torstai 30. toukokuuta 2013

Valitsemalla rikkaampi elämä

Maailma on täynnä valintoja.

Tajusin sen äsken, kun poikkesin ostoksilla Citymarketissa. Siellä riitti valinnan varaa. Hyllyt notkuivat eri tuotteista. Oli mitä ostaa.

Ja vaikka itse tuotteiden valikoima olisikin suppea, niin sitten riittää reseptejä. Oma pää, toisten päät, nettisivut ja kokkikirjat ovat täynnä ruokaohjeita. Voit halutessasi loihtia vaikka mitä herkkuja niistä perusraaka-aineista. Kalasta, perunasta, riisistä, makaronista ja tomaateista.

Silti minäkin hyvin usein ostan ja kokkaan alvariinsa niitä samoja ruokia, joiten olen tottunut syömään. Miksi? Miksen välillä testaisi muuta?

Kai se on tottumiskysymys? Joku ruoka on hyvää, sitä teen. En uskalla kokeilla muuta. Varma ratkaisu on paras ratkaisu.

Mitä jos välillä olisin kuitenkin rohkea? Ennakkoluuloton? Täyttäisin ostoskorini eri tuotteilla, joihin olen tottunut ja kokeilisin kokata minulle ”uutta” ruokaa.

Saisin rikkautta ruokapöytääni. Se voisi samalla tuoda myös mukavan ”lisämausteen” koko elämääni, kun ruokavalioni sisältö olisi monipuolisempi.

Olisi mielestäni suositeltavaa olla ennakkoluulottomampi ja rikastuttaa ruokapöytänsä sisältöä.

Samalla tavalla voisi rikastuttaa myös muun elämänsä sisältöä. Niin kuin aluksi jo totesin, maailma on täynnä valintoja.

Voit tehdä täällä vaikka mitä ja kokeilla vaikka mitä. Tietenkin talous asettaa jotkin raamit valinnoille, mutta eivät ne raamit minullakaan onneksi liian tiukat ole. Ja onneksi on olemassa myös ilmaista tekemistä, ilmaisia valintoja.

Olen luova ihminen ja tykkään ideoimisesta. Voisin ruveta hyödyntämään luovuuttani myös normielämässäni.

Alkaa rikastuttamaan elämääni tekemällä useammin erilaisia valintoja. Meillä on kuitenkin mahdollisuus valita. Sitä mahdollisuutta kannattaa rohkeasti hyödyntää.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!