torstai 8. marraskuuta 2018

Jääkiekko kuuluu elämääni tällä kaudella enemmän kuin koskaan aiemmin


Jääkiekko on minulle rakas harrastus. En osaa kyllä pelata jääkiekkoa itse. On noloa myöntää näin paljon jääkiekkoa seuraavana ihmisenä, mutta en osaa edes luistella itse. Silti jääkiekkoa tulee seurattua paljon. Olen jo aiempina vuosina seurannut jääkiekkoa paljon, mutta jos vain mahdollista niin tällä kaudella jääkiekon seuraamiseni ja nähtyjen jääkiekkopelien määrä tulee vain entisestään kasvamaan. Jääkiekko kuuluukin elämääni tällä kaudella enemmän kuin koskaan aiemmin

                                 
Aamulla tuli katsottua jälkilähetyksenä Columbuksen ja Dallasin välinen NHL-peli, sen Columbus voitti.

Esimerkiksi parina viime kautena olen vain lähinnä käynyt katselemassa jääkiekon SM-liigajoukkueen HPK:n kotipelejä. HPK on lahjoittanut jo muutamana vuotena peräkkäin tänne Länsituuleen seisomapaikkakausikortit käyttöön. Niitä olen sitten parina viime kautena lainannut ja käynnyt niillä peleissä katselemassa muutaman HPK:n kotipelin. 

En osaa tarkkaa vastausta antaa siihen kuinka monta HPK:n kotipeliä esimerkiksi vime kauden aikana kävin katsomassa mutta arvioni on että noin parikymmentä HPK:n kotipeliä kävin viime kaudella katselemassa. Siihen päälle sitten näin viime kaudella Suomen olympiajoukkueen pelit ja välierävaiheesta alkaen muut olympiakisojen jääkiekkomatsit ja sitten katselin viime kauden aikana aika paljon MM-jääkiekkoa. Sain Osuuspankin omistajajäsenenä katsleuoikeuden MM-kisojen aikaan Cmoreen josta näki muutkin kuin vain Suomen MM-pelit. 

Eli olisinko viime kaudella katsellut jääkiekkoa yhteensä noin 30-40 pelin verran. Jokunen jääkiekon SM-liigan ratkaisupelikin taisi tulla ilmaisjakelukanava vitoselta ja niitä tuli nähtyä.   



Tällä kaudella näkemieni jääkiekkopelien määrä tulee kasvamaan hurjasti. Hankin syksyllä sen Telian All star-passin ja sen hankkimisen myötä tulen näkemään jääkiekkoa jopa ennen näkemättömän paljon. Paikan päällä ja livenä näkemieni otteluiden määrä ei kuitenkaan kasva mutta netin välityksellä katselemieni pelien määrä tulee kasvamaan paljon. 

Katselen nykyään päivätahdilla sellaiset noin kaksi peliä päivässä. Joskus voi mennä jopa useampikin lätkäpeli päivässä. Esimerkiksi viime viikon perjantaina katselin peräti viisi jääkiekko-ottelua. Mutta keskimääräinen tahti on suunnilleen se kaksi jääkiekkopeliä päivässä mitä katselen. Eli katselen nykyään jo luultavammin yhden kuukauden aikana enemmän pelejä kuin mitä viime kaudella katselin yhteensä! Kun katselee noin kaksi lätkäpeliä päivän aikana niin siitähän tulee sillä tahdilla sellaiset melkein 60! jääkiekkopeliä mitä näkee yhden kuukauden aikana.     


Sä kuulut päivään jokaiseen, sä kuulut aamuun ja iltaan... Näin taitaa kuulua Junnu Vainion aikoinaan sanoittama laulu ja minulle tuo asia joka kuuluu päivään jokaiseen on jääkiekko. Olen alkanut tällä kaudella katselemaan minulle ennen näkemättömän paljon myös NHL- ja KHL-kiekkoilua. Näiden sarjojen pelejä kun myös näkee tuolla Telian All star-passilla.

Tuolla Telian All star-passilla kun voi katsella tuota Viasatin jääkiekkokanavaa, sieltä ei näe kaikkia NHL-ja KHL-pelejä mutta sieltä näkee näiden sarjojen pelejä valikoidusti. NHL:ää tuolta kanavalta tulee sellaiset kaksi peliä yön aikana ja sitten tulee vielä aika usein yksi peli seuraavan päivän aikana noiden kahden suoranakin nähdyn pelin lisäksi jälkilähetyksenä.

NHL:ää en ole juuri aiemmin elämäni aikana katsellutkaan, eli se on minulle tällä kaudella uusi aluevaltaus. Ei ole ollut aiemmin mahdollisuutta katsella NHL-kiekkoilua ja nyt onkin hienoa että tuollainen mahdollisuus on tällä kaudella minullakin.

Suosikkijoukkueita jääkiekossa minulla on jääkiekon SM-liigassa HPK, KHL:ssä seuraan mielelläni Jokereiden edesottamuksia ja NHL:ssä suosikkijoukkueitani ovat ne missä pelaa suomalaisia eli varsinkin Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon edustama Carolina Hurricanes, Mikko Rantasen edustama Colorado Avalanche ja Patrik Laineen edustama Winnipeg Jets sekä Dallas Stars ja Florida Panthers.

Toivomuksenani minulla on vain että kun näkemieni jääkiekkopelien määrä tulee tällä kaudella reilsuti kasvamaan niin oppisin myös analysoimaan jääkiekkoa paremmin. Uskon että kun jääkiekkoa näkee enemmän niin sitä alkaa ymmärtämäänkin samalla enemmän lajin päälle. Teenkin muistiinpanoja melkein jokaisesta katselemastani ottelusta ja välillä kirjoittelen muistiinpanojeni pohjalta blogitekstejäkin tänne Viltsun nurkkaukseen.

Jääkiekkoa seuraan toki myös muutakin kautta kuin vain katselemalla itse pelejä. Seuraan esimerkiksi erilaisista medioista jääkiekkoa ja tilastoja sun muita. Tällaisia medioita on muun muassa NHL.com, YLE ja Jatkoaika sekä varsinkin Jatkoajan keskustelupalsta. Seuraan vain NHL:ää eri jakelukanavista vähän jälkijunassa. Koitan ensin olla uutispimennossa että voisin katsella jännityksellä näitä NHL-pelien jälkilähetyksiä kun kovinkaan usein en pelien vuoksi jaksa kuitenkaan herätä aikaisin tai valvoa yöllä. Usein NHL-pelejä tuleekin katseltua jälkilähetyksinä. Sitten vasta kun jälkilähetykset on katseltu niin katson muualtakin medioista että mitä peleistä kirjoitetaan.

Olenkin aiemmin jo kirjoittanut blogitekstin siitä miksi jääkiekko kiinnostaa minua. Siithen ei ole mitään lisättävää mutta tässä on linkki tuohon blogitekstiin: Miksi jääkiekko kiinnostaa minua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!