perjantai 12. heinäkuuta 2013

Menkää ulos ja nauttikaa!

Hyvät ihmiset,

Katsokaa ulos. Jumalauta. Jumalauta, mikä ilma. Mikä auringon paiste!

Tiedättekö kuinka houkuttelevilta ravintoloiden terassit näyttävät näillä keleillä? Tiedättekö kuinka hyvältä olut maistuu näillä keleillä?

Menkää ulos. Juokaa. Nauttikaa. Nauttikaa niin kesästä, auringosta, kuumuudesta kuin oluestakin. Tai muusta vastaavasta alkoholipitoisesta juomasta.

Niin kuuluu tehdäkin. Niin kuuluu tehdä, koska se on kivaa. Se on nautinnollista. Älkääkä edes turhaa kainostelko, aristelko tai ujostelko.

Sen, kun menette ja juotte. Nautitte kesästä. Ja mitä enemmän juotte, niin hemmetti... Sen parempi!

Ja älkää edes sen jälkeen turhaan kainostelko. Sen kun vain tunnustatte rohkeasti vetäneenne perseet. Mitä siinä on hävettävää? Kaikkihan niin tekevät.

Paitsi minä... Minä en tee. Minä en voi perkele tehdä niin.

Minä puolestaan kiitän Luojaani, että hän jätti minut henkiin sen ruton... nestehukankin jäljiltä. Tuon jälkeen katsoin peiliini. Katsoin peiliini ja tein tunnustuksen.

Totesin, että nyt on hyvä hetki hieman rauhoittaa. Ottaa hieman iisimmin. Ottaa vähemmän alkoholia.

Hemmetti, vähemmän... Olla juomatta kokonaan alkoholia jonkin aikaa. Koin, että nestehukka oli merkki ylemmältä taholta. Nyt on mennyt liian lujaa, on aika rauhoitella.

Miltei pelkäsin kuitenkin jo loppuni koittaneen!

Nyt on hetki viettää tipatonta aikaa jonkin verran. Pistää pullon korkki kiinni. Ja se tarkoittaa sitäkin, etten tänäkään viikonloppuna ota olutta tipan tippaa.

Mutta arvaatteko kuinka vaikeaa tuo on? No, ihan älyttömän vaikeaa.

Täällä miltei tutisen oluthimossani...

Pelkkä ajatuskin saa minut kuolaamaan tuon kuohuvan nesteen, oluen perään. Minulla olisi nytkin miltei koko viikonloppu vapaana. Ja ulkona on noin kaunis ilma.

Mutta ei. Joudun kärsimään. Istumaan polvet ristissä ja rukoilemaan, että pystyisin olemaan koskematta tuohon kylmään olut-pulloon.

Vaikka kuinka tekisi mieli.

Olut on kuningasjuoma. Mutta minun on hillittävä jonkin aikaa intohimoni. Vaikka tulisin ajautumaan sen vuoksi hyvinkin ahtaalle.

Mutta...

Kenties voin nauttia tästä kesäisestä viikonlopusta muulla tavoin kuin ryystämällä alkoholia. Kuten maiskuttelemalla mansikoita.

Paitsi nekin helkutin pollukat maistuisivat boolissa vielä paremmilta...

Mutta joka tapauksessa minun on keksittävä muuta tekemistä, sillä se saa ajatukseni pois kaljasta.

Ja te muut. Te, jotka luitte tämän blogikirjoitukseni... Viettäkää kiva viikonloppu! Ja suosittelen käymään myös terdeillä.

Ehkä minäkin poikkean jossakin terdellä juomassa kylmää Pepsi Maxia. Katselen samalla noita ilosta riekkuvia ja alkoholisoituvia rellestäjiä. Pyrin ammentamaan heistä tyydytystä alkoholin puutostilaani...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!