tiistai 24. syyskuuta 2019

Muutosten tuulet puhaltavat

Elämäni on muuttumassa suurelta osin. Ja kyseiset muutokset ovat positiivisia. Nyt pitäisi alkaa puhaltamaan allekirjoittaneen elämässä myötätuuli!

Seuraavien viikkojen ajan elän muutosten, isojenkin muutosten aikaa. Asuntoni vaihtuu, aloitan työkokeilun lokakuun puolivälissä, tein ison tavoitteen ja aion saada rahapelaamisen vähintään hallintaan jos en sitten kokonaan pääse eroonkin siitä, ja kirsikkana vielä kakun päälle urheilu on palannut takaisin kesätauolta.

Keskiviikkona se tapahtuu. Saan minulle uuden asunnon avaimet haltuuni ja muutto täältä Länsituulesta uuteen asuntoon alkaa. En haluaisi suurennellakaan asiaa, sillä asuntohan siinä vain vaihtuu. Ja muutan vieläpä nykyistä asuntoa pienempään asuntoon. Mutta kuntoutumiseni on edennyt sen verran hyvin että en tarvitse enää tällaista asumispalvelua kuin mitä Länsituulessa on ollut tarjolla ja on aika muuttaa itsenäisempään asumismuotoon, eli normiasuntoon vuokralle.

Kuvassa näkyy kerrostalo johon olen muuttamassa.


Muutto uuteen kämppään on merkki kuntoutumiseni hyvästä edistymisestä ja siksi se on iso juttu. Ja tämä on ennen kaikkea positiivinen asia. Siinäpä ne fiilikseni mitä tuosta muutosta kelaan. Haluan kuitenkin painottaa sitäkin että en halua tehdä muutosta liiankaan isoa numeroa. Niin kuin jo todettua, asuntohan siinä vain vaihtuu.

Hiukan kyllä stressaan sitä muuttoa, miten kaikki sujuu. Mutta hiukan vain, olen hyvissä ajoin kuitenkin pistänyt tarvittavat paperiasiat kuntoon, kuten tehnyt muuttoilmoituksen, päivittänyt sähkösopimusta, päivittänyt myös asumistukea kun asunto vaihtuu eri kokoiseen asuntoon. Ja olen myös aloittanut hyvissä ajoin asunnon loppusiivouksen sekä pakannut tavaroita.

Kaikki pitäisi olla hyvin hallinnassa ja keskiviikosta alkaen voi seuraavat pari päivää keskittyä vain siihen tavaroiden ja huonekalujen kanniskeluun. Saan riittävän ajoissa myös asunnon avaimet haltuuni joka on sekin hyvä asia, on riittävästi aikaa sitten muuttaa. Muuttokin järjestyy hyvin siten että isäni ja siskoni ainakin miehensä kanssa tulee auttamaan minua muutossa.

Asunto ei ole kuitenkaan ainoa asia mikä elämässäni muuttuu, sillä minun pitäisi aloittaa lokakuun puolivälissä myös työkokeilu. Työkokeilu on kolmen kuukauden pituinen ja suoritan sen erään kuntoutuspalveluja tarjoavan laitoksen keittiöllä. No tämäkin on iso ja positiivinen muutos elämääni. Työkokeilu sisältää myös mahdollisuuden työllistyä kyseiseen paikkaan ainakin palkkatuella työkokeilun jälkeenkin. Eli tämähän on hyvä mahdollisuus minulle saada jalka hienosti oven väliin ja saada töitä pidemmäksikin aikaa.

Keittiöalan töitä menen tuonne kuntoutuslaitokseen tekemään. Salaatteja valmistamaan, puhtaanapitotehtäviä tekemään ja tiskaamaan. Pidän jo sitä isona juttuna että saan ihan erilaista sisältöä elämääni tähän nykyiseen elämään verrattuna. Nyt olen ollut pitkiä aikoja vain kotona, mutta lokakuun puolivälissä pitäisi alkaa työkokeilu ja elämä muuttuu.

Pyrin saamaan elämääni myös sellaisen muutoksen aikaan parhaan kykyni mukaan että koitan saada rahapelaamiseni vähintään hallintaan. Jos en sitten kokonaan jopa loppumaan. On harmillista että kun muuten elämässä puhaltaa monelta osin myötätuuli niin sitten rahapelaaminen on muodostumassa ongelmaksi. Rahapeleihin on uponnut viime kuukausina aivan liikaa rahaa etenkin minun pienet tulot huomioiden, mutta nyt koitan saada tähän rahan menoonkin muutoksen aikaan.

Tänään minulla on A-klinikalla vihdoin tapaaminen ja alan toivottavasti saamaan apua pelaamiseeni. Myös muita keinoja pelaamisen vähentämiseen pyrin kokeilemaan, kuten olemaan aktiivinen Peluurin keskustelupalstalla ja lukemaan sieltä muiden peliongelmaisten kirjoituksia ja tarinoita. Ehkä siitä saan vertaistukea.

Olen hyvissä ajoin pakannut tavaroitanu muuttoa varten.

Yksi selkeä viesti minulla on muulle ympäröivälle maailmalle peliongelmani suhteen ja se on se, että tällaista en enää halua! Onneksi peliongelman vuoksi elämästäni ei ole ehtinyt tulemaan vielä yhtä helvettiä kuin alkoholiongelman takia aikoinaan. Rahat on pelaamisesta huolimatta silti riittänyt myös elämän välttämättömiin menoihin, kuten asumiskuluihin, laskuihin ja ruokaan. Ja nyt pyrin parhaan kykyni mukaan saamaan pelaamisen vähintään hallintaan.

Sitten tietenkin sekin on jo tässä muuttunut että kiinnostavat urheilusarjat ovat palanneet kesätauolta syksyn aikana. Saa taas seurata urheilua kunnolla. Esimerkiksi ensi viikolla saa viettää pitkiä aikoja urheilun parissa kun yleisurheilunkin MM-kisat vihdoin alkaa. Ensi viikolla taitaa tulla etukäteisohjelmien ja aikataulujen mukaan vietettyä urheilun parissa vähintään sellaisia kuuden tunnin katseluputkia.

Olen siis innoissani! Elämässäni on alkanut puhaltamaan myötätuuli ja toivottavasti saan tuon rahapelaamisenkin kuriin ettei se häiritse tuota myötätuulen puhaltamista. Elämässäni on tapahtunut ja tapahtumassa isojakin, tervetulleita muutoksia. Valoa kohti siis mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!