keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Yliherkkäkö?

Mä saan itseni näyttämään kohta jo joltain idiootilta. Olen tämän viikon aikana käynyt jo kahdesti lääkärissä, ensin yksityisellä puolella Mehiläisessä, sitten Ojoisten terveyskeskuksessa. Ja nyt hemmetti, katsoin parhaimmaksi vielä tänäänkin käydä Ojoisten terveysasemalla näyttäytymässä.

Eilen mulla oli poikkeuksellisen paljon jotain hemmetin limaisuutta ja silloin ei lääkäri sanonut sen ihmeempää. Oikeastaan kaikki oli kunnossa, mutta piti tarkkailla tilannetta. Voihan se vähän noloa olla mennä taas terveysasemalle, mutta nyt tänään kaulan seudulla alkoi tuntua ihmeen puristavaa tunnetta. Pahimmillaan tuntui hiukan jopa kuristavalta.

Vähän hassua rampata näinkin usein lääkärissä ja sairaanhoitajalla, mutta kyllähän toi tunne mikä alkoi äsken tuntumaan sen verran oudolta tuntui, että näin parhaimmaksi vielä käydä tsekkaamassa tilanteen terveyskeskuksessa.

Juu, voihan se olla nesteet ovat vain lähteneet liikkeelle ja se aiheuttaa tuota puristavaa tunnetta kaulan seudullekin, mutta en ite osaa sanoa mitään kuitenkaan varmaksi ja onhan toi tuollainen kuitenkin "aika" epänormaalia.

Parempi se on kai vieläkin vaan terveyskeskukseen mennä, vaikka siellä tulikin jo eilen oltua... Ja kun toi puristava ja painava tunne on nyt ööh... kieltämättä aika jännässäkin ja osin ehkä pelottavassakin (kaulan seudulla) paikassa, niin kai se on parempi mennä kaikesta huolimatta tsekkauttaan.

Tässä on tullut käytyä aika herkästi lääkärissä, sairaalan päivystyksessä sun muualla edellisen reilun kuukauden aikana. Se johtuu varmaan aika monestakin syystä, mutta yksi syy on kyllä sekin suoraan sanottuna, että itse vaikka monesta muusta asiasta paljon tiedänkin niin lääkärijutuista olen melko ulkona ja ongelmat sekä vaivat on aika "kivoissa" ja huolestuttavissa paikoissa olleet (keuhkot, sydän, hengityselimistö sun muut).

Kun ei itse ole tiennyt onko jokin vaiva vakava, niin kyllähän se on kiva ollut käydä näyttäytymässä jossain, jossain jossa on joku joka osaa paremmin sanoa näistä asioista. Kun ei oikein viitsi jättää mitään pelkkien arvailujenkaan varaan.

Joo, jos jotain hyvää haetaan niin tuskin mun hätäisyydestäni on liikaa vaivaakaan kenellekään ollut. Ei kai tässä ole tullut kuitenkaan liikaa sairaala- ja lääkärijonojakaan pitkitetyksi.

Ja jotenkin näen terveydestä ennakolta huolehtimisen sitten kuitenkin kuin palohälyttimeksi. Etukäteen voi tuntua turhaltakin, mutta tosipaikan tullen merkitys äkkiä korostuu.

No, nyt ainakin paremmin myös ymmärrän vähän vanhempia ihmisiä, miksi hekin herkästi pyytävät apua vaivoihinsa. Kun jokin vaivaa, mutta ei itse tiedä mikä ja se jokin vaiva on vähän akuutimmassakin paikassa, niin kysäsepä kuule siltä tietoa, joka tietää. Kyllä täällä Suomessa kuitenkin onneksi aika helposti apua saa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!