tiistai 25. heinäkuuta 2017

Mikä ihmeen Länsituuli?

Olen asunut viime vuoden helmikuusta alkaen Länsituulessa. Vaan missäpä ihmeen Länsituulessa? Ja kuinka tänne päädyin?

No tämä Länsituuli on tällainen asuin-ja toimintakeskus, joka tarjoaa mielenterveyskuntoutujille kuntouttavaa ympärivuorokautista palveluasumista. Tavoitteena on että kuntoutuja saavuttaa tarvittavan toimintakyvyn arjen- ja elämänhallintaan siirtyessään itsenäiseen asumiseen.

Täällä Länsituulessa on ihan normiasunnot, joissa me mielenterveyskuntoutujat asumme. Sitten täällä on hoitajia tukemassa meidän asumista. Esimerkiksi aamuisin hoitajat käyvät asunnollani kyselemässä kuulumisiani.

Henkilön Ville Heino kuva.

Henkilön Ville Heino kuva.


Täällä Länsituulessa on myös melko tiivis ja hyvä yhteisö, jonka jäsenenä minä saan olla. Täällä järjestetään myös toimintaa, on erilaisia ryhmiä. Maanantaina viikko alkaa yhteisökokouksella. Tiistaina on puolestaan lempiryhmäni, teemakahvila. Siellä jutellaan aina jostakin tietystä teemasta ja juodaan kahvia. Viime tiistaina juteltiin hygieniasta ja kesästä ja sitä edellisenä tiistaina keskusteltiin puolestaan pukeutumisesta, lempiväreistä ja muotivillityksistä.

Keskiviikko alkaa puolestaan virkistysliikunnalla. Silloin on jo heti aamulla jotain liikuntaa, kuten viime viikolla käytiin Metro-tukussa ostoksilla ja sitä edellisenä keskiviikkona pelattiin biljardia. Keskiviikkona on vielä illalla myös peliryhmä. Pelataan jotain lautapelejä tai sitten saatetaan pelata ulkonakin näin kesäaikaan, esimerkiksi petankkia tai mölkkyä.

No torstaina ryhmät sitten jatkuvat. Silloin on sellainen ryhmä jonka sisältö aina muuttuu viikottain. Ryhmässä voidaan kuunnella musiikkia, maalata tai rentoutua tai harrastaa kirjallisuutta. Perjantaina on puolestaan heti aamulla leivontaryhmä. Leivotaan lauantain fiiliskahveille jotain herkkuja. Perjantaina on myös joka toinen viikko-tahdilla minun pitämäni Villen visailuryhmä. Se sisältää aina yhden tietokilpailun ja kaikki talon asukkaat saavat osallistua kilpailijoiksi.

Henkilön Ville Heino kuva.


Henkilön Ville Heino kuva.
Lauantaina on puolestaan vartin yli kaksi iltapäivällä fiiliskahvila. Silloin käydään ensin jokaisen paikalla olijan viikon fiilikset läpi ja lopuksi juodaan kahvit ja herkutellaan niillä leivonnaisilla joita perjantain leivontaryhmässä leivottiin. Kesäaikaan myös grillataan aina lauantaisin kello 17 alkaen. Eli kyllä täällä toimintaa riittää ja minähän tietenkin osallistun kaikkiin mahdollisiin ryhmiin joihin voin osallistua. Keskiviikkona ja perjantaina tosin olen Majakassa töissä ja sen vuoksi missaan yleensä aina keskiviikkoisen virkistysliikunta-ryhmän ja perjantaisen leivontaryhmän.

Sen tietenkin ymmärtääkin että täällä on toimintaa ja aktiviteetteja. Tämähän on kuntoutuslaitos ja nuo eri ryhmät ovat hyvää, kuntouttavaa toimintaa. Ilman toimintaahan tämä rakennus kävisi melkein tavallisesta kerrostalosta ja se ei ole tarkoitus.

Täällä Länsituulessa on myös oma ruokasali ja keittiö. Ja täällä voi syödä maksua vastaan aina päivittäin lounaan ja päivällisen. Koska täällä on keittiö niin myös se tarjoaa työsarkaa meille talon asukkaille. Minäkin olen keittiöhommissa sunnuntaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin.

Minkälaisessa asunnossa täällä sitten asustelen? Asun täällä Länsituulessa tavallaan pienessä kaksiossa. Tässä asunnossa on yhteensä 35 neliömetriä asuintilaa ja täällä on erotettu makuuhuone omaksi osakseen, siksi huoneistoni on kaksio.

Tulipa pitkälti selostettua sitä mikä ihme tämä Länsituuli on ja minkälaisessa asunnossa asun täällä ja minkälaista toimintaa täällä järjestetään. Se on hyväkin asia, sillä en muista aiemmin näistä asioista varsinkaan täällä blogissani puhuneenkaan.

Tämä Länsituuli on yhteensä neljäs paikka, missä olen asunut. Ensin asuin tietenkin lapsuudenkodissani Parolassa. Asuin lapsuudenkodissani Pellonperällä 21-vuotiaaksi. Parolasta muutin Kauhajoelle opiskelemaan vuonna 2005. Kauhajoella asuin vuodet 2005-2009 ja sieltä muutin  opiskeluideni jälkeen takaisin kotikotiini Parolaan keväällä 2009. Sitten asuin Parolassa taas vuodet 2009-2010 ja joulun tienoilla vuonna 2010 muutin Ojoisille Hämeenlinnaan.

Henkilön Ville Heino kuva.

Henkilön Ville Heino kuva.

Ojoisilla asuin aina vuoden 2015 lokakuuhun asti. Tuolloin sain elämäni ensimmäisen häätöni ja jouduin samalla sairaalaan neljäksi kuukaudeksi. Sitten kun pääsin sairaalasta pois helmikuussa vuonna 2016 niin olen siitä lähtien asunut täällä Länsituulessa.

Ihan viihtyisä ja hyvä paikka tämä Länsituuli on asua. Kuinka minä sitten tänne päädyin? No, olin sairaalahoidossa vuonna 2015 ja vuonna 2016 lokakuusta helmikuun alkuun asti. Menetin Ojoisten asuntoni häädön takia ja sairaalassa ollessani ryhdyttiin minulle etsimään uutta asuntoa. Mielenterveyskuntoutujana minulle ensimmäiseksi koitettiin saada asunto täältä Länsituulesta ja se tärppäsi, sain asunnon täältä Länsituulesta ja täällä olen asunut helmikuusta 2016 alkaen. Postauksen kuvissa on kuvia asunnostani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!