tiistai 14. marraskuuta 2017

Positiivisuutta!

Kirjoitustahtini blogiini on hieman hiipunut. Ehkä yksi syy on laiskuus ja toinen syy on se, etten omista omaa tietokonetta ja nettiyhteyttä ja siksi nettiaikani on rajoitettu. Pääsen kyllä käyttämään tietokonetta ja nettiä jokaisena päivänä kun käytän tämän Länsituulen tietokonetta, mutta en varmaan niin paljoa kuin mitä käyttäisin tietokonetta silloin jos minulla olisi oma kompuutteri.

Kolmas syy blogini kirjoitustahdin hiipumiseen voi olla se, etten keksi niin useasti kirjoitettavaa. Tänään kuitenkin keksin kirjoitettavaa ja kirjoitankin positiivisuudesta.

Näen itseni melko positiivisena henkilönä. Hymyilen paljon, huumoria minulta löytyy ja koitan ajatella asiosita ensisijaisesti positiivisesti. Elämä on näyttänyt minulle monesti jo nyrjimmän puolensa ja sen takia olen oppinut arvostamaan elämää. Elämässä hyvin usein suurentelemme asioita, pienet vastoinkäymiset näyttäytyvät hyvin äkkiä kovin isoina.

Vaikka elämässä loppupeleissä harva vastoinkäyminen on niin iso että siitä kannattaisi niin paljoa murehtia. Pitäisikin enemmän ajatella niin että este on este, mutta vain hidaste! 

Mitä positiivista elämästäni tällä hetkellä sitten löytyy? Koitan listata niitä seuraavaksi.

1. Visailuryhmä. Vedän täällä Länsituulessa visailuryhmää ja se ainakin on positiivista. Vedän ryhmää oma-aloitteisesti, omasta kiinnostuksesta ja halusta koska se on mukavaa. Nyt varsinkin visailuryhmän vetäminen on mukavaa koska se on uudistunut. Nyt mukana on erilaisia visoja monissa eri muodoissaan, mitä nyt ikinä keksiikään tai kopioi muualta.

On mielenkiintoista ja hauskaa kehitellä erilaisia visailuja ja sitten kun vielä pääsee toteuttamaan niitä. Viime perjantantaina Villen visailuryhmä toteutettiin ensi kertaa uudistuneena ja siitä jäi hyvä fiilis. Ryhmä oli ihan onnistunut ja hauska, kaikilla kilpailijoillakin tuntui olevan hauskaa. Kilpailuita oli viisi, oli sellainen Jaska Saariluoman vetämästä tv-ohjelmasta GameNightista tuttu Kategoriapeli, tavut sekaisin-peli, minne matka?-peli, vuosiluku-peli ja kyllä vai ei-tietovisa.

Kategoriapelissä on ensin lueteltuna joku ryhmä ja sitten pitää sanoa hep jos sen ryhmän alla sanottu sana kuuluu kyseiseen ryhmään. Esimerkkinä jos vaikka ryhmä olisi seitsemän kääpiötä niin sanan Lystikäs kohdalla pitäisi huutaa hep! koska se kuuluu kyseiseen kategoriaan.

Tavut sekaisin-pelissä sitten taas puolestaan on eri sanoista leikattuja tavuja sekaisin ja niitä pitää järjestellä niin, että tavuista muodostuu sanoja Jokaisesta muodostetusta sanasta saa viisi pistettä ja sitten saa vielä kymmenen bonuspistettä jos saa kaikki tavut menemään.

Minne matka?-pelissä puolestaan on listattuna erilaisia paikkoja minne voi taksilla matkustaa ja niitä koitetaan Alias-tyylisesti selostaa kilpakumppanille, joka on taksikuski. Vuosiluku-pelissä on taas listattuna kysymyksiä eri vuosilta ja kysymyksen saa kilpaileva ryhmä itse valita vuosiluvun mukaan. Kyllä vai ei-tietovisassa sitten taas kysellään kysymyksiä ja nostellaan punaisia ja vihreitä lappuja sen mukaan onko vastaus kyllä vai ei.

Seuraavaksi visailuryhmä- kerraksi olen puolestaan suunnitellut sellaisen musavisan, jossa luetaan ensin tekstin pätkä jostain laulusta ja laulu pitää tunnistaa. Jos tunnistaa ilman vaihtoehtoja saa kolme pistettä ja jos tarvitsee tunnistamiseen vaihtoehtoja saa yhden pisteen.

Seuraavalla kerralla voisi olla jossain muodossa myös sellainen Halutatko miljonäärin esikarsinnasta tuttu Nopein sormi voittaa-peli, jossa pitää järjestellä asioita johonkin tiettyyn ja oikeaan järjestykseen. Tätä en ole vielä toistaiseksi kuitenkaan keksinyt, missä muodossa tämä kisa toteutuisi parhaiten.

Sitten voisi olla sellainen vanhasta Avista-korttipelistä tuttu kisa, Jossa ensin sanotaan aihepiiri ja sitten jokin kirjain. Pitää keksiä jokin tietyllä kirjaimella alkava sana siitä aihepiiristä mikä on luettu. Esimerkiksi vaikka "Elokuva", joka alkaa kirjaimella "N". Nopein vastaaja saa pisteen.

Ja sitten olisi niin että ensimmäiset kisat käytäisiin ryhmittäin ja voittavan ryhmän kesken käytäisiin vielä finaali. Finaalikisana olisi julkkisalias. Minä selittäisin julkkiksia ja joka ensimmäisenä keksii kenestä julkkiksesta on kysymys saa taas pisteen. Eniten pisteitä tässä kisassa kerännyt kilpailija voittaa koko kisan.

2. Mitäs muuta positiivista elämästäni tällä hetkellä löytyy? Se on ainakin positiivista tietenkin, että pääsen pelaamaan biljardia melkein joka päivä ja aina löytyy myös peliseuraa. Ei tarvitse yksinään pelata. Yhden Länsituulen hoitajan joka myös sattuu olemaan Ville pelataan usein, joka päivä. Pelataan sen kanssa kolme peliä per päivä ja joka ottaa enemmän voittoja per päivä on sen päivän mestari.

3. Sekin on positiivista, että minulla on rinnallani tärkeitä läheisiä. On isä ja sitten on muun muassa Veikko ja Vilma. Etenkin siitä lapsen riemusta saa riemua kyllä itsekin. Siitä tulee aina hyvälle tuulelle.

4. Positiivista on myös se, että joulu lähestyy ja on kohta taas luonamme. Joulu on minulle iso juhla, olen ehdottomasti jouluihmisiä ja on tärkeää myös se, että vaikka ulosotto viekin veronpalautukseni niin silti minulla pitäisi olla varaa juhlia joulua myös tänä vuonna. Minulla kun tulee olemaan ulosotosta vapaat kuukaudet joulu- ja tammikuussa ja tämä luultavammin tulee pelastamaan jouluni.

Joulun lähestymisestä kertoo jo sekin, että jouluradio on avannut koelähetyksensä. Olen tänään ja eilen kuunnellut jouluradiota aktiivisesti, sieltä tulee rakkaita joulubiisejä.

Siinähän sitä positiivista tälle päivälle. Sekin on kyllä positiivista että osaan itse laittaa hyvin ruokaa ja nyt menenkin syömään itselaittamaani spagettia ja bolognesea, joka on yksi lempiruoistani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!