maanantai 25. maaliskuuta 2024

Suuri seikkailu teki paluun 19 vuoden tauon jälkeen

Aloin sunnuntaina katselemaan nyt monen vuoden jälkeen paluun ruutuun tehnyttä Suurta Seikkailu kilpailuohjelmaa. En tiedä miten sitä on tullut jo Neloselta mutta maksullisessa Ruutu+- palvelussa ohjelmaa oli ainakin viikonloppuna katsottavissa jo kaksi noin tunnin mittaista jaksoa. Suuri seikkailu tuli aikoinaan vuosina 2001-2005 Suomen televisiossa ja nyt sarja teki paluun 19 vuoden tauon jälkeen. Olin kyllä ensin aika ennakkoluuloinen sarjan paluuta kohtaan. Sarjan edellisimmät tuotantokaudet olivat aikoinaan jo niin huonoja että miltei jo ensin toivoin että sarjan annettaisiin levätä rauhassa ja ei yritettäisi tehdä siihen uusia tuotantokausia. Vuonna 2005 esitetty kilpailuohjelman edellisin tuotantokausi joka tehtiin täällä Hämeessä ja missä seikkailtiin ritari- ja linnatunnelmissa oli suorastaan surkea, siksi en kovin suuria odotuksia etukäteen asettanut tälle uusimmalle tämän vuoden tuotantokaudelle. 

Annoin sarjalle silti reilun mahdollisuuden. Ja otin katseluun Suuren seikkailun uuden tuotantokauden kaksi noin tunnin mittaista avausjaksoa. Sarjassa seikkaillaan tänä vuonna Muoniossa, Lapissa ja ainakin maisemat ja luontokuvat sarjassa ovat kyllä komeita. Sarjaa katsellessa alkaa melkein tekemään mieli lähteä itsekin reissuun Lappiin. Yksi ystäväni asuukin nykyään Lapissa ja on houkutellut käymään luonaan. Ehkä se Lapin reissu tätä Suurta seikkailua katsellessa on taas hitusen lähempänä. 

No, se itse ohjelma Suuri seikkailu oli kyllä kahden avausjaksonsa perusteella hyvä. Vaikkakin vaikka kyseinen tuotantokausi on julkkiskausi niin silti en etukäteen tunnista kuin harvan ohjelmassa seikkailevan julkkiksen. Mutta itse sarja on siis mielestäni hyvä, mielenkiintoinen. Avausjaksoissa oli mielenkiintoisia kilpailuja ja sarjan palkinnot ovat jännityksiä lisäävät. Joukkuekilpailussa on palkintona mökkimajoitus saunalla kun taas häviävä joukkue joutuu yöpymään teltoissa. Ja kaksintaistelussa on palkintona kapteenius ja sarjassa pysyminen. Kaksintaistelun hävinnyt lähtee kotimatkalle. Kyllä tätä tämän vuotista Suurta seikkailua katselee ja seuraa mielellään. Alkujaksojen perusteella paluu vuosien jälkeen on hyvä. 

Mutta onhan ohjelmassa jotain muutoksia entisaikoihin verraten. Sarjaa esitetään vain kai yksi jakso viikossa tahdissa kun ennen sarjaa esitettiin muistaakseni joskus kesällä jakso päivässä tahdilla. Ja tätä uusinta tuotantokautta tulee vain kymmenen jakson verran. Tämä voi olla hyväkin juttu, ehkä sarja pysyy nopeatahtisena ja ei ehdi tulla väkisin pitkitetyn sarjan leimaa. Se minulle ei ole vielä selvinnyt mistä kilpailijat saavat tällä uusimmalla tuotantokaudella ravintonsa. 

Suuri seikkailu on yksi ohjelma jota tällä hetkellä siis seuraan. Muita seuraamiani sarjoja ovat kestosuosikit MTV3:n sarjat Emmerdale ja Salatut elämät. Perjantain olen ristinyt Salkkarit-päiväksi ja se on odotettu päivä, kun uusimmat neljä jaksoa eli seuraavan viikon jaksot ilmestyvät maksullisessa Katsomo-palvelussa jo etukäteiskatseluun. Katselen tällä hetkellä myös Yle Areenasta menneiden vuosien yhtä lempparisarjaani eli Taivaan tulia. Sarja on minulle melkein kuin uusi sillä en ole muistaakseni nähnyt sarjaa uusintana sen jälkeen kun sarjaa ensi kerran televisiossa esitettiin. 

Seurattavia sarjoja minulla on myös Ruutu palvelussa esitettävä Syke-sarja. Sykkeestä julkaistaan uudet jaksot aina torstaisin ja perjantaisin. Ja Viaplaysta katselen sellaista sairaalasarjaa kuin Chicago Med. Uusia sarjojakin voisin katseluun ottaa mutta kyllä jo edellä luettelemieni sarjojen parissa saan aikani kulumaan. Tykkään katsella televisiosta sekä erilaisia sarjoja että myös nykyäänkin urheilua.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!