perjantai 24. kesäkuuta 2011

Turhaa juhannusta kaikille!

Juhannusaatto. Kaupungeissa on hiljaista. Monet ovat raahautuneet viettämään juhannustaan ties minne. Iltaa vietetään rattoisasti. Ryypätään. Tehdään vekkuleita juhannustaikoja. Saunotaan. Grillataan rasvaista Campingia. Risuja pinotaan ja poltetaan.

Näin on toimittava. Onhan juhannus. Teennäisyyden huipentuma. Juhlivilla on varmasti kliffaa. Niin täytyy ollakin. En vain ymmärrä, mihin juhannusta kaivataan. Eikö lähes tuota kaikkea edellä listattua voida tehdä milloin tahansa?

Minä olen tänä vuonna juhannuksen töissä. Tänään alkaa neljän yövuoron putki. Tunnen itseni oudoksi. Siinä, missä monet valittavat töistään juhannuksena, niin itseäni ei pänni yhtään. Päinvastoin.

Mukavaa tehdä töitä nyt. Joku, kun on keksinyt, että juhannuksena työnteosta täytyy saada tuplaliksaa. Elokuussa kortistoon jälleen joutuvalla taivaltajalla on mainio sauma vuolla hunajaa varastoonsa.

Yövuorojen jälkeen teen sitten jotain rentouttavaa. Voin vetää perseetkin. En kutsu illanviettoani kuitenkaan juhannukseksi. Se on vapaapäivä.

Turhaa juhannusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!