maanantai 18. marraskuuta 2013

Kehittymismahdollisuus tuo elämään lisäpotkua

Olen tänään kirjoittanut jo kaksi blogitekstiä. Toisen kirjoitin aamulla ja toisen työpäiväni lomassa. Kenties olisi hyvä välillä malttaa mielensä ja olla kirjoittamatta blogiin näitä lyhyitä viestejä. Tämän sijaan odottaisi parempaa aikaa ja kirjoittaisi silloin pidemmän tekstin.

No, nyt on tämä parempi aika sillä päivän työt on paiskittu ja läppäri on nokkani edessä. On aika kirjoittaa vielä yksi teksti. Tässä tekstissä tulen käsittelemään kahta asiaa, joita jo aiemmin tänään kirjoittamissani blogiteksteissäni olen käsitellyt.

Nämä asiat ovat kehittyminen ja toinen asia liittyy työn tekoon sekä asennoitumiseen työn tekoon. Arvostan ihmisiä, joilla on hyvä asenne työn tekoon ja on tarvittaessa valmiita upottamaan kätensä likaisempaankin veteen. Opettajanikin aina koulussa opettivat minua, että hyvä johtaja upottaa kätensä tarvittaessa myös likaveteen ja näyttää siten samalla esimerkkiä.

Kehittyminen on asia, jota pidän nykyään tärkeänä. Paljoa minulla ei ainakaan vielä ole faktatietoja kaiveltuna kehittymisestä, mutta mielestäni kehittyminen on tärkeää ja ihmisen on hyvä pyrkiä jatkuvaan kehittymiseen.

Ja kehittyähän voi monessa eri asiassa. Minäkin olen usein täällä blogissani kirjoittanut siitä, kuinka kehitän itseäni toimittajana ja kirjoittajana, mutta näiden ohessahan niin minä kuin me muutkin ihmiset voimme kehittää itseämme muissakin asioissa. Ylipäänsä voimme kehittää itseämme niin ihmisinä kuin kehittää vaikkapa myös elämiemme sisältöjä.

Kehittyminen on siis tärkeää ja kehittyähän me voimme vaikka kuinka ja paljon. En usko, että kovin nopeasti tulee vastaan se päätepiste missään asiassa, kun emme voisi enää kehittyä lisää.

Miksi kehittyminen on sitten tärkeää ja miksi on tärkeää pyrkiä jatkuvaan kehittymiseen? Täytyy tunnustaa, että en tähän kysymykseen ole vielä kovin montaa vastausta keksinyt. Ja olen itse asiassa vasta tänään alkanut koko asiaa ylipäänsä miettimään. Koitan silti jotain vastata, vaikka näistäkin vastauksista osa voi olla helposti murenevia vastauksia.

Elämään ja sen eri osa-alueisiin on jo siksi hyvä asennoitua siten, että voi jatkuvasti ja yhä vain kehittyä lisää, koska siten asenne työn tekoon voi säilyä hyvänä. Ei tule sellaista ylimielistä asennetta pääkoppaan, kun muistaa sen, että voi helkkari jonain päivänä olla yhä vain parempi.

Kehittyminen on tietenkin eri yrityksille ja muille tahoille tärkeää myös siksi, että siten ne pysyvät kilpailukykyisinä ja houkuttelevina asiakkailleen. Mutta minähän en yksittäisenä henkilönä kilpaile ketään vastaan. Ennen kaikkea koitan nykyään kilpailla lähinnä itseäni vastaan ja tällaisessa kilpailussahan kehittymisellä on tietenkin myös tärkeä rooli.

Miten voisi kilpailla itseään vastaan, jos ei olisi mahdollisuutta kehittää itseään? Kehittyminenhän kai ylipäänsä tekee itseään vastaan kilpailemista jollain lailla merkittävän asian. Ja itseään vastaan kilpaileminen ja itsensä kehittäminen tuovat merkittävää sisältöä elämään.

Miksi jatkuvaan kehittämiseen kannattaa pyrkiä? Siksi, että siten voi kasvaa yhä vain paremmaksi. Kehittäminen motivoi ja kun koitat kehittää elämäsi sisältöä ja kokeilla vaikkapa uusia ja erilaisia juttuja, niin saat lisäkiinnostusta elämääsi. Elämäsi säilyy raikkaana ja ei tule sellaista taantumaa eikä elämä rupea maistumaan puulta. Itse ainakin tykkään siitä, että elämässä on mahdollisimman rikas sisältö.

En nykyään jaksa roikkua liian paljoa kiinni yksissä tietyissä asioissa vaan on kokeiltava muitakin juttuja. Ruoho voi todellakin olla vihreää myös aidan toisella puolella.

Kehittämismahdollisuus lisää myös elämän merkityksellisyyttä, se antaa elämälle lisää sisältöä ja elämä voisikin olla paljon tylsempää, jos ei olisi mahdollisuutta opiskella ja kehittää itseään. Näiden asioiden vuoksi kehittäminen on ainakin tärkeää ja jatkuvaan kehittämiseen sekä kehittymiseen on hyvä pyrkiä.

Kehittämisessähän on tärkeää myös epäkohdat ja ongelmat. Kehittymistä kaiketi tapahtuu myös sitä kautta, kun pyrkii tarttumaan ongelmiin ja epäkohtiin sekä pyrkii ratkomaan näitä.

Kun valittaa asioista, on hyvä valittaa niistä rakentavasti. Ei pelkkää valitusta vaan myös ratkaisuja ongelmiin. Asiat eivät parane pelkällä valittamisella vaan tarvitaan myös tekoja.


Ja näitä tekoja ja tekemistä arvostan. Arvostan selkeää ja johdonmukaista työskentelyä, jossa ennen kaikkea kääritään hihat ylös ja keskitytään tekemiseen. Pelkät sanat eivät välttämättä riitä, tarvitaan ennen kaikkea tulosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!