perjantai 10. maaliskuuta 2017

Matkakuume iski, onneksi apu on nimenomaan lähellä!

Minuun iski viime lauantaina kova matkakuume. Menin typeryyksissäni selailemaan eri matkailukohteiden sivustoja ja sitten se iski, matkakuume. Mutta eihän mulla ole tällä hetkellä varaa matkustella. Menin sotkemaan talousasiani pari vuotta sitten sen verran pahasti että vielä on liian varhaista tehdä mitään reissuja. Vasta joskus kesällä saattaisi olla sen verran rahaa säästössä, että voisi olla varaa johonkin reissun tynkäänkin.

Mutta se matkakuume. Se on ihan hirveä tauti ja siihen ei kannattaisi "sairastua". Minä ehdin jo matkakuumeisena yhden reissunkin suunnittelemaan ja varaamaan. Varasin itselleni kolmeksi yöksi yöpymiset Ruissalon kylpylästä. Tarkoituksenani oli nauttia niin kylpyläpalveluista kuin tutustua kauniiseen Ruissalon saareenkin ja Turgusseen. Jouduin kuitenkin perumaan kyseisen reissun. Harmittaahan se, mutta näin oli parasta toimia.

Laskin, että matkoineen, yöpymisineen ja ruokailuineen reissulle olisi tullut hintaa noin 500 euroa. Ei siis mielestäni kovin kova hinta, mutta siltikin minun kukkarolleni reissu olisi ollut liian tyyris. Kolme yötä Ruissalon kylpylässä olisi maksanut 288 euroa, sisältäen tietenkin kylpyläpalvelut.

Minun oli järkevintä perua vielä tämä Ruissalon reissu. Harmittaahan se, sillä matkakuume on yhä kova. Mutta olisiko matkakuumeen lieventämiseksi olemassa jokin halvempi, edullisempi ratkaisu?

Voi ollakin. Voisi tehdä yhden päivän reissuja jonnekin kaupunkiin. Esimerkiksi reissut Turkuun ja takaisin Hämeenlinnaan maksaisi vaan noin 20 euroa. Ja Turussa voisi käydä tutustumassa vaikka Turun linnassa, jossa en ole käynyt tai Suomen joutsenessa. Ja voisihan Turun reissuun liittää mukaan vielä vierailun Caribian kylpylässäkin ja ruokailut Turun paikallisessa ravintolassa.

Voisin muullakin tavoin matkakuumetta koittaa lieventää. Voisin suunnitella jo kesän reissua ja tutustua matkaoppaisiin. Voisin tehdä vietailun Auöangolle ja käydä samalla vaikka Aulangon kylpylässä. Ja miksei, vaikka vielä vähän keväämmällä voisi tehdä taas yhden yön reissun hotelli Petäykseen.

Ja sitten se kesän reissu! Eihän kesään ole aikaa enää kuin kaksi ja puoli kuukautta! Suunnittelin että kesällä voisi tehdä reissun Turun saaristoon. Voisi käydä ainakin Kustavissa, ehkä myös Naantalissa. Matkan budjetti voisi olla silloin noin tuhat euroa ja reissun pituus voisi olla noin viikon verran. Ehkä tämän reissun suunnittelu lieventää pahinta matkakuumetta!

Laskin vain jo Ruissalon reissussa että yöpymiset maksaisi 288 euroa ja ruokailut reissun aikana miltei saman verran! Jotenkin pitäisi saada ruokakuluja edullisemmaksi. Reissussa voisi ainakin grillata makkaraa paljon ja se säästäisi jonkin verran ruokakuluja. Toivottavasti reissussa olisi myös mahdollisuus tehdä itse ruokaa...

Hyvä suunnittelu voisi myös tehdä reissusta edullisemman. Eiköhän tästä hyvä kevät tule. Ja matkakuumekin saadaan lieventynään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!