lauantai 16. joulukuuta 2017

Jouluisia TOP5-listauksia

Se on joulu jo ihan ovella! Ja onkin laitella jouluisia asioita järjestykseen. Mikä on mielestäni paras joululaulu? Mikä joululeivonnainen on herkullisin? Mikä tekee eniten joulusta joulun? Entä mikä on joulun huolenaiheista suurin? Ne kaikki ja vähän muutakin selviää tästä blogipostauksesta.

Top5-joululaulut:

Oikeastaan joululauluja on hyvin vaikea pistää järjestykseen, kun löytyy niin monta hyvää ja rakasta joululaulua, mutta koitetaan.

1. Varpunen jouluaamuna
2. Näin sydämeeni joulun teen
3. Tähti tähdistä kirkkain
4. Sylvian joululaulu
5. Arkihuolesi kaikki heitä (etenkin Ari Koivusen laulamana)
Listauksen ulkopuolelle jääneitä tosi hyviä joululauluja: Tulkoon joulu, Heinillä härkien kaukalon, Joulumaa, Tonttu......

Top5-joululeivonnaiset:

1.Bebe-leivokset. En nyt tiedä onko varsinaisesti mikään joululeivonnainen, mutta meillä äiti teki viimeisinä jouluinaan bebejä jouluksi ja ne oli ihan superhyviä!

2. Siskon tekemät lusikkaleivät. En tiedä tekeekö siskoni enää lusikkaleipiä jouluksi mutta silloin ainakin vielä teki kun olin lapsi ja taidettiin asua molemmat vielä porukoillakin. Siskon tekemät lusikkaleivät oli kyllä huippuhyviä.

3. Herrasväen leivät. Ne vaaleat yleensä ympyränmuotoiset piparit joiden väliin tulee jotain marmeladia. Hiukan samantapaiset piparit kuin lusikkaleivätkin.

4. Herttoniemen kakku. Tämä kakku taitaa olla jokin sukuni oma kakku, kun netistäkään ei löydy tämän kakun ohjetta. Sain kuitenkin hiljattain tädiltäni kakun ohjeen ja voin tehdä tätä taas täksi jouluksi.

5. Maustekakku

Top5- huolen aiheet jouluna 

Eihän jouluna pitäisi edes olla huolen aiheita? Mutta ainakin ennen joulua stressaa ja huolettaa jotkut asiat ja niitä ovat:

1. Teinkö jo liikaakin joululeivonnaisia? Mitä tapahtuu jos jotain leivonnaisia jää syömättä? Miksen osaa tehdä sopivaa määrää joululeivonnaisia? Keksi itse parempia kysymyksiä!

2. Keksinkö kaikille hyvät joululahjat? Tuleeko kiirus joululahjojen ostamisen kanssa?

3. Mitä joku tykkää minun ostamista joululahjoista?

4. Saanko nukuttua tarpeeksi, riittävästi ja hyvin ennen jouluaattoa? Varsin usein olen nukkunut huonosti ennen jouluaattoa, en tiedä onko sitten ollut liikaa jännitystäkin ilmassa? Vaikka eihän näin aikuisena enää pitäisi joulua jännittää, mutta kyllä se silti vähän pistää jännittämään ja odottaa niin kovasti joulua ettei malta nukkua. 

5. Paljon siihen jouluun kuluu sitä rahaa? 

Top5- Mikä tekee joulusta joulun?

Tämäkin listaus on vaikea tehdä, kun on niin monta asiaa jotka tekevät joulusta joulun ja jotka kuuluvat siihen jouluun, mutta jos jotain pitää listata niin...

1. Lähimmäiset
Kyllähän se joulu on perhejuhla ja on tärkeää saada sitä viettää isän ja siskon perheen kanssa. On hurjan kivaa saada katsella etenkin siskon pojan kuusi vuotiaan Veikon joulun ja varsinkin joulupukin odotusta.

2. Jouluruoat
Joulu on herkuttelun aikaa ja monet mainiot jouluruoat tekevät joulusta joulun. Suosikkijouluruokani on muuten varmaankin lanttulaatikko ja rosollin kastike.

3. Joulun odotusaika
En enää tiedä kumpi on mukavampaa aikaa, itse joulu vai joulun alusaika? Se aika kun joulua valmistetaan on lopulta ihan kivaa aikaa. Leivotaan joululeivonnaisia, kokataan jouluruokia, ostellaan joululahjoja ja kuunnellaan hiukan joulumusiikkiakin. Ei joulu tuntuisi niin paljoa joululta jos sen eteen ei olisi nähnyt hieman vaivaa.

4. Joulusauna
Joulusaunassa on aina jotain erityistä. Silloin otetaan hyvät löylyt, ollaan ehkä hiukan pitempään kuin normaalisti saunassa ja keskustellaan isän kanssa henkeviä. Joulusauna kuuluu ehdottomasti jouluun.

5. Haudalla käyminen
Haudalla käymisestä on nykyään tullut iso osa joulua. Nyt kun äitini ja veljeni ovat menehtyneet niin on tärkeää käydä muistamassa heitä heidän haudoillaan ja viedä haudoille kynttilät.

Top5- ikimuistoisimmat joululahjani

1. Turtles-lautapeli
Muistan kun sain siskoltani joululahjaksi naperona Turtles-lautapelin. Sitä pelattiin puhki asti sinä jouluna. Se oli ihana lautapeli silloiselle Turtles-fanille.

2. Perheen ensimmäinen videonauhuri
Muistan senkin kun siskoni sanoi meille muille että joulupukki oli unohtanut yhden lahjan tuoda ja oli toimittanut sen kotini parvekkeelle. Siellä se odotti, perheemme ensimmäinen videonauhuri!

3. Veksi Salmen kirjoittama Huuto kuului Hauholle asti-kirja, Jyrki Louhen nimikirjoituksella
Kirja kertoo HPK:n tarinasta Suomenmestariksi. Oli hienoa saada tuo paljon toivottu kirja joululahjaksi.

4. NHL97-peli
Perheemme ensimmäinen Ea Sportsin NHL-peliversio. Sitä peliä pelattiin paljon veljeni kanssa sinä jouluna kun peli lahjaksi saatiin.

5. Minilumikola
Muistan kun sain kerran pikkuisena lahjaksi minilumikolan. Isosiskoni ja isoveljeni taisivat saada tänä jouluna lahjaksi stiga-jääkiekkopelin ja minä sain lahjaksi minilumikolan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!