maanantai 21. lokakuuta 2013

Hyvinvointia Suomeen?

Niin kuin olen jo aiemmissa blogiteksteissäni kirjoittanut, niin politiikka ja yhteiskunnalliset asiat ovat ruvenneet kiinnostamaan minua entistä enemmän. Ja kun olen miettinyt viime aikojen ajatuksiani, niin on entisestään tullut sellainen ajatus, että voisiko politiikkaan mukaan lähteminen jonain päivänä oikeasti olla mahdollista.

Olen kuitenkin vielä melko nuori ja jos jatkan kehittymistäni tätä vauhtia, niin eihän sitä tiedä. Ei tiedä, että kun Suomessa vaihtuu ja uudistuu poliittinen johto, niin yksi tämän maan seuraavia aseen kantajia? olisinkin oikeasti minä. Että olisin mukana jonain päivänä oikeasti jossain poliittisessa virassa, jossain päin Suomen maata.

Ainakin sellaista ajatusta voisin lähteä rohkeasti viljelemään ja jatkaa kovaa työtä kehittymiseni eteen. Otetaan Suomi haltuun ja tehdään siitä hyvä ja turvallinen paikka elää jokaiselle ihmiselle.

Olen sen laatuinen ihminen, että haluan mielummin rakentaa kuin tuhota. Haluan omalla panoksellani rakentaa tästä maasta paremman paikan. Jos se vaan olisi jollain tavalla mahdollista.

Pitää ainakin käyttäytyä siten, että se vaikuttaa positiivisesti muihin ihmisiin ja ympäristöön, jossa elän.

Ja niin kuin olen jo tänään kirjoittanut, niin mielestäni yksi tämän maan ongelmakohta on tällä hetkellä sellainen kova kilpailun tarve ihmisten välillä. Tarve olla toinen toistaan parempi ja tarve saada julkisuutta. Näin esimerkkeinä mainiten.

Mielestäni nämä ovat yhteiskunnallisia epäkohtia, sillä jos kaikki ihmiset täällä olisivat kovia kilpailijoita, niin tämä maahan olisi kohta mahdoton paikka elää. Kun näen, että sellainen jatkuva kilpaileminen vie tätä maata heikompaan suuntaan.

Sen sijaan, että me ihmiset liikaa kilpailemme keskenämme, niin pitäisi tulla tilalle enemmän toisista välittämistä. Ja niin kuin olen jo tänään todennut, niin hyvinvointiin panostamista. Panostamista niin omaan hyvinvointiin kuin siihenkin vaikka, että koittaa myötävaikuttaa muidenkin ihmisten hyvinvointiin. Toimii vaikka sellaisena hyvän tahdon lähettiläänä.

Tällaisen käyttäytymisen näkisin vaikuttavan positiivisesti tähän maahan. Kovan kilpailutarpeen tilalle tulisi enemmän rauhaa ja paremmin voiva Suomi.

Pitäisi entistä enemmän keskittyä hyvinvointiin satsaamiseen. Yksittäisestä ihmisestä lähtien, panostaa koulutukseen, työhön, vapaa-aikaan ja sosiaalisiin suhteisiin, harrastuksiin ja ties mihin. Ajatus kannattaa mielestäni keskittää enemmän omaan ja lähimmäisten hyvinvointiin kuin muihin ihmisiin ja itsensä vertailemiseen muihin ihmisiin.

Se ei tietenkään yksin kuitenkaan riitä, että me ihmiset alamme panostamaan hyvinvointiin. Näihin asioihin pitäisi panostaa myös yhteiskunnallisesti. Ihmisille pitäisi saada töitä ja mahdollisuuksia. Esimerkiksi erilaisia koulutusmahdollisuuksia ja ihmisiä on kannustettava satsaamaan omaan elämäänsä.

Ja haluan mainita, että en tarkoita kilpailemisella mitään sellaista kilpailua, joka liittyy yrityksiin, asioihin ja vaikka lehtiin ja toimituksiin ja niiden kehittämiseen. Sellaisella kilpailemisessa ei kovin paljoa pahaa ole, vaan sellaisessa liiallisessa kilpailemisessa ihmisten välillä.

Rakennetaan Suomesta parempi asuinpaikka?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!