perjantai 10. huhtikuuta 2020

Kerrankin aamupalani oli yhtä luksusta

Olen jo pitkään haaveillut luksusaamiaisesta myös kotioloissa. Olenhan minä hotelleissa päässyt nauttimaan notkuvista aamupalapöydistä mutta kotona aamiainen on varsin usein joko muutaman leivän pala tai sitten muroja yksi-kaksi lautasellista. Olenkin miettinyt että olisi hienoa joskus panostaa myös siihen aamiaiseen kotonakin.

Nyt pääsiäisenä ja pitkäperjantaina toteutin sitten ne haaveiluni luksusaamupalasta. Katoin tänään pitkäperjantaina aamupalan hyvin notkuvaksi kaikesta suolaisesta ja makeastakin herkusta. Pitkäperjantai aamuna minun aamupalapöytäni oli varsin kattava ja jo ulkonäöllisestikin sangen hieno ja houkutteleva.



Minun mielestäni on mukavaa panostaa välillä siihen syömiseenkin ja vaikka aamupalaankin. Myös ulkonäön kannalta. Ja mikä olisikaan paras aika panostaa siihen aamupalaan kuin pääsiäinen? Tänään sainkin vihdoin aikaiseksi panostaa kunnolla myös aamupalaan, päivän kuitenkin kenties tärkeimpään ateriaan? Tänään oli myös mukavasti aikaa nauttia tuosta aamupalasta. Ei ollut kiire mihinkään. Ja istuinhan minä sitten aamupalapöydässä ainakin puoli tuntia.

Pitkäperjantain aamupalapöydästäni löytyi niin marjasmoothieta, täytettyjä kananmunia, täytettyjä sarvia kuin pääsiäislimppuakin. Aamupalapöydästä löytyi myös kahta eri leikkelettä, kasvis-ja hedelmätarjotin ja bebejä. Näistä suuri osa oli itse valmistettuja tuotteita.



Eilen eli torstai-iltana leivoin jo nuo täytetyt sarvet Valion ohjeella. Täytetyt sarvet oli helppo valmistaa. Täytteeksi sarviin tuli naudan ulkopaistia ja amerikkalaisia suolakurkkuja. Aamupalapöydästä löytyneet bebet olin puolestaan leiponut jo maanantaina. Ja tänään kello kuudelta aamulla keitin ensin kymmenisen kananmunaa ja tein näistä ne täytetyt kananmunan puolikkaat. Näistä keitetyistä kananmunista sitten kaiversin sen keltuaisen pois. Tein täytteen ja laitoin täytteen sekaan myös nuo keltuaiset ja täytin ontot kananmunapuolikkaat tällä täytteellä.

Täytettyihin kananmuniin täytteiksi tuli kylmäsavustettua lohta, lohen mätiä, tilliä ja ranskan kermaa sekä mausteiksi mustapippuria ja suolaa. Täytteeseen lisäsin tosiaan myös nuo keitetyt keltuaiset. Ja ai että, nämä täytetyt kananmunat olivat todella hyviä. En ollut ennen sellaisia syönytkään ja oli siinä myös muuta mitä en ennen ollut syönyt eli pieni määrä tuota lohen mätiä. Kaikki nämä olivat kuitenkin erittäin maistuvia.

Itsetehdyt bebet. 


Tällain se minun pitkäperjantai alkoi. Panostettua tuli jonkin verran tuohon aamupalaan mutta oli se sen arvoistakin. Siis kivaa välillä satsata kunnolla myös aamupalaan ja kattaa hienoksi aamupalapöytä. Aamupalapöydässä oli paljon enemmän tarjottavaa esillä kuin mitä lopulta söin. Ei ollut tarkoituskaan syödä kaikkea mutta sainpahan pöydän näyttämään varmaan koreammalta kun se oikein notkui kaikkea tarjottavaa.

Niin ja olihan tuo smoothiekin sellaista mitä en ennen ollut maistanut. Paljon smoothiet ovat nyt keränneet suosiota mutta minulle itselleni tämä oli ensimmäinen kerta kun join smoothietakin. Ostin viikolla smoothien tekoa varten sauvasekoittimen ja tein smoