maanantai 7. elokuuta 2017

Mitä Helsingissä olisi vielä hienoa nähdä?

Kerroin viime viikolla Tutustumisen arvoinen Helsinki-blogipostauksessani minulle jäänneen Helsingistä sellainen kuva, että koin Helsingistä Stadin reissullani vain pintaraapaisun. Ehdin kahden päivän aikana näkemään paljon, mutta en sittenkään aivan kaikkea. Mitä kaikkea olisi sitten Helsingissä vielä hienoa päästä kokemaan ja näkemään?

Tein viime viikonloppuna kaksipäiväisen Helsingin reissun. Reissun aikana kävin ensin tutustumassa Senaatintoriin ja Helsingin Tuomiokirkkoon, sitten tein risteilyn Helsingin saaristossa ja seuraavana päivänä kiertelin niin Ateneumin, Kiasman kuin luonnontieteellisen museonkin.

Henkilön Ville Heino kuva.
Luonnontieteellisen museon ehdin Helsingissä jo näkemään.

Helsingin reissuni oli lyhyt, se kesti vain kaksi päivää. Mutta kun pisti tossua toisen eteen, niin kyllä tämänkin reissun aikana ehti tutustumaan melko moneen Helsingin keskeisimpään nähtävyyteen. Melko moni paikka ja nähtävyys jäi silti vielä näkemättäkin.

Mitä kaikkea sitten jäi vielä näkemättä? Missä sitä voisi esimerkiksi käydä mahdollisella seuraavalla Helsingin reissulla? Mitä kaikkea olisi hienoa päästä vielä Helsingissä näkemään ja kokemaan?

Listaan tähän viisi sellaista kohdetta, jossa en ole vielä Helsingissä käynyt mutta jossa olisi hienoa päästä käymään.

1. Suomenlinna

- Tämä Helsingin edustalla sijaitseva merilinnoitus olisi upeaa joskus päästä ominkin silmin näkemään. Suomenlinna on Unescon maailmanperintökohde ja yksi Suomen suosituimmista nähtävyyksistä. Linnoitus olisi varmasti museoineen, ravintoloineen ja tapahtumineen ainutlaatuinen kokemus.

2. Helsinki Design District ja arkkitehtuurimuseo sekä designmuseo

- Helsingin sydämessä sijaitsevassa luovien tekijöiden keskittymässä Helsingin Design Districtissä voisi riittää mielenkiintoista nähtävää. Helsinki Design Districtinä tunnettu alue käsittää 25 katua ja lähes 200 toimijaa, joihin kuuluu muun muassa niin koruntekijöitä kuin design- ja antiikkiliikkeitä sekä gallerioita ja museoitakin.

- Arkkitehtuurimuseo tarjoaa puolestaan moninaisia näkökulmia, keskustelun aiheita ja henkilökohtaisia kokemuksia arkkitehtuurista. Museossa on esillä koti- ja ulkomaisia vaihtuvia arkkitehtuurinäyttelyitä sekä pysyvä näyttely suomalaisesta arkkitehtuurista.

- Designmuseo on sen sijaan suomalaisen muotoilun valtakunnallinen erikoismuseo. Designmuseo tarjoaa ainutlaatuisia muotoilukokemuksia ja uusia näkökulmia moniulotteiseen muotoiluun niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Henkilön Ville Heino kuva.
Helsingissä on useampia hienoja patsaita.
Henkilön Ville Heino kuva.Henkilön Ville Heino kuva.

3. Talvipuutarha

- Tämä helsinkiläisten virkistys- ja kohtauspaikka voisi olla komea nähtävä. Talvipuutarha on hienostunut eksoottisten kasvien keidas, joka kutsuu viherretkelle kaikkina vuodenaikoina. Talvipuutarhassa on yli 200 erilaista kasvia ja kokemuksena talvipuutarha voisi olla hieno.

4. Temppeliaukion kirkko

- Tämä kallioon louhittu ja Helsingin sydämessä sijaitseva kirkko voisi olla kaunis näky. Erikoisen arkkitehtuurinsa vuoksi vuonna 1969 valmistunut Temppeliaukion kirkko on Helsingin päänähtävyyksiä.

5. Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

- "Kaisaniemen keitaaksikin kutsuttu kasvitieteellinen puutarha ja sen kasvihuoneet tarjoavat ainutlaatuisia elämyksiä luonnonystäville ympäri vuoden. Jo vuodesta 1829 Helsingin keskustassa sijainnut puutarha on toiminut kaupunkilaisten virkistäytymispaikkana useiden sukupolvien ajan."

- Näin lukee puutarhan omilla kotisivuilla ja Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha olisikin varmaan kokemisen arvoinen paikka, Kokoa puutarhalla on noin neljän hehtaarin verran ja kasvihuoneita puutarhasta löytyy peräti kymmenen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!