keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Lauantai on jälleen urheilun juhlaa!

Jos viime lauantai oli urheilun superjuhlaa niin sitä on myös tuleva lauantai. Tulevana lauantaina urheilua on jälleen vastaanottimissa tarjolla paljon ja laajasti. Alla listaus siitä mitä urheilua lauantaina muun muassa tulee ja miltä palvelimilta tai kanavilta. Listaukseen on huomioitu vain ne kanavat jotka näkyvät tällä hetkellä myös minulla.

Tulevana lauantaina muun muassa käynnistyy talvilajikausi, kun käydään alppihiihdon avauskilpailu ja hiihdon Suomen cupia. NHL:ssä on katseltavissa varhain lauantai-aamuna suomalaisittain mielenkiintoisia otteluita, kun Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen Carolina, Mikko Rantasen Colorado ja Antti Suomelan sekä Joonas Donskoin San Jose Sharks ovat kehissä. Lauantai-iltana tulee puolestaan montakin NHL.ottelua suomalaisittain Prime time-aikaan. Aikaisimman pelin alkaessa tuolloin jo ilta seitsemältä.

Lauantai on myös hämeenlinnalaisen jääkiekkoilun kannalta mielenkiintoinen päivä. Tuolloin kun HPK pelaa miehissä jääkiekon SM-liigaottelun, lisäksi HPK on edustettuna samana päivänä a-junnuissa ja naisissa. HPK:n lisäksi myös muita miesten SM-liigajoukkueita nähdään askissa lauantaina. Kaikkiaan edessä on täysi seitsemän pelin SM-liigakierros. Näistä aikaisin peli alkaa jo kelo 16.00 ja myöhäisin vasta kello 19.30.

Jääkiekon SM-liigan lisäksi myös kotoisen jalkapallon sarjassa Veikkausliigasa käydään lauantaina täysi pelikierros. Lauantaina mitellään Veikkausliigan viimeinen pelikierros ja jaossa on vielä pronssimitali ja myös se mikä joukkue joutuu karsimaan ratkeaa lauantaina.

Kaikkiaan jalkapallon saralla nähdään lauantaina ainakin viiden maan pääsarjatason futista. Lauantaina nähdään esimerkiksi italialaista Serie A-jalkapalloilua, espanjalaista La liga-jalkapalloilua, suomalaista Veikkausliigaa, englantilaista Valioliigaa ja saksalaista Bundesliigaa. Kentillä pelaavat ainakin huippujoukkueet Liverpool, Juventus ja Bayern Munchen.

Myös moottoriurheilun seuraajia hemmotellaan tulevana viikonloppuna ja lauantaina. Tuolloin kun kilpaillaan niin rallissa kuin formuloissakin.Rallissa käydään Espanjan MM-ralli ja formuloissa Meksikon GP.

Tuleva

Kellon aika              Ohjelman nimi                       Kanava tai palvelin
Kello 01.05-07.15    NHL-pelejä                              Viaplay

Perjantai-lauantai välisenä yönä Viaplaylta tulee neljä NHL-ottelua. NHL-pelit tulee jaksoitettuna siten että NHL-kiekkoilua nähdään Viaplayssa alkaen 1.05 kestäen aina suunnilleen vartin yli seitsemään asti. Pelien joukossa nähdään muun muassa suomalaisittain alati kiinnostavien Winnipegin, Carolinan ja Coloradon sekä San Jose Sharksin pelit.

Kello 02.00- 04.30   NBA-peli                                 Ruutu+

Ruutu+:ssa nähdään perjantain ja lauantain välisenä yönä NBA-koripalloilua kun Charlotte Hornets kohtaa Lauri Markkasenkin edustaman Chicago Bullsin. Markkanen itse taitaa vielä olla loukkaantuneiden listalla mutta koripalloilua on silti aina viihdyttävää katsella. Charlotte on tällä hetkellä NBA:n itäisen konferenssin sijalla viisi ja Chicago löytyy saman konferenssin toiseksi viimeiseltä sijalta. Chicago Bullsin kausi on alkanut heikosti kun pelattuja pelejä on takana kolme ja jokainen peli on päättynyt Chivagon tappioon. Nyt olisi aika pistää kurssi nousujohteisemmaksi.

