lauantai 24. marraskuuta 2018

Mikä ihana yllätys!

Torstaina minut yllätettiin ihanalla tavalla. Tästä en olekaan vielä kertonut täällä blogissa. Harvoin minua enää yllätetään lahjoilla mutta torstaina yllätettiin niin kauniisti että tippakin tuli linssiin.

Täytyy ensin kertoa tämän yllätyksen taustaa. Sellaisessa paikassa kuin Päivärinteen palvelutalossa oli torstaina joulumyyjäiset. Siellä oli myymässä omia leivonnaisiaan myös Länsituuli. Länsituulessa oli yhteensä kuuden hengen ryhmä joka leipoi jouluisia leivonnaisia tuonne myyjäisiin. Minä olin yksi ryhmän leipureista. Yksi Länsituulen hoitaja oli tehnyt jo kotonaan kaksi erittäin kaunista piparkakkutaloa myytäväksi myyjäisiin, sitten muutama Länsituulen asukas koristeli talot.

Kuvan mahdollinen sisältö: ruoka ja sisätila

Piparkakkutaloista tuli niin kauniita. Minäkin jouduin ensin niitä vain ihastelemaan. Mutta vain ensiksi. Sillä yksi taloista jäi myymättä myyjäisissä ja arvaatteko jo tarinan pohjalta kenen onnellisen omistajan talo se nyt on? Aivan oikein arvattu, minun!

Käsittääkseni kolme Länsituulen asukasta oli ostanut itse talon ja päättivät sen sitten minun suureksi yllätykseksi antaa minulle lahjaksi ja kiitokseksi! Olin laittamassa päivällisruokia pois tarjolta kun kaksi näistä Länsituulen asukkaista tulivat luokseni ja sanoivat ensin nimeni ja sitten kertoivat että he haluavat kiitokseksi visailuryhmistä ja muusta työstäsi Länsituulen asukkaiden viihtyisyyden eteen ojentaa minulle tämän piparkakkutalon. Lisäksi he antoivat minulle myös kivan joulukortin ja Presidentti-kahvia.

Kuvan mahdollinen sisältö: ruoka

Minulla vieläkin meinaavat kostua silmät ja tippa tuli kyllä linssiin jo tuolloin kun minulle tuo piparkakkutalo ojennettiin. Se on niin kaunis! Ja olipas kaunis yllätys. Sekä tuli vielä lohdulliseen paikkaan, olin hetkeä aiemmin saanut tietää että setäni on edellisenä yönä nukkunut pois. Eihän nämä asukkaat sitä tienneet kun en ollut sitä ehtinyt kertoa, mutta olipas samalla myös mieltä lämmittänyt yllätys.

Olenhan minä täällä Länsituulessa vuosien varrella kyllä pitänyt aina joka toisen viikon perjantaisin sitä visailuryhmää ja tehnyt kyllä muutakin vapaaehtoistyötä asukkaiden viihtyisyyden eteen. Ihana nähdä että siitä työstä on näemmä tykättykin kun noin kiittivät. Piparkakkutalon laitan hyvälle paikalle koristeeksi isän luona kun joulun vietän siellä. Syön talon vasta joulun jälkeen jos silloinkaan.

Kyllä nyt taas riittää intoa puurtaa visailuryhmien ja muun vapaaehtoistoiminnan parissa. Mutta kyllähän minä tietenkin ilman "palkkioitakin" olisin noita hommia tehnyt, ne on niin kolahtanut minun jutukseni tässä vuosien varrella. Tykkään siitä ideoinnista visailuryhmien ja muiden aktiviteettien eteen ja onhan niitä kiva myös järjestää.

Eilen olikin taas visailuryhmä. Kesti melkein tunnin. Tällä kertaa visailuryhmässä oli aluksi sellainen lennokkikisa. Kaikki ryhmään osallistuneet asukkaat saivat tehdä paperista oman lennokkinsa ja kaikki asukkaat oli jakautunut kolmeen kolmen hengen pienryhmään. Sitten nämä asukkaat heittivät oman lennokkinsa melkein Länsituulen pitkän käytävän päästä päähän. Käytetty heittomäärä laskettiin yhteen ja se ryhmä joka yhteensä käytti vähiten heittoja tuossa tempauksessa niin voitti tämän kisan.

No joo, tuo idea ei oikein toiminut. Mutta hyvähän se on rohkeasti kokeilla uusiakin ideoita, siten voi tulla eteen joku hyväkin visailu ja aktiviteetti. Ei saa olla liian jyrkkäkään uusia ideoita kohtaan. Nyt tämä lennokkikisa ei oikein toiminut mutta ei siinä mitään, sitten vain uutta matoa koukkuun. Muuten visailuryhmä oli taas kerran mielestäni ihan onnistunut ja sain siitä myönteistä palautettakin.

Tämä kuva on fiilistelykuva viime joululta. Tuolloin siskon lapset koristelivat näin kauniiksi isän luona olleen joulukuusen.

