sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Takana mieletön playoffs-viikko- Viihde-arvo on ollut korkea

Onhan ollut mieletön playoffs-viikko. Melkein joka päivä on tällä viikolla ollut playoffs-ottelu ja niitä olen ollut katselemassa joko pubissa tai jäähallilla. Maanantaina ja tänään sunnuntaina ei pelejä valitettavasti ole mutta muuten on otteluita ollut.

Tiistaina tuli katsottua tv:stä Papukaija pubissa Tappara-Ilves ottelu, keskiviikkona tuli puolestaan katseltua samaisessa pubissa HPK:n playoffs-avausottelu JYPiä vastaan. Torstaina olin Vanhassa Nallessa katselemassa Ilves-Tappara ottelun, perjantaina olin puolestaan Rinkelinmäellä oikein jäähallissa katselemassa Kerhon kotiavauspelin JYPiä vastaan. Ja lauantaina tuli JYP-HPK puolivälieräsarjan kolmas peli, jota olin katsomassa taas Papukaijassa.

Pelejä on riittänyt tällä viikolla ja niissä on ollut korkea viihde-arvo. Tiistain matsissa Tappara johti ensin 3-1, mutta lopulta Ilves nousi lähes sensaatiomaisesti 6-3- voittoon. Keskiviikkona HPK:n kevään ensimmäisessä pudotuspeliottelussa edettiin aina jatkoajalle asti. Tästä pelistä JYP vielä korjasi voiton maalein 3-2. Torstain Ilves-Tappara- pelissä edettiin jälleen jatkoajalle asti ja tuon pelin voiton korjasi nimiinsä Tappara.

Perjantaina nähtiin HPK:n toinen puolivälieräottelu Rinkelinmäellä ja tuosta ottelusta Kerho korjasi sarjan avausvoittonsa jännittävän taiston jälkeen luvuin 2-1. Lauantaina Kerho sitten marssi puolivälieräsarjassaan jo otteluvoiton 2-1 johtoon kukistettuaan JYPin jatkoaikamaalilla. Lauantain taistossa edettiin aina toiseen jatkoerään asti, jolloin HPK:n tykitti voittoon puolustaja Petteri Nikkilä.

Mielenkiitoinen ja viihdyttävä on tämä viikko ollut playoffs-otteluiden osalta. Tämä viikko on osoittanut jälleen todeksi sen väitteen, että kevät on lätkäfanin kulta-aikaa. Ja yksi kevään tulemisen merkeistähän on se, että playoffsit alkavat. Tämä viikko on tarjonnut viihdyttäviä ja suurimmaksi osaksi tasaisia pleijarimatseja, liki viikon jokaisena päivänä. Eli voiko edes enempää lätkän seuraaja toivoa?

Ja tämän viikon jälkeen Ilves johtaa Tapparaa puolivälieräsarjassa otteluvoitoin 2-1, HPK johtaa puolestaan JYPiä samoin otteluvoitoin 2-1, muissa puolivälieräsarjoissa KalPa johtaa Pelicansia otteluvoitoin 2-1 ja TPS johtaa HIFK:ta myös voitoin 2-1.

Nyt näyttää hyvältä esimerkiksi Kerholaisittain, mutta niin paljon on jo historian saatossa nähty ottelusarjoissa takaa ohi-tulemisia, että vielä en suostu nuolaisemaan ennen kuin tipahtaa. HPK:n parhaimmistoa ovat olleet maalivahti Emil Larmi, puolustajat Petteri Nikkilä ja Joonas Lehtivuori sekä hyökkääjä Janne Lahti. Lehtivuori on saalistanut kolmeen ensimmäiseen pudotuspeliotteluun jopa tehopisteet 2+3.

Tasaiseksi on JYPin ja HPK:n välinen puolivälieräsarja muodostunut. Alkuun näyttänyt JYPin selkeä etulyöntiasema on murentunut ja sarjasta on muodostumassa tiukka. Jokainen peli on ratkennut vain yhden maalin erolla. JYP on peleissä ehkä ollut se hallitsevampi osapuoli, mutta HPK on onnistunut puolustamaan hyvin ja iskemään omista paikoistaan maaleja.

Kerhon piti olla se joukkue ennakkoasetelmien mukaan, joka tappelee tehottomuuden kanssa, mutta toisin on käynyt. JYPin ongelmana on toistaiseksi tässä sarjassa ollut tehottomuus kun taas HPK on tehokkaasti onnistunut viimeistelemään paikoistaan maaleja.

Ja kauaa ei jännityksellä tarvitse odottaa pudotuspelien seuraavia otteluita. Pelit jatkuvat heti huomenna, maanantaina. HPK kohtaa tuolloin kotihallissaan JYPin.

Ensi viikolla ei pelata ihan yhtä taajaan otteluita kuin tällä viikolla, mutta matseja riittää ensi viikollakin. Maanantain jälkeen seuraavat pudotuspelit pelataan keskiviikkona ja sitä seuraavat mahdollisesti jo perjantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!