sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Teksti jossa oli realistinen kuvaus minusta

Blogini Viltsun nurkkaus täyttää kahdeksan vuotta nyt tulevana lauantaina. Se on mielestäni jo kunnioittava ikä blogille. Innostus kirjoittaa blogia ei ole laantunut missään vaiheessa vaan yhä blogi on mukana elämässäni. Ennen noita blogin syntymäpäiviä on aika tarkastella kriittisellä otteella blogini historian ainakin klikatuimpia juttuja.

Blogini kautta aikain toiseksi eniten klikkauksia kerännyt juttu on teksti, jossa olen miettinyt vahvuuksiani työntekijänä. Tämän tekstin mukaan selkein vahvuus työntekijänä on asenteeni. Asenteeni työn tekoon on tuon jutun mukaan nöyrä, tunnollinen ja ahkera. Blogini toiseksi klikatuin juttu on kerännyt vuosien saatossa klikkauksia 795 klikkausta ja niin kuin tuo Vastaukset työhaastatteluun- teksti myös tämä toiseksi klikatuin juttu kerää yhä myös klikkauksia. Juttu on julkaistu blogissani jo 2. helmikuuta vuonna 2013, mutta yhä teksti elää elämäänsä klikkaustenkin vuoksi. 

On jotenkin tylsääkin että blogini historian kaksi klikatuinta juttua käsittelevät minua työntekijänä. Tietenkin tärkeitä asioita, mutta olisi voinut toivoa että blogini klikatuimpien juttujen joukkoon olisi yltänyt jokin viihteellisempikin teksti. No nämä kaksi klikatuinta juttua on varmaan senkin vuoksi kerännyt noita klikkauksia aikojen saatossa paljon, että lukuisat ihmiset hakevat hakukoneilla työelämään liittyviä tietoja ja silloin nämä minunkin tekstit saattavat hyvinkin tulla vastaan ja kerätä sen takia klikkauksia. 

Mutta pidän tätä Vahvuuteni työntekijänä on asenteeni- tekstiä realistisena kuvauksena minusta työntekijänä. Mielestäni asiat ovat juuri noin, eli asenteeni työn tekoa kohtaan on se selkein vahvuuteni työntekijänä ja tähän koitan myös panostaa työtä tehdessäni. Että pärjäämiseni työelämäsä ei ainakaan jäisi asenteestani kiinni. 

Pidänkin tätä tekstiäni tärkeänä minulle. Siihen on hyvin saatu tiivistettyä ne asiat, jotka ovat minulle työntekijänä arvokkaita. Asioita joihin satsaan. Ja nämä tekstissä esille tuodut asiat ovat just hyviä asioita työelämässä, asenteen työtä kohtaan on syytä olla kunnossa, ne teot ratkaisevat ei niinkään puheet ja kaikkruokaisuus töitä kohtaan on arvokasta. Nämä asiat kun ovat kunnossa niin pärjää varmasti työelämässä. 

Siinä tekstissä oli myös realistinen suhtautuminen silloin unelmanani olleisiin toimittajan töihin. Ei toimittajaksi väkisin, on ymmärrettävä että myös tämä mahdollisuus on olemassa ettei unelma toimitajan töihin pääsemiseksi toteudukaan mutta silti ei pidä masentua liikaa. Myös moni muu työ on tärkeää.

Luokittelisin tämän tekstin olevan vähintäänkin hyvä teksti. Siihen on ennen kaikkea hyvin saatu tiivistettyä ne minun mielipiteet ja arvot työntekijänä. Just tuollain minä asioista ajattelen yhä tänä päivänä. Mutta voisiko sitten vahvuuksiani työntekijänä olla jotkin muutkin asiat? Voisiko tuosta tekstistä kirjoittaa vielä pidemmän lisäämällä siihen vahvuuksianikin?

Onko minulla muita vahvuuksia työntekijnää kuin asenne työn tekoa kohtaan? No ainakin sen uskaltaisin lisätä vahvuudekseni että työn jälki on varsin usein hyvää ja olen joustava työssäni. Olen valmis joustamaan esimerkiksi töiden ja työvuorojen suhteen. Pidän itseäni myös luotettavana työntekijänä.

Mutta jos haluat itse lukaista läpi tämän alkuperäisen tekstin niin tässä linkki siihen: Vahvuuteni työntekijänä on asenteeni     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!