sunnuntai 14. elokuuta 2011

Vastaukset työhaastatteluun

Mitä teet, jos sinua ei valita tähän työhön?

Nielen katkeran kalkkini ja keskitän motivaationi uudelleen työnhakuun.

Haetko muita työpaikkoja samanaikaisesti ja jos pääset useampaan
hakemaasi paikkaan, minkä valitset?

Kyllähän työmarkkinat tällä hetkellä niin hiljaiset ovat kysyntään nähden ja itselläni kova tahto päästä töihin, ettei olisi järkevää satsata yrittämistään vain yhden kortin varaan. Teidän tarjoamanne paikan tulisin valitsemaan. Se on kiinnostava, haasteellinen ja koen, että se antaisi minulle paljon oppia. Nimenomaan itselleni uudenlaiseltakin saralta. Kehittäisi minua paljon.

Mikä on tärkeää työssä, mitä odotat työltäsi, miksi valitsit tämän ammatin?

Tärkeintä työssä ovat menestyminen ja jalostuminen. Hyvin vahvasti aina omistaudun tekemilleni asioilleni. Olen päämäärätietoinen. Teen paljon töitä sen, eteen että olisin niin hyvä työntekijä, kuin kapasiteetiltani voin olla. Ja sitä kautta pyrin omalta osaltani panostamaan siihen, että myös työpaikkani pärjäisi. Olen aiemmassa elämässäni omistautunut aina voimakkaasti sekä tekemilleni asioille, että työpaikalleni. Työyhteisökin on minulle arvokas asia. Se, että työyhteisö olisi mahdollisimman toimiva. Siihenkin olen aiemmin aina pyrkinyt vaikuttamaan omalta osaltani käyttäytymällä mahdollisimman huomaavasti toisia ihmisiä kohtaan. Kuuntelemalla toisia. Olemalla luotettava ja joustava. Työssä tärkeää on myös elanto. Jollain se tallustaminen maan kamaralla on kustannettava.

Odotan työltäni sitä, että se olisi kiinnostavaa. Monipuolista. Haasteellista. Antoisaa. Kehittäisi minua alallani eteenpäin. Olen myös valmis paiskimaan töitä hiki hatussa ja kämmeneni ruvella. Ei sekään minua hätkähdyttäisi. Melkein päinvastoin.

Ammattini valitsin ennen kaikkea kiinnostukseni vuoksi. Koin myös, että minulla on annettavaa alalleni. Minulla on kykyjä työskennellä alallani. Ennen kaikkea motivaatiota kehittää niitä kykyjä.Tahdon myös vaikuttaa ihmisten ravitsemukseen. Tahdon tarjota ihmisille palveluita. Olen asiakaslähtöinen persoona.

Miksi arvelet juuri tämän työn sopivaksi itsellesi, miksi sinä olisit paras?

Koen tosiaan, niin että tästä työstä voisin ammentaa hyvin paljon hyödyllistä oppia. Sitä kautta voin jalostua entistä paremmaksi ahertajaksi. Tämä on myös kiehtova työympäristö.

Te saisitte minusta asioilleen omistautuvan, päämäärätietoisen työntekijän. Vastuullisen, kehittymishaluisen, ahkeran, joustavan ja luotettavan duunarin. Te saisitte työntekijän, joka olisi valmis teidän puolesta tekemään parhaansa.

Miten kehittäisit toimintaamme?

Minulla on kuitenkin sen verran vähän tietoa teidän yrityksestänne, etten osaa tähän vastata. En tiedä, miten te menestytte taloudellisesti. Kuinka suosittu yrityksenne on asiakkaidenne keskuudessa. Ja kuinka tyytyväisiä työntekijät ovat työhönsä. Onko teidän työympäristönne toimiva.

Miten tarttuisit työhön, mikä saa sinut tekemään työssä parhaasi?

Tartun työhöni aina reippaalla otteella. Kuten jo sanoin, niin omistaudun asioilleni vahvasti. Pyrin aina parhaaseeni. Olen energinen ja toimelias henkilö.

