tiistai 19. marraskuuta 2013

Avaramielisyyttä!

Yksi tärkeä arvo minulle voisi olla myös avaramielisyys. Avaramielisyydellä tarkoitetaan kaiketi ainakin avoimuutta, suvaitsevaisuutta ja ennakkoluulottomuutta.

Avaramielisyys voisi minun elämässäni tulla näkymään siten, että pyrin olemaan suvaitsevainen erilaisia ihmisiä kohtaan ja heidän mielipiteitään kohtaan. Ymmärrän ennen kaikkea erilaisuuden. Niin ihmisten kuin heidän mielipiteidensäkin erilaisuuden.

Avaramielisyys voisi näkyä elämässäni myös siten, että kasvatan "elinpiirejäni". En ahdasmielisesti roiku liikaa kiinni tietyissä yksissä piireissä vaan kokeillen rohkeasti uusiakin juttuja ja olen monessa mukana.

Maailmassa voi esimerkiksi tehdä ja harrastaa monia erilaisia asioita, kuten kulttuuria, urheilua, liikuntaa, politiikkaa, opiskelua, kirjoittamista, kirjallisuutta, kokkaamista sekä matkailua ja ravintoloissa käymisiä jne. Olisi hienoa, mikäli harrastuslistani vain entisestään kasvaisi ja kiinnostuksen kohteeni kasvaisivat. Ruoho on vihreää myös aidan toisella puolen, ainakin voisi kokeilla kurkistaa myös useammin muihinkin paikkoihin kuin tuttuihin mestoihin.

Avaramielisyys voisi näkyä elämässäni myös siten, että suhtaudun elämääni sillä tavoin, että elämässäni on enemmänkin mahdollisuuksia kuin mitä siinä olen ajatellut tähän asti olevan. Niin työmaailmassa kuin vapaa-ajallakin.

Olen välillä kummastellut ahdasmielisyyttä, mutta ei minun sitäkään kummastella tarvitse. Antaa toisten olla sellaisia kuin ovat, sekin on nimenomaan avaramielisyyttä, että ymmärtää erilaisuutta. Antaa kaikkien kukkien kukkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!