Ja uutta matoa koukkuun voi laittaa vaikka siten että alkaa keksimään jo ohjelmaa vaikka tämän Länsituulen pikkujouluihin. Tässä ehdolle vaikka viisi aktiviteettia pikkujouluihin. Saa kommentoida kuullostaako ideat hyviltä sinun mielestäsi:

1. Väinämöisen ja Joukahaisen kilpalaulanta. 

Pikkujoulun ilotteluksi sopivassa leikissä yleisö jaetaan kahtia, Väinämöisiin ja Joukahaisiin. Ideana on laulaa toinen joukkue suohon! Joukkueet laulavat vuorotellen joululauluja. Ensimmäinen joukkue aloittaa valitsemallaan kappaleella, toisella joukkueella on 10 sekuntia aikaa aloittaa joku toinen joululaulu. Leikki jatkuu näin, kunnes jompi kumpi joukkueista tekee virheen eli ei ehdi aloittaa ajoissa uutta laulua tai laulaa jo aloitetun kappaleen uudelleen.
Ensimmäisestä virheestä joukkueen on mentävä asentoon, jossa toinen polvi on maassa. Toisesta virheestä molemmat polvet koskettavat maata, kolmannesta joutuu istumaan maahan ja neljänellä joutuu suohon eli makuuasentoon- ja voittaja on selvillä!

2. Osuuko tehtävä kohdallesi? 

Leikkijät seisovat piirissä. Heille annetaan ohjaajan valmistamat neljään osaan taitetut laput, jotka kiertävät piirissä jonkun tutun joululaulun tahdissa. Laulun loputtua jokaiselle leikkijälle jää käteen yksi lappu, jonka he avaavat. Se on joko tyhjä tai siellä on joku tehtävä. Esim. vedä jouku leikki, esitä joulupukkia, kerro jouluvalmisteluistasi, hae joku tai useampi leikkijä piiristä jonka kanssa esitätte tonttuleikin, luettele kaikki muistamasi Suomen presidentit, johda jokin joululaulu, kerro vitsi, esitä pantoniimina joulupullan leipominen, kysy jokin arvoitus, esitä pantomiininä koiran kynsien leikkaaminen, kerro aattopäiväsi suunnitelmat, pidä puhe tontuille, kuiskaa jokin salaisuus jollekin piirissä olijalle, kerro mitä ostaisit kissalle joululahjaksi, lausu jokin runonpätkä, järjestä kilpailu, kerro jokin lapsuusmuisto, halaa jotakuta piirissä olijaa jne. Heti lappujen avaamisen jälkeen tehtävän saaneet suorittavat tehtävän ja muut pääsevät kuin koira veräjästä!

3. Joulukorttiruno 

Pikkujouluissa joka pöytäkuntaan viedään erilainen joulukortti, joka esittää tonttuja, kynttilöitä, poroja, pukkia ja enkeleitä. Tarvitaan myös kynä ja paperia. Pöytäkuntien tehtävänä on tehdä runo joulukortin aiheesta. Runot esitetään juhlan loppupuolella pöytäkunnittain ja paras palkitaan. Tässä voi olla joku runoraati arvostelemassa levyraadin tavoin runoja. Runoraatiin napataan vaikka jokaisesta pöytäkunnasta yksi asukas. Palkinnon pitää sitten olla sen verran pieni kuitenkin kooltaan ettei se harmita runoraadin jäseniä kun eivät pääse kilpailemaan tuosta palkinnosta. Palkintona voi olla vaikka suklaata. 

4. Joulusanoja. 

Pikkujoulujuhlassa pöytäkuntiin annetaan ratkaistaviksi joulusanoja. Valitse 20-30 sanaa ja kirjoita ne allekkain tietenkin ilman vastauksia. Nopeimmin sanat ratkaissut pöytäkunta palkitaan.Sanat on järjestetty anagrammeiksi ja ne pitää ratkaista, mikä jouluinen sana piiloutuu minkäkin anagrammin taakse. (En voi paljastaa tässä kaikkia kirjassa olevia jouluisia sanoja ettei kukaan mahdollinen Länsituulen pikkujoulukilpailija näe sanoja mutta lisää sanoja saa mahdollisesti vaikka sähköpostilla jos on tarvetta). Tässä jokunen esimerkki sanoista että vähän aukeaa lisää tämä tehtävä: Mies oli juu= Jouluseimi, Toivekorsi= Ovikoriste, Juu, Olli nai= Joululiina, Lakaleipä= Lipeäkala.

5. Kuvajahti

Älypuhelimien ansiosta lähes jokaisella on nykypäivänä kamera taskussaan. Tätä hyödyntäen voit järjestää juhlavieraillesi kuvajahdin!

Jaa vieraat 2-5 hengen tiimeihin. Anna jokaiselle tiimille lista asioista, jotka heidän tulee kuvata juhlapaikalta ja sen ympäristöstä. Tiimien listojen tulisi hyvä olla hieman erilaiset jotteivat tiimit kulje vain jonossa kuvaamassa samoja asioita.

Kuvauslistalla voi olla esimerkiksi seuraavia asioita:

Kiillota Audi-merkkistä autoa

Rakenna 3-kerroksinen korttitalo
Halaa kaveria X-patsaan juurella
Rapsuta vastaantulijan koiraa
Kasaa ihmispyramidi...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!