keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Pitkitetyltä maistuva Taivaan tulet

YLE TV2. Kello 21.00-21.50. Tämä esitysaika kuuluu Taivaan tulet- nimiselle tv-sarjalle. Tästä tv-sarjasta pyörii tällä hetkellä neljäs ja viimeinen tuotantokausi. Sarjaa on alettu esittämään alkuvuodesta 2007 ja ensi vuoden puolella ohjelma tulee päättymään. 

Olen itse ollut kyseisen tv-sarjan fani sen ensimmäisestä jaksosta lähtien. Olen luultavammin katsellut sarjan jokaisen jakson ja pitänyt näkemästäni. 

Niin Taivaan tulessa kuin muissakin YLEn draamasarjoissa on ainakin se hyvää, että niihin on selkeästi pyritty panostamaan ja niistä on ainakin koitettu tehdä laadukkaita. YLEn draamasarjoista on yritetty tehdä myös todenmukaisia, toisin kuin vaikkapa MTV3:n tv-sarjoista. Maikkarin "draama"sarjat (esimerkiksi Salatut elämät) ovatkin ennemmin saippuasarjoja.

YLEn draamasarjoissa kuten juuri Taivaan tulissa on myös se hyvä puoli, että niihin on näyttelijöiksi pestattu oikeasti ammatti- ja hyvätasoisia näyttelijöitä. YLEn draamasarjat hakkaavat tässäkin asiassa Maikkarin vastaavat sarjakyhäelmät. 

Taivaan tulien näyttelijäkaartiin kuuluvat muun muassa sellaiset tähtinimet kuin Ria Kataja, Risto Salmi, Vesa Kietäväinen ja Juha Veijonen sekä Sari Havas ja Kari Väänänen. 

Taivaan tulet on ollut aina sen neljänteen tuotantokauteen asti todella laadukas tv-sarja. Sarjan juoni ja tapahtumat ovat olleet todenmukaisia ja kiinnostavia. Sarja on liki pitäen houkutellut ja vanginnut katsojansa luokseen. Ja sarjan kovatasoiset näyttelijät ovat vain entisestään lisänneet sarjan laatua. 

Mielestäni se on nimittäin niinkin, että tv-sarjaa katselee jo silloin mielellään, jos siinä on tarpeeksi hyvät ja työnsä osaavat näyttelijät. Tv-sarjaa voi siis katsella mielellään jo näyttelijöiden ja roolihahmojen takia.

Neljännelläänkin tuotantokaudella Taivaan tulet on yhä pysynyt hyvän tasoisena tv-sarjana, mutta minun on kyllä valitettavasti myös todettava, että on sarjan taso hieman päässyt rapistumaan. 

Taivaan tulissa on tapahtunut ja on tapahtumassa sama ongelma kuin monissa muissakin jo pitkään jatkuneissa tv-sarjoissa. Taivaan tulissa näkyy hieman se, että sarja on jatkunut jo pitkään ja sitä on pitkitetty. 

Ideat ovat saattaneet ruveta jo loppumaan sarjan käsikirjoittajalta Kari Väänäseltä ja Taivaan tulien neljännen tuotantokauden juonikuviot ovat hieman jopa väkisin kirjoitetun ja keksityn oloisia. Kunhan jotain on saatu kasaan, että on voitu tehdä sarjalle vielä neljäs tuotantokausi. 

Lisäksi Taivaan tulien neljännen tuotantokauden tapahtumat ovat olleet nopeatahtisia, ehkä sarja on menettänyt tällä viimeisellä tuotantokaudellaan todenmukaisuuttaankin.

Kaikesta huolimatta, Taivaan tulia katselee yhä mielellään, mutta edellä mainittujen syiden vuoksi sarja ei ole ainakaan vielä tällä viimeisellä neljännellä tuotantokaudellaan yltänyt alkuaikojensa tasolle. 

Oli miten oli, tänään taas iltayhdeksältä nenä kiinni telkkaruutuun ja kanavaksi TV2.      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!