Työssä minut saa tekemään parhaani työn kiinnostavuus. Sen lisäksi hommansa osaava, alaisiaan kuunteleva työnantaja. Myös työympäristö on tärkeä. Minkälaiset välini ovat työkavereihini. Mitä paremmat, niin varmasti sen enemmän pyrkii tekemään. Sitä kautta muiden työntekijöiden taakkakaan ei olisi niin raskas. Yleensä olen ollut pidetty työkaveri. En usko että siitä tulisi ongelmaa. Tahto menestyä, päämäärätietoisuus ja tahto kehittää itseään myös nostattavat motivaatiotani.

Kerro nykyisestä työstäsi; mikä on vaikein ongelma työssäsi?

En näe, että työssäni vaikeita asioita on. Ne mahdolliset heikotkin kohdat täytyy nähdä valoisina. Vastoinkäymiset kasvattavat. Elämä kasvattaa. Elämässä on ikäviä asioita. Kaikki ne sitä samaa koulua on. Se on vaan yleinen totuus, ettei se työskenteleminen aina ole ruusuilla tanssimista. Kenellekään. Se on vain tiedostettava. On silti nauttittava työnteostaan. Ei se voivotteleminen mitään auta.

Jos tekisit tätä työtä nyt, mihin tarvitsisit lisäkoulutusta ja mitä osaisit nyt?

Lisäkoulutus mistä tahansa aiheesta on hyödyllistä. Tekemisen lähtökohtana täytyy olla itsensä kehittäminen. En ole missään niin täydellinen, etten voisi kehittyä vielä paremmaksi.

Kuvaile tilannetta, jossa työtäsi arvostettiin?

Olen kokenut elämäni aikana paljonkin arvostusta. Nöyrä on silti oltava. Se tuo lisää onnistumisia ja ne onnistumiset, tavoitteensa toteuttamisethan parasta elämässä on. Kyllä ne onnistumistilanteet ovat olleet ihan arkipäiväisiä asioita. Olen tehnyt jonkun asian hyvin. Ollut ahkera, joustava, fiksu. Tehnyt parhaani jonkun asian eteen ja sitten on tullut kiitosta.

Onko itsenäisyys ja päätösvalta työssäsi sinulle tärkeitä?

Mikäli itsenäisyys olisi olennaista minulle, niin sitten olisin valinnut väärän alan. Tällaisella alalla on oltava yhteisöllinen. Täytyy tulla toimeen muiden ihmisten kanssa. Olla mahdollisimman hyvä jätkä työkavereille. Tottakai päätösvalta on kiva asia. Tuskin sellaista kuitenkaan minulla paljoa tulee olemaan. En pelkää ottaa vastuuta ja riskejä.

Miten suhtaudut esimiehen kritiikkiin?

Kritiikki on tärkeä asia. Paljon tärkeämpi kuin myönteinen palaute. Kehittääkin lopulta enemmän. Myönteinen palaute tuntuu kivalta hetken aikaa, mutta sitten sen unohtaa. Kritiikki taas satuttaa hieman, mutta opettaa paljon.

Miten työskentelet kovan paineen alla ja miten aiot selviytyä ajoittain
stressaavasta työstä?

Teen työni vain entistä ahkerammin, kun on painetta. Niinkuin on tehtäväkin. Ei niistä tilanteista muuten selviydy. Tykkäänkin hieman sellaisista haasteellisista tilanteista. Ei ole työpäivä ainakaan harmaa.

Missä uskot olevasi viiden vuoden kuluttua, mitä haluat elämältäsi?

Haluan elämältäni jonain päivänä koulutustani vastaavaa työtä. Töitä esimiehenä tai yrittäjänä. Siihen on kuitenkin kerättävä työkokemusta, että pärjäisi sellaisissa hommissa. Haluan elämältäni sitä, että kehityn persoonana, työntekijänä jatkuvasti. Joka päivä. Tahdon menestyä elämässäni. Menestyä ennen kaikkea siten, että toteuttaa tavoitteensa. Siitä saan mielihyvää. Paljon. Toivottavasti olen viiden vuoden päästä siellä, mitkä ovat tavoitteeni. Ei minulla sitäkään vastaan mitään ole, vaikka olisin silloin täällä. Tämähän on toivottavasti hyvä duunimesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!