maanantai 5. elokuuta 2019

Syksyn lapsi nauttii monien tuttujen urheilusarjojen paluusta

Kesä on loppusuorallaan. Syksy saapuu hiljalleen tänne Suomeen. Lämpimät ilmat ovat kohta enää taas vain muisto ja Suomen valtaa koleammat kelit. Luonto alkaa valmistautumaan talveen ja puista rupeavat lehdet putoamaan. Kuka tästä voisi tykätä? Kuka voisi tykätä siitä että syksy tekee tuloaan hyvin vahvasti? 

Minä olen syksyn lapsia. Olen syyskuussa syntynyt ja muutenkin, pidän myös syksystä. Syksyssä on monia hyviä puolia mutta yksi eittämättä isoin juttu on se että syksyn tullessa moni kiinnostava urheilusarja palaa jälleen kesätauoiltaan! Kesällä urheilutarjonta oli melko laiha, kisattiin siellä sentään tänäkin kesänä naisten jalkapallon MM-kisat ja Copa America eli Etelä-Amerikan jalkapalloturnaus. Mutta muuten urheilutarjonta tänä kesänä oli sangen laiha, rajoittuen lähinnä kotimaisiin pesä- ja jalkapalloon. 

Syksyn tullessa moni kiinnostava urheilusarja palaa tauoiltaan ja se on varsin hieno juttu. Siinä sitä jälleen riittää seurattavaa ja kauden alussa syksyllä moni sarja kerää kiinnostusta osakseen vielä senkin takia että kausi on uusi. Joukossa on mukana vielä paljon myös uutuuden viehätystä. On mielenkiintoista seurata syksyllä sarjoja, kuinka tuo ja tuo joukkue tällä kaudella alkaa pärjäämään ja vaikkapa, miten uudet hankinnat pärjäävät? 

Colorado Avalanches Hockey Game

Ok. Minulla ei valitettavasti ole enää käytössäni maksukanavia joten en voi seurata urheilua livelähetyksinä ainakaan niin paljoa kuin mitä viime syksynä. Minun taloudellinen tilanteeni huononi niin paljon hypätessäni pois kuntoutustuelta ja palatessani takaisin saamaan PAMin työttömyyskassan maksamaa ansiopäivärahaa.

Kovasti tekisi mieli ottaa ainakin joku maksukanava käyttööni mutta joudun olemaan ilman vielä ainakin jonkin aikaa. Ehkä aloitan tässä hiljakkoin työkokeilun, ehkä taloudellinen tilanteeni jälleen kohenee ja ehkä minulla on taas varaa maksukanaviinkin. Toivossa on ainakin hyvä elää! 

Syksyllä palaa tavallaan taas arki penkkiurheilijallekin. Kesä on loikoiltu, urheilua on kenties seurattu vähemmän ja sitten koittaa syksy. Tuo ihana syksy ja on aika jälleen alkaa penkkiurheilemaan! Kukapa sitä syksyä ei olisi kaivannut ainakaan meistä penkkiurheilijoista kun pääsee taas seuraamaan urheilua? 

Urheilun yksi suolista on ennakointi. Ennakoiminen on melkein jopa kiinnostavampaa kuin varsinaisten tulosten seuraaminen. Ja syksynkin ensimmäisiä kohokohtia on se kun esimerkiksi kotoisen jääkiekkoliigan eri ennakkolehdet ilmestyvät. Ja muutenkin ennakoiminen on mielenkiintoista puuhaa. Spekuloida sillä mitkä ovat joukkueiden voimasuhteet toisiinsa verrattuna, kuinka joukkueet ovat muuttuneet päättyneen kauden jälkeen ja ketkä tulevatkaan olemaan tulevan kauden parhaimmistoa pelaajista? 

Ja sitten se itse tulosten seuraaminen. Moni sarja viehättää tosiaan jo sillä että kausi on jälleen kerran uusi, mukana on jonkin verran uutuuden viehätystäkin. Ja onhan syksylläkin eri sarjojen seuraaminen ihan mielenkiintoista vaikka panokset kevättä kohden alkavatkin kasvamaan. 

Minun urheilun seuraamiseni rajoittuu ainakin alkuun tilastojen ja tulosten seuraamiseen sekä lehtien ja keskustelupalstojen lukemiseen. Livekuvaa minulla ei ole urheilulähetyksistä mahdollista nähdä ja totta kai se harmittaa, mutta enköhän eri sarjoissa pysy kärryllä erilaisia muita tietolähteitä seuraamalla? Esimerkiksi Jatkoajan keskustelupalstaa luen aktiivisesti ja siellä keskustellaan niin kotoisesta lätkästä kuin monesta muustakin urheilusarjasta.

Syksyn kohokohtia ja isompia spektaakkeleita ovat varmaankin sekä yleisurheilun että myös koripalloilun MM-kisat. Koripallon MM-kisat järjestetään tänä kesänä Kiinassa ja ne alkavat elokuun lopulla ja kestävät syyskuun 15. päivään asti. Sitten on pari viikkoa taukoa isompien kisojen välillä ja alkaa yleisurheilun MM-kisat. Yleisurheilun MM-kisat pidetään tänä kesänä poikkeuksellisen myöhään, koska ne järjestetään Dohassa Qatarissa. Kisat alkavat 28. syyskuuta ja päättyvät 6. lokakuuta. 

People Doing Marathon

Jo koripallon sekä yleisurheilun MM-kisat pitävät huolen siitä että ainakin alkusyksystä meillä urheilun seuraajilla riittää kosolti mielekästä tekemistä. Sitten on toki vielä tutut jääkiekkosarjat, eli esimerkiksi kotoinen jääkiekkoliiga palaa kesätauolta ja samoin tekee myös NHL hieman myöhemmin. Myös jääkiekon Mestarien liigaa on nyt ihan erilaista seurata kun myös hallitseva Suomen mestari HPK on sarjassa mukana. 

Sitten syksyllä alkavat uudet kaudet myös tietenkin suomalaisessa koripallossa ja amerikkalaisessa korissarjassa NBA:ssa. Sekä moni eurooppalainen jalkapallon huippusarja palaa kesätauoltaan taas syksyllä, esimerkiksi Valioliigassa starttaa uusi kausi käyntiin tämän viikon perjantaina. 

Sitten on tietenkin ne sarjat, missä on urheiltu jo kesälläkin eli kotimaiset pesä- ja jalkapallosarjat sekä esimerkiksi moottoriurheilun parissa ralli ja F1. Syksyllä riittää siis säpinää ja se on hieno juttu!

Nautitaan vielä viimeisistä kesäpäivistä ja ruvetaan hiljalleen odottelemaan siis syksyä. Kyllä on kohta taas meillä penkkiurheilijoilla lokoisat oltavat. 

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!