maanantai 20. toukokuuta 2013

Onnellisuus on ennen kaikkea fiilis, mikä vallitsee pääkopassa


Yövuorot lusittu ja edessä vapailua torstaihin asti. Tuumasin viimeisessä yövuorossani hiljaa mielessäni olevani melko onnellinen tällä hetkellä.

Mitä se onnellisuus sitten on?

Se on ennen kaikkea se fiilis, mikä vallitsee tuolla pääkopassa. Se fiilis, että eläminen on mukavaa ja on tyytyväinen elämäänsä.

Ja lisäksi onnellisuuteen vaikuttaa mielenrauha. Se, että ei ole huolia, murheita eikä stressiä. Eläminen on kivaa. Eläminen on taas pitkästä aikaa ruvennut maistumaan mukavalta.

Ja tällaisesta onnellisesta mielentilasta on hyvä nauttia, sillä elämä on opettanut sen, että onni voi olla hyvinkin nopeasti katoavaa.

Miten onnellisuus sitten saavutetaan?

Ei siihen mitään poppakonsteja tarvita. Siihen tarvitaan vain se, että pyrkii tekemään niitä asioita, joista itse tykkää. Ja näiden asioiden ei tarvitse olla edes kovin suuria välttämättä.

Tällaiset kivat asiat voivat olla vain vaikkapa fillarilenkki, aamukahvin juonti aurinkoisella parvekkeella, Aku Ankan lukeminen tai suosikkitv-sarjansa vahtaaminen.

Tärkeää, kun ei ole se, miltä tekeminen näyttää ulospäin vaan miltä se tekeminen tuntuu sisältäpäin. On rohkeasti pyrittävä tekemään niitä asioita, joista nauttii.

Elämää kun ei eletä muille vaan itselleen. Ja elämä ei myöskään ole mikään taidenäyttely, jossa olisi tarkoitus ihastuttaa muita elämällään vaan tärkeintä on se, että elämä on kliffaa!

Ja tällä hetkellä elämäni on mielestäni kliffaa ja tykkään siitä. =)

Toisaalta onnellisuuteen vaikuttaa sekin, että omaa positiivisen elämän asenteen. Ensiksi on kiitollinen omasta elämästään ja tyytyväinen siihen.

Ja toisekseen se, että pyrkii elämään huolettomasti. Jopa pilke silmäkulmassa. Pyrkii ajattelemaan positiivisesti ja murehtimaan, valittamaan, hermoilemaan mahdollisimman vähän.

Koittaa nauttia olostaan. =)  

Totta kai on hyvä myös muistaa, että ei ole vastuussa vain omasta onnellisuudestaan vaan omalla käytöksellään myös kanssakumppaneidensa hyvästä mielestä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!