maanantai 12. marraskuuta 2018

Kaikkien aikojen suosikkiurheilijani TOP5

Olen aina ollut innokas penkkiurheilija. Olen elämäni aikana seurannut paljon etenkin jääkiekkoa. Kun on jo vuosikaudet seurannut urheilua niin on varmasti ehtinyt olemaan vuosien varrella myös jonkin verran suosikkiurheilijoita.

Kovin montaa suosikkiurheilijaa minulla ei ole vuosien varrella ollut, mutta jokunen kuitenkin. Niin monta kuitenkin että niistä saa aikaan TOP5-listan.

Tässä kaikkien aikojen suosikkiurheilijani TOP5:

1. Marko "Kyy" Palo

Minut hyvin tunteville ihmisille ykkössuosikkiurheilijani ei varmasti tule yllätyksenä. Peliuransa aikana Marko "Kyy" Palo oli minulle Jumalasta seuraava, ylöspäin. Palo suorastaan rakastutti minut itseensä sisukkaalla, loppuun asti yrittävällä, työtä vieroksumattomalla asenteellaan. 

Kun paalutin saunassa kerran että oma idolini työelämässäkin on Marko Palo, niin veljeni melkein suuttui minulle. Eihän hänen mielestään kenenkään idoli voi olla jääkiekkoilija. Mutta voihan se, sitähän voi yrittää tehdä omat työnsäkin samanlaisella asenteella kuin millä Palo kiekkoili.


 

2. Samppa Lajunen 

Kun olin 17-vuotias niin Samppa Lajunen teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Peräti kolme olympiakultaa tuolloin vuonna 2002 Salt Lake Cityn olympialaisissa voittanut Lajunen hurmasi niin minut kuin varmasti monet muutkin suomalaiset.  

On helppoa ihannoida ja rakastaa menestyjää ja sellainen Lajunen oli omassa lajissaan. Lajunen teki Salt Lake Cityn olympialaisissa liki ainutlaatuisen tempun ja voitti kolme olympiakultaa, jo sillä pääsee tietenkin kaikkien aikojen suosikkiurheilijat. listalleni. Muutenkin Lajusen meriittilista on vakuuttava, Lajunen voitti urallaan viisi olympiamitalia ja kahdeksan MM-mitalia. Harmikseni Lajunen lopetti kilpailu-uransa jo nuorena. 

3. Iivo Niskanen  

Viime talven ja helmikuun tapahtumien muistelu saa minut vieläkin melkein itkun partaalle. Kuuleeko Pasila, Porilaisten marssi! Iivo Niskanen teki Pyeongchangin olympialaisissa ikimuistoisen ja sydämet sulattaneen uroteon ja voitti viidenkympin matkalla olympiakultaa. Tällä teolla murtaudutaan helposti Viltsun kaikkien aikojen suosikkiurheilijoiden listalle.

Voittajatyyppejä on helppo tietenkin fanittaa ja sellainen Iivo Niskanen todellakin on. Onhan Iivo Niskanen voittanut jo esimerkiksi kaksi olympiakultaa, vuoden 2014 olympialaisista tuli parisprintistä kultaa ja vuoden 2018 olympialaisissa viimeistään Niskanen hiihti itsensä suurten suomalaishiihtosankareiden joukkoon voittamalla viidenkympin matkalla olympiakultaa. 

4. Mika Myllylä   

Seuraava urheilija suosikkiurheilija-listallani on myös hiihtäjäsuuruus eli Mika Myllylä. Myllylä on toki varmasti vieläkin suurempi hiihtäjänimi kuin mitä Iivo Niskanen ainakaan vielä on. Myllylä oli aikansa kovimpia suomalaisurheilijoita ja hän teki hienon uran, erittäin ikävää vain että Myllylän uran loppu ja koko elämänkin loppu olivat sellaisia kuin mitä olivat. 

Myllylä oli yksi karpaaseistamme ja yksi menestyneimpiä hiihtäjiämme yhdessä Marja-Liisa Kirvesniemen ja Aino-Kaisa Saarisen kanssa. Myllylä voitti urallaan peräti kuusi olympiamitalia ja yhdeksän MM-mitalia. Jälleen kerran, menestyjiä on tietenkin helppo fanittaa.  

5. Tomas Kapusta

Suosikkiurheilija-listani on muuten suomalainen mutta listalle kiilaa yksi ulkomaalaisvahvistus. Jääkiekosta olisi voinut helposti nimetä muitakin ulkomaalaiskiekkoilijoita listalle mutta varsinkin yksi myös Hämeenlinnan Pallokerhossa uransa aikana pelannut ulkomaalaisnimi on tehnyt Viltsuun lähtemättömän vaikutuksen. Tämä pelaaja on Tomas Kapusta.

Kun olin 8-10-vuotias niin Kapusta hurmasi taidoillaan HPK:ssa. Kapusta pelasi HPK.ssa kaudet 1992-1993 ja 1993-1994 ja noina kausina Kapusta oli ehdottomasti yksi suosikkikiekkoilijoitani. Olisin muistanut että Kapusta olisi pelannut pidempäänkin Kerhossa mutta muistini teki näemmä tepposet.  

1992-1993 kaudella Kapusta voitti SM-liigan maalikuninkuuden tehden pelaamissaan 48 pelissä 30 maalia. Yhteensä tuolla kaudella Kapusta naputti pisteitä kasaan 47 pistettä (30+17=47) ja seuraavalla kaudella Kapusta pelasi HPK-paita yllään 43 peliä ja keräsi tehopisteitä 48 paunan verran (21+27=48).





  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!