lauantai 19. marraskuuta 2011

HPK heräsi henkiin- Rautiainen viehättää eniten!

Ihme tapahtui. HPK heräsi henkiin. Pohjamudissa alkusyksyn taapertanut joukkue on voittanut kolme peräkkäistä otteluaan. Kaksi niistä irtosi kaiken kukkuraksi Kärppien ja JYPin vieraana. Hämeenlinnalaiset ovat piristäneet heidän uudet hankintansa. Hätäapuna Kerhoon alunperin raahautunut Jan-Mikael Juutilainen, Lahden kiekkoikoni Kari Sihvonen ja lainamies Nico Aaltonen.

On kiehtovaa, minkälainen vaikutus näillä intoa pursuvilla hyökkääjillä on ollut maahan tallatuille oranssinutuille. Kyseiset miehet liittyivät Kerhoon näytön halua pursuen ja herättivät yöstä samalla kaikki muut ritarit. Melko pieni peliliike tarvittiin, että HPK syntyi uudestaan. Kenties nämä peli-intoa tihkuvat pelurit olivat oivallisempia hakuja tähän saumaan kuin kalliimmilla hintalapuilla varustellut taiturit. Kerhon ilmapiiri raikastui näiden kolmen pelaajan ansiosta. Se vie Pallokerhoa tällä hetkellä vauhdilla eteenpäin.

Nostan kuitenkin Kerhon minua eniten kiinnostavimmaksi pelaajaksi nuoren Teemu Rautiaisen. Pojankloppi pelaa sähäkästi pelistä toiseen. Yrittää sinnikkäästi. Kuitenkin tuloksettomasti. Rautiainen viilettää tänään todennäköisesti neljännessä peräkkäisessä pelissään Kerhon ykkösketjun laiturina. Kokeneemmalta hyökkääjältä vaadittaisiin jo tehoja. Tuolla peliajalla. Rautiaisesta yleinen mielipide lienee kuitenkin, että hyvä, että HPK-kasvatti saa vastuuta. Häneltä ei odoteta niin rutkasti osumia vaikka saa pelistä toiseen tällä hetkellä luistella ykköskentän laiturina.

Itse asiassa Rautiainen on urallaan pelannut 14 ottelua. Tekemättä vieläkään uransa avausmaalia. Olisi mielenkiintoista kuulla kuinka paljon nuorukainen himoaa tuota uransa avausmaalia ja minkälainen gorilla hänen hartioilleen on kasvanut. Vaikuttaako gorillan kokoon se, että hän janoaa nimenomaan uransa avausmaalia samalla, kun janoaa pistettä maalittomalle putkelleen. Entä miten nuorukainen osaa käsitellä tällaista tilannettaan. Lisääkö se hänen motivaatiotaan kehittymiseensä. Rautiaisella olisi nyt myös tuhannen taalan paikka avata maalihanansa. Poika varmasti tiedostaa sen itsekin.

Ykköstrion toinenkin laituri Marko Luomala on kiekkoillut kaksi peliään maalittomasti. Mitenköhän kokemattoman Rautiaisen ja kehäkettu Luomalan maalijahti eroavat toisistaan?

By the way, Kerho lähti maaottelutauolle voitetuttaan Kärpät vieraissa. Sekin saattoi olla mainio piristysruiske hämeenlinnalaisille. Heidän oli helpompi jatkaa kauttaan tauon jälkeen. Ilmiö on sama kuin tekisi erän lopussa tasoitusmaalin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!