maanantai 21. lokakuuta 2013

Hyvinvoiva Suomi

Niin kuin olen aiemmin jo blogiinikin kirjoittanut, niin alan kääntymään sille kannalle, mitä luultavammin Jyrki Katainenkin pyrkii ajamaan.

Suomen pitäisi mennä entistä enemmän hyvinvointiyhteiskunnan suuntaan. Sen sijaan, että me ihmiset jatkuvasti kilpailemme toisiamme vastaan ja pyrimme olemaan toinen toistamme parempia, niin meidän pitäisi nähdä meidät ihmiset tasavertaisina yksilöinä, joilla kaikilla pitää olla mahdollisuus ja oikeus panostaa hyvinvointiinsa. Tämän seurauksena meillä olisi kohta hyvinvoiva Suomi.

Hyvinvointiin panostaminen tarkoittaa muun muassa panostamista koulutukseen, terveyteen, vapaa-aikaan ja sosiaalisiin suhteisiin.

Meillä on liikaa tässä maassa sellaista ehdottomuutta. Joko olet onnistuja tai sitten olet mäntti, vaihtoehtoja ei ole. Tämän sijaan meillä pitäisi minun mielestäni olla enemmän ihmisten välistä tasavertaisuutta ja hyvinvointiin, onnellisuuteen panostamista.

Kaikki ihmiset ovat tärkeitä. Ja oikeastaan julkisuuskin on toisaalta turhaa, sillä kaikkihan sen nyt muutenkin jo tietää, että maailmassa on muitakin hieltä haisevia ihmisiä. Ja toisaalta julkisuus on vähän sellainen riippakivikin, ainakin minulle. Mielummin sitä elelee rauhemmassa.

Voi olla, että kirjoitin rohkeasti. Mutta näin ajattelee tänään Viltsu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!