lauantai 10. marraskuuta 2018

Kuinka debytantti Turunen onnistui?

Suomi kohtasi lauantaina Helsingin EHT-turnauksessa Tshekin. HPK-lasein katsottuna mielenkiintoisin pelaaja pelissä oli ensimmäisen maajoukkuepelinsä pelannut Teemu Turunen. Turunen olikin Viltsun tiukassa seurannassa.

Hienon alkukauden jääkiekon SM-liigassa pelannut Teemu Turunen sai palkinnon mainiosta alkukaudestaan. Jääkiekon SM-liigassa Turunen on pistepörssin sijalla viisi ja mies on nakutellut 20 ensimmäiseen peliin tehopisteet 6+13=19.

Lauantaina Teemu Turunen nähtiin ensimmäisen kerran maajoukkuepelipaita yllään. Turunen pelasi Leijoinien nelosketjussa yhdessä Juhani Tyrväisen ja Joonas Nättisen kanssa. 

Avauserässä Turunen ei vielä ihmeitä esittänyt. Kahdessa vaihdossa Turunen oli muun nelosketjun tavoin hiukan jopa pulassa tshekkiläisten kanssa. Noiden vaihtojen aikana Tshekki pyöritti hyökkäyspeliään vahvasti ja nelosketjun roolina oli vain koittaa pysyä pelissä mukana ja puolustaa. Ensimmäisessä näissä vaihdoissa Tshekki sai aikaan myös hyviä maalintekopaikkoja mutta Suomen nelosketjun onneksi kiekkoa tshekkiläiset eivät maaliin asti saanneet.

Turuselta ja koko muulta nelosketjulta nähtiin kyllä avauserän aikana jonkin verran myös hyökkäyspään pelaamista. Hyökkäyspäässä Turunen liikkui hyvin, seurasi peliä hyvin mutta ei päässyt vielä laukaisupaikkoihin. Kerran Turunen nähtiin myös nostamassa Suomen hyökkäystä. Turunen ei saanut ensimmäisessä erässä kovinkaan paljoa peliaikaa.





Toisessa erässä Teemu Turunen oli kentällä Suomen iskiessä 2-0- johtomaalin. Ajassa 26.28 Joonas Nättinen iski Suomen toisen osuman vahvan maalineduspelaamisensa jälkeen. Maaliin ei syöttömerkintöjä merkitty. Turunen ei ollut kovin näkyvässä roolissa häkin syntyessä. Mies katseli maalin syntymistä hieman kauempaa, mutta oli kuitenkin kentällä.

Seuraavaksi mies urakoi kentällä Leijonien pelatessa alivoimaa. Turunen oli pelaamassa tärkeää alivoimaa. Tshekillä olisi ollut mahdollisuus kaventaa pelin lukemat 2-1:een ylivoimallaan mutta ei siinä onnistunut. Turunen pelasi koko muun Leijonalauman tavoin hyvää alivoimapeliä, seurasi aktiivisesti peliä ja oli myös paineistamassa hyvin Tshekin hyökkäyspelaamista.

Turunen nähtiin kakkoserässä tekemässä myös maskia Tshekin maalilla torjuneen Patrik Bartosakin nokan edessä. Turunen teki maskia kun puolustaja Petteri Lindbohm laukoi, mutta lisämaalia Suomi ei tästä tilanteesta onnistunut saamaan.

Vaikka kakkoserässä nelosketju saikin maalin aikaan, niin ehkä pirteintä pelaamista Suomen nelosketju laidallaan Teemu Turunen kuitenkin pelasi ottelun päätöserässä. Turuselle itselleen tarjoutui hyvä paikka viimeistellä Leijonien neljäs maali kun ottelua oli pelaamatta vajaa viisi minuuttia. Juhani Tyrväinen syötti kiekon takana olleelle Turuselle joka pääsi ihan hyvän paikasta laukomaan mutta maalitiliään maajoukkuepaidassa Turunen ei onnistunut avaamaan.

Suomen nelosketju pelasi pirteimmän eränsä tässä pelissä etenkin hyökkäyspäässä. Ketju sai ajoittain hyvin peliä pyörimään Tshekin puolustuspäässä. Turunen oli mukana luomassa hyökkäyspään tilanteita koko muun nelosketjun kanssa. Vaikka ketju oli Suomen nelosketju niin osoitti se etenkin päätöserässä hallitsevansa myös kiekollisen pelin.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!