lauantai 17. joulukuuta 2016

Mikä tekee joulusta joulun?

Se on viikko enää jouluun, kenties jopa vuoden kohokohtaan ja odotetuimpaan juhlaan. Jouluvalmistelut ovat hyvällä mallilla, just uunissa on paistumassa taatelikakku ja aamulla leivoin yhden maustekakun.

Ja joululahjatkin on yhtä lahjaa vaille kaikki hommattuna. Vielä pitäisi ensi viikolla valmistaa lanttu- ja porkkanalaatikot sekä herrasväen leivät niin minun osuuteni joulun valmisteluista on liki pitäen hoidettu.

Joulun valmistelu on jo mukavaa puuhaa. Saa leipoa ja valmistaa erilaisia herkkuja ja ostella joululahjoja. Joululahjojen hankkiminenkin on kivaa puuhaa vaikka välillä haastavaa saattaa ollakin. Voi olla hankalaa miettiä mitä tuolle ja tuolle ostaisi lahjaksi, mutta just se ideoiminen tekee joululahjojen hankkimisesta miellyttävänkin askareen.

Rahaa paloi lahjoihin ihan kivasti tänä vuonna, mutta menköön tämän kerran kun viime jouluna en ostanut lahjan lahjaa. Yhtä vaille kaikki lahjat muuten hankin tänä vuonna netistä.

Se on kätevää ostaa netistä lahjat, ei tarvitse käydä myymälöissä ihmispaljoudessa ostelemassa lahjoja, voi vaan istua koneen ääressä samalla kun shoppailee ja valikoimaa ja mahdollisuuksiakin taitaa netissä olla enemmän tarjolla kuin kivijalkamyymälöissä.

Jouluvalmistelut on hyvällä tolalla ja joulu on jo ovella. Mitä se joulu sitten merkitsee? Joulu on aika monikasvoinen juhla. Monelle ihmiselle joulu on tärkeää rauhoittumisen ja rentoutumisen aikaa, joillekin joulu on taas tärkeä sen uskonnollisuuden ja Jeesuksen syntymäpäiväjuhlan vuoksi. Jotkut puolestaan nauttii joulusta sen takia että silloin saa mässäillä ruoalla.

Toiset taas tykkää joulusta sen takia, että silloin on tunnelmallista. Pirtit on koristeltu korein koristein ja ulkoilmaakin kaunistaa ja valaisee monet jouluvalot. Joulu tuo valoa muuten melko pimeän talven keskelle. Lapset taas tykkää joulusta sen vuoksi, että silloin saa lahjoja. Joulu on arvokasta aikaa myös sen takia, että se on tärkeä perhejuhla.

Minulle joulu merkitsee varmaankin noita kaikkia edellä lueteltuja asioita. Joulu on iso juhla ja on  vaikea sanoa mikä tekee joulusta joulun. Voisi olla parempi todetakin että hyvä joulu muodostuu monien eri asioiden summasta. Toisaalta joulussa on mukavaa lasten riemukin ja on ihanaa että saa itsekin seurata siskon lasten, etenkin 5-vuotiaan Veikon jännitystä, iloa ja riemua.

Joulun ja joulun tunnelman tekee ainakin minun mielestä moni eri asia ja yksi asia mikä myös tekee joulusta joulun on lumi. Musta joulu latistaa joulun tunnelmaa. Joulun tunnelmaa nostattaa myös monet joululaulut, kuten Varpunen jouluaamuna, Sylvian joululaulu ja Näin sydämeeni joulun teen.

Entä mikä on parasta joulussa? Parasta joulussa on varmaan lopulta se, että silloin saa olla kiitollinen ja saa iloita ja nauttia monesta eri asiasta. Saa nauttia niin ruoista, joulutunnelmasta, somisteista kuin toisten ihmisten, lähimmäisten seurastakin. Ja eri toten saa olla mukana siskon lasten tai etenkin Veikon riemussa.

Joulu on iso juhla eikä siihen ole enää kuin viikko aikaa. Tunnelmallista joulua kaikille Viltsun nurkkauksen lukijoille!


Kuvahaun tulos haulle tunnelmallinen joulu




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!