Kello 10.45-15.00     Alppihiihtoa ja hiihtoa            YLE TV2

Hiihtolajien kilpailukausi käynnistyy nyt tulevana viikonloppuna alppihiihdon maailmancupin osakilpailulla ja hiihdon Suomen cupiin kuuluvilla kilpailuilla. Lauantaina käydään naisten alppihihdon maailmcupin avauskilpailu Itävallan Söldenissä. Ja hiihdon Suomen cupin kilpailuja käydään Sotkamon Vuokatissa. Lähetyksiä alppihiihdosta ja hiihdosta tulee Ylellä vuorotellen. Kaiken kaikkiaan talvilajien lähetykset alkavat lauantaina TV2:ssa kello 10.45 ja kilpailut loppuvat kello 15.00. Alppihiihdosta käydään suurpujottelun kilpailu lauantaina ja hiihdossa taistellaan sprinttikilpailuja.

Kello 11.00                Rallia                                    Ruutu+

Tulevana viikonloppna myös moottoriurheilun seuraajilla riittää jännitettävää. Rallissa käydään nyt viikonloppuna Espanjan MM-ralli ja formuloissa Meksikon GP. Lauantaina kello 11 Ruutu+ näyttää suoraa lähetystä rallikisan EK10:ltä. Ruutu+:lla tulee viikonloppuna muitakin lähetyksiä Espanjan MM-rallista, mutta osa lähetyksistä on valitettavasti englannin kielisiä.

Kello 13.55-16.25      Naisten jääkiekkoilua: HPK-Lukko  Ruutu+

Ainakin hämeenlinnalaisittain kiinnostavaa jääkiekkoilua nähdään Ruutu+:lla lauantaina kello 13.55-16.25. Oikeastaan HPK:lta nähdään lauantaina sekä miesten jääkiekon SM-liigan peli, naisten jääkiekkopeli ja a-junioreiden peli. Eli tuleva lauantai on kiinnostava päivä hämeenlinnalaisessa kiekkoilussa. Ensin tulee HPK-naisten peli alkaen 13.55. Pelissä kohtaavat naisten jääkiekkoliigassa sarjataulukon seitsemäntenä oleva HPK ja toiseksi viimeisenä sijaitseva eli sijalla yhdeksän oleileva Rauman Lukko. 

HPK ja Lukko ovat naisten jääkiekkoliigan kuntopuntarin heikoimpia joukkueita eli ainakaan tässä valossa valitettavasti kovin tasokasta peliä tuskin lienee luvassa. HPK on hävinnyt kaikki viimeiset viisi otteluaan ja Lukkokin on viidestä edellisestä pelistään hävinnyt neljä ottelua.

Kello 13.55-16.00        La liga                                   Cmore

Myös espanjalaisen jalkapalloilun pääsarjan La ligan pelejä nähdään tulevana lauantaina, niitä näyttää tuttuun tapaan Cmore-kanava. Lauantaina nähdään kaikkiaan neljä La liga-peliä. Niitä nähdään porrastetutsti, ensimmäinen peli alkaa kello 13.55 ja neljäs peli vasta 21.40. Kiinnostavin lauantain La liga-peleistä lienee ainakin sarjataulukon perusteella myöhäispeli Atletico Madrd vs. Real Sociedad.

Kello 14.25-16.25      Englantilaista jalkapalloa           Viaplay

Kello 14.25 alkaen nähdään lauantaina Viaplayssa englantilaista jalkapalloilua. Kello 14.25-noin 16.25 välisenä aikana nähdään Englannin mestaruussarjan eli toiseksi korkeimman sarjatason ottelu Middlesbrough. Derby. Ottelussa kohtaavat siis viime kauden mestaruussarjan viides ja kuudes. Middlesbrough sijoittui Englannin jalkapallon mestaruussarjassa viime kaudella viidenneksi ja Derby kuudenneksi. Nyt joukkueet ovat mestaruussarjassa sijoilla yksi (Middlesbrough) ja kuusi (Derby).

Kello 14.45- 17.45   Veikkausliigan päätöskierros       Ruutu+

Suomen jalkapallon pääsarjan Veikkausliigan päätöskierros nähdään Ruutu+:ssa nyt lauantaina. Jännitettävää peleissä on vielä jonkin verran. Tosin HJK on jo aika päiviä sitten varmistanut Suomen mestaruuden voiton ja RoPS varmisti viime sunnuntaina kakkossijansa. Mutta pronssisijasta käydään vielä taistelua.

Nyt pronssissa on kiinni niukasti KuPS mutta neljäntenä olevalla FC Hongalla on saman verran pisteitä vain kaksi pykälää parempi maaliero pitää KuPSin tällä hetkellä kolmossijalla. Myös siitä käydään viimeisellä kierroksella taistelua mikä joukkue joutuu karsimaan pääsarjapaikastaan. Nyt karsijan paikalla on TPS

Veikkausliigan päätöskierroksella kohtaavat FC Honka ja VPS; FC Lahti ja PS Kemi, IFK Mariehamn ja KuPS, RoPS ja Ilves, SJK ja FC Inter sekä TPS ja HJK:

Kello 15.45-22.00 Jääkiekon SM-liigaa                       Telia

Myös jääkiekon SM-liigasta nähdään otteluita pitkin lauantai-iltaa. Ensimmäinen liigapeli alkaa lauantaina jo kello 16.00 ja viimeinen vasta 19.30. Liigassa mitellään lauantaina kaikkiaan täyden seitsemän pelin kierros.

Hämeenlinnalaisittain mielenkiintoisin jääkiekkopeli lauantaina on varmasti kello 17 alkava SaiPa vs. HPK. Ainakin toinen mielenkiintoinen peli lauantaina on myöhäispeli, vasta kello 19.30 alkava TPS:n ja HIFK:n välinen ottelu.

Kello 15.55-18.25  A-junioreiden jääkiekkopeli HPK-KalPa    Ruutu+

HPK tosiaan pelaa jääkiekkoa lauantaina sekä miehissä, naisissa että a-junioreissa. A-junioreissa HPK kohtaa junnujen sarjataulukon toisena majailevan KalPan.  HPK itse on samaisen sarjataulukon sijalla kuusi. Eli luvassa on varmasti jännittävä ja mielenkiintoinen peli a-junioreiden yhtä huippujoukkuetta vastaan.

Kello 16.25-18.45           Saksalaista jalkapalloilua                 Viaplay

Viaplayn jalkapallotarjonta on melko kattavaa. Lauantaina palvelimessa nähdään myös saksalaista jalkapalloa kun Viaplay näyttää kolme Bundesliigan eli Saksan  jalkapallon pääsarjan ottelua. Otteluissa  kohtaavat Hannover ja Augsburg, Mainz ja Bayern Munchen sekä Dortmund ja Hertha Berlin.

Mielenkiintoisin noista kolmesta Bundesliigapelistä lienee Dortmundin ja Hertha Berlinin välinen ottelu. Dortmund on Bundesliigassa tällä hetkellä ykkösenä ja Hertha Berlin kuudentena.

Kello 16.50-21.45 Englantilaista jalkapalloa             Viaplay

Viaplayssa nähdään lauantaina myös Valioliigaa kahden ottelun verran. Toisessa pelissä kohtaavat Liverpool ja Cardifff ja toisessa Leicester ja West Hsm. Kiinnostavin näistä peleistä on ainakin minulle Liverpoolin ottelu koska Liverpool on ollut pitkään jo yksi suosikkijoukkueistani jalkapallossa.

Liverpool on tällä hetkellä Valioliigan sarjataulukossa sijalla kaksi ja se kohtaa lauantaina taulukon vasta 17. sijalla oleilevan Cardiffin joukkueen. Lauantaina toisessa Viaplayllä nähtävässä Valioliigaottelussa kohtaavat saman taulukon 11. Leicester ja 14, West Ham. Tämä on jo toinen Leicesterin ottelu mikä nähdään tällä viikolla Viaplayssa sillä maanantaina Viaplayssa nähtiin Arsenalin ja Leicesterin välinen peli.

Kello 17.10-19.15 La ligaa Cmore

Kello 18    Rallia           Ruutu+

Kuudelta lauantai-illalla nähdään Espanjan rallista Ruutu+:lla EK numero 13.

Kello 18.25-21.00        Salibandya           Ruutu+

Myös salibandyä nähdään lauantaina, kun Ruutu+ näyttää Salibandyliigan ottelun Happee vs. Oilers. Kumpikin joukkueista on aloittanut kautensa keskinkertaisesti, Oilers on tällä hetkellä Salibandyliigan sarjataulukossa sijalla viisi ja Oilers löytyy samaisen taulukon sijalta seitsemän. Eli luvassa on varmasti ainakin tasainen peli.

Kello 18.50-00.00  Serie A-pelejä            Ruutu+

Tulevana lauantaina tulee laajalla kattauksella jalkapalloa. Tulee ainakin kotimaista eli suomalaista, englantilaista, saksalaista ja espanjalaista sekä myös italialaista jalkapalloilua. Ruutu+ näyttää nimittäin lauantaina kaksi Serie A:n peliä. Toinen ottelu alkaa kello 18.50 ja toinen tämän perään 21.20.

Päivän ensimmäisessä pelissä Serie A:n ykkösjoukkue ja koko alkukauden ilman tappioita pelannut Juventus kohtaa Serie A:n kolmanneksi viimeisen joukkueen eli Empolin, voittajasta ei liene epäselvyyttä. Toisessa pelissä kohtaavat puolestaan Torino ja Fiorentina.   

Kello 18.50-21.20        SHL-peli                Cmore

Cmorella lauantaina nähdään myös ruotsalaista jääkiekkoa. Ruotsin pääsarjatason eli SHL:n pelissä kohtaavat Brynäs ja Örebro. Näistä Örebrota edustaa peräti neljä suomalaista, nämä ovat maalivahti Eero Kilpeläinen, puolustajat Rasmus Rissanen ja Kristian Näkyvä sekä hyökkääjä Jere Sallinen.

Voi olla että kovin tasokasta viihdettä ei tästä pelistä tule sillä sekä Brynäs että Örebro ovat aloittaneet SHL-kautensa huonosti. Brynäs on tällä hetkellä SHL:ssä sijalla 11. ja Örebro sijalla 13.


Kello 19.05-00.00  NHL-pelejä                   Viaplay

NHL.kiekkoilu jatkuu lauantai-illalla. Lauantai-iltana tulee suomalaisittain herkulliseen aikaan NHL-pelejä. Esimerkiksi ottelu New Jersey-Florida alkaa jo kello 19.05 ja melkein heti perään alkaa ottelu Philadelphia-Ny Islanders, tämä peli alkaa kello 20.05. Koko lauantai-illan ajan saa seurata myös NHL-kiekkoilua kello 19.05 alkaen ja kestäen koko loppuillan 24.00 asti. Tietenkin NHL.pelit jatkuvat sitten sunnuntain puolella mutta niin kuin jo todettua, ne pelit tulevat sunnuntaina.

Kello 19.25-21.30 La liga           Cmore

Kello 21.30-23.10 Formula1        Cmore

Myös formula1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna. Tällä kertaa kisat ajetaan Meksikossa ja lauantai-iltana pääsemme jännittämään Meksikon gp:n aika-ajoja. Yhdysvaltain GP päättyi hienosti suomalaisjuhliin, juhliiko Kimi Räikkönen myös Meksikossa?





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!