi ja hankkimalla lahjat jouluksi. Ennakkovalmistelut kuuluvat ilman muuta siihen joulun odotukseen.

Brown Beside Fireplace Near Brown Wicker Basket

F= Fazer. Suklaata minä rakastan! Etenkin Fazerin suklaata! Ja suklaatahan syödään etenkin jouluna.

G= Glögi. Meillä ei yleensä varsinaisena jouluna glögiä juoda, mutta glögiä nautitaan joulunaluspäivinä. Onhan se glögi hyvää, ilman alkoholiakin ja kuuluu joulun odotukseen.

H= Herttoniemen kakku. Tälle kakulle täytyy vain saada oma kirjaimensa sillä tämä kakku on lempi kakkuni eri kuivakakuista. Paljon olen saanut kysymyksiä siitä mikä kakku se tämä kakku oikein on, miten se tehdään ja mitä siihen tulee. Ja ei mikään ihme, että ihmiset ovat olleet niin uteliaita kakun suhteen. Onhan tämä ihan mahdottoman hyvää kakkua ja resepti on hieman oudompi. Reseptiä ei esimerkiksi löydy googlettamalla lainkaan vaan resepti on lähinnä pyörinyt meidän suvun keskuudessa.

I= Iloisuus. Jouluna ei murjoteta vaan ollaan iloisia. Se on yksi ihanan joulutunnelman peruselementeistä että kaikilla ihmisillä on iloinen mieli jouluna.

Red And White Christmas Balls Hanging oOn Christmas Tree

J= Joulupukki. Iso osa joulun viettoa on joulupukki. Minäkin aina jouluisin uskon joulupukkiin ja toivon että pääsisin lentelemään porojen ja joulupukin kanssa yläilmoihin ja jakelemaan maailman lapsille lahjoja.

K= Kuusi. Tämä kaunis puu joka tuodaan joka joulu koristeeksi sisätiloihin. Siskon lapset koristelevat kuusemme kauniiksi ja sitten saamme ihailla sitä joulun ajan. Ei joulun oikeaa tunnelmaa olisi ilman kuusta. Kuusi on komea näky ja ah, se tuoksu!

L= Loiri, Vesa-Matti. Tuo monen ihanan joululaulun loistava tulkitsija! Kyllä lisää joulun tunnelmaa paljon kun saa kuunnella Vesku Loirin tulkitsemia rakkaita joululauluja. Varpunen jouluaamuna ja Näin sydämeeni joulun teen ovat varsinkin ihania lauluja etenkin Loirin laulamana.

M= Muistot. Monet rakkaat muistot kuuluvat joulun viettoon.

N= Nukkuminen. Joulua ennen se nukkuminen on vähän niin ja näin. Sitä ei ennen joulua oikein malta nukkua niin hyvin ja kahtena edellisenä vuonna olen jouluaattoa edeltävän yön valvonut kokonaan kun en ole odotukseltani unta saanut. Mutta jouluna saisi kyllä nukkua niin yöllä kuin päivälläkin ja yleensä meno muuttuu sitten jouluaaton jälkeen. Sitä alkaa taas saamaan paremmin nukuttua.

O= Onnellisuus. Jouluna jos koskaan on yleensä olo aika onnellinen, kun saa olla rakkaiden lähimmäisten kanssa, joulun tunnelma on niin hieno ja saa syödä hyvin sekä saa herkutella niin että napa raikaa! Sitä on jo joulua odottaessa välillä niin onnellinen että tippa tulee linssiin.

P= Perhe ja lähimmäiset. Joulussa parasta on yhdessä olo perheen ja lähimmäisten kanssa.

Close Up Photo of Christmas Tree

Q= Olen itselleni armollinen näin joulun alla ja annan luvan skipata tämän kirjaimen.

R= Riisipuuro. Se on hyvää ja kuuluu jouluun.

S= Sauna!! Sauna kuuluu myös joulun viettoon, se on yksi joulun rakkaimmista perinteistä. Pitää päästä joulusaunaan. Siellä ollaan usein kauemmin kuin mitä saunassa muuten oltaisiin. Noin puolitoista tuntia- kaksi tuntia ja juttu luistaa. Odotan joulusaunaan pääsyä ja siellä usein alkaa minun vuodatukseni siitä kuinka kaikkiin lahjoihin pitää sitten olla tyytyväinen!

T= Tiikerikakku. Tiikerikakkua pitää olla joulun kahvipöydässä. Se oli veli-vainaan ykkössuosikki joulun kahvipullista ja onhan se hyvää. Täksi jouluksi tein yhden tiikerikakun jouluksi ja maistoin sitä hieman. Ai että kun oli hyvää!

U= Uni. Kunpa saisin sitä unta jouluaattoa edeltävänä yönä niin jaksaisin paremmin aattona!

Valot= Joulu on valonkin juhlaa. Ulkona on monia komeita ulkovaloja ja sisällä on jouluvaloja. Ihanan tunnelmallista kun valot loistavat.

W= Wishes! Wishes eli toiveet. Ne joulun toiveet etenkin lahjojen suhteen. Eipä niitä lahjatoiveita paljoa tänä vuonna minun korviini kantautunut mutta joitakin. Toiveet kuuluvat joulun odotukseen.

Xmas= Nyt voidaan jo laskea yhden käden sormin jäljellä olevat yöt jouluaattoon! Voi tätä jännitystä ja odotusta, kohta se joulu on!

Merry Christmas Greeting Photo

Y= Yöt ja jouluyö, juhlayö. Kuinkakohan pitkä se aattoa edeltävä viimeinen yö on tänä vuonna? Tuleeko uni silmään? Melatoiinia alan kohta ottamaan että saisin paremmin unen päästä kiinni. Ja sitten se jouluaaton ja joulupäivän välinen yö! Ennen kuin menee nukkumaan on kuunneltava aina jouluaaton lopettajaisiksi Näin sydämeeni joulun teen.

Zorro= Muistan kun sain joululahjaksi kerran tenavana sellaisen Zorro-nuken jolta sai riisuttua vaatteetkin pois tarvittaessa. Se oli rakas lelu ja lahja silloin aikoinaan.

Åbo= Eli Suomen Turku. Siellähän se joulurauhan julistus maassamme julistetaan ja se kuuluu jouluun. Saa nähdä onko tippa linssissä taas tänäkin jouluna siinä kohtaa kun kuuluu että huomenna jos Jumala suo...

Ähky= Jouluähky kuuluu joulun viettoon. Pitäähän se nyt sitä jouluruokaa ja jouluherkkuja syyä ähkyyn asti.

Ö= Överit. Jouluna pittää vetää överit, ei saa jäädä vajareiksi.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!