lauantai 31. joulukuuta 2016

HPK tekemässä komeaa ryhtiliikettä

Yksi kuluvan Liiga-kauden yllättäjäjoukkueita on HPK. Hämeenlinnan Pallokerho on tekemässä komeaa nousua umpisurkeasti menneen viime kauden jälkeen. Edelliskaudella HPK sijoittui sarjassa kolmanneksi viimeiseksi, nyt Kerho on Liigassa peräti neljäntenä.

Käynnissä oleva Liigakausi on sujunut HPK:n kannalta hienosti. Kerho on Liigan sarjataulukossa neljäntenä ja nyt sillä on takanaan kolmen pelin voittoputki ja peräti yhdeksän peräkkäisen sellaisen pelin putki, joissa se on saalistanut jokaisessa yhdeksässä viime ottelussa vähintään yhden pisteen.

Komeaa on Hpk:n tilastojen lukeminen. Viime vuonna täsmälleen samaan aikaan eli 31.12.2015 Kerho oli peräti sarjajumbo. Nyt Hpk on tehnyt loistavan ryhtiliikkeen ja löytyy Liigan sarjataulukosta sijalta neljä.

Hpk:n näinkin upea ryhtiliike on tullut monille isona yllätyksenä. Kyllä eri medioissa jonkinlaista tason nostoa edelliskauteen verrattuna osattiin ennustaa, mutta näin iso ryhtiliike on tullut monille täytenä yllätyksenä.

Kerho on tällä kaudella pärjännyt paljon paremmin kuin mitä moni asiantuntijataho ennusti ennen kauden alkua. Jääkiekkolehti povasi Hpk:n jäävän sijoille 11-15 ja kirjoitti että "laadukas valmennus ja kilpailukykyinen hyökkäys. Maalivahtiosastossa ja puolustuksessa huippumenestyksen kannalta liikaa kysymysmerkkejä".

Pääosin Hpk:n ennustettiin asiantuntijoiden keskuudessa jäävän sijoille 10-12. IS Urheilun Sm-liiga erikoispainoksessa Pallokerhon veikattiin sijoittuvan sijalle 12. Tosin piristävä poikkeuskin löytyy. Nimittäin Urheilulehti veikkasi omassa kausiennakossaan Hpk:n sijoittuvan tilalle kuusi.

Urheilulehti kirjoitti Kerhosta muun muassa; "Joukkue on mennyt urheilullisempaan suuntaan viime kaudesta. Toinintakulttuurin remontti onkin tärkein ja suurin muutos. " "Hpk:lla on pienen budjetin joukkueeksi erinomainen hyökkäyskalusto." "Antti Pennasen pelitapa ja vahva reagointi otteluiden sisällä tuovat voittavia elementtejä kaukaloon, ja hyökkäyskalusto on riittävä toteuttamaan Pennasen pelin tavotteita. Jos uhkakuvat ei toteudu, suora pudotuspelipaikka ei ole epärealistinen tavoite."

Kohta päättyvä viikko sujui sekin Kerholta upeasti. HPK pelasi viikon aikana kolme peliä, yhden kotona ja kaksi vieraissa ja voitti näistä jokaisen. Ensin kukistui Rinkelinmäellä Ilves maalein 3-2, sitten meni nurin TPS Turussa peräti luvuin 5-1 ja edellisessä ottelussaan Pallokerho kukisti Helsingissä IFK:n maalein 5-3.

Mikä HPK:n ryhtiliikkeen taustalla sitten on? Hämeenlinnan Pallokerho on ensinnäkin onnistunut hyvin joukkueensa rakentamisessa. HPK on suht pienellä budjetilla saanut kasaan kilpailukykyisen joukkueen.

Kerho onnistui myös pelaajahankinnoissaan kuluvalle kaudelle. Emil Larmi on ottanut vakuuttavasti itselleen ykköstorjujan paikan joukkueessa, Mathias Porseland tuli kesken kauden vahvistamaan HPK:n puolustusosastoa ja on ollut erinomainen. Myös hyökkäyspään hankinnat tälle kaudelle ovat olleet mainioita. Teemu Turunen johtaa Kerhon sisäistä pistepörssiä ja hyvin ovat pärjänneet myös Niko Kapanen, Janne Lahti ja Oula Palve sekä HPK:n maalipörssiä johtava Philippe Cornet.

Hämeenlinnan Pallokerho pelaa kiekkokontrolliin perustuvaa jääkiekkoa. Joukkue tykkää hallita kiekkoa ja sillä on myös tehokas hyökkäys. HPK on Liigajoukkueista neljänneksi tehokkain joukkue. Lisäksi Kerho vaikuttaa olevan myös hyvin yhteen hitsautunut joukkue ja sen viisikkopelaaminen sekä puolustuspelaaminen onkin ollut tiivistä.

Pallokerho on tällä kaudella kyennyt pistämään monen joukkueen ahtaalle ja se on monesti noussut tappio-asemasta rinnalle, joukkueen selkärankaa onkin vaikea taittaa. HPK:n pelaajiien itseluottamus on myös hyvällä tasolla.

Ja viimeisenä lukkona Kerhon maalin suulla kiekkoja torjuu erinomaisen kauden pelannut Emil Larmi joka on saanut mainion kirittäjän kesken kauden hankitusta Antti Karjalaisesta. Maalivahtipelin veikattiin kauden alusveikkauksissa olevan yksi Kerhon kompastuskivistä, mutta maalivahtikaksikko Larmi-Karjalainen on torjunut epäilykset turhiksi.

Mihin asti HPK:n eväät sitten tällä kaudella riittävätkään? Mitaleille asti? Siinä on yksi kevään kiinnostavimmista kysymyksistä.

Hyvää uutta vuotta kaikille Viltsun nurkkauksen lukijoille!

Kuvahaun tulos haulle hpk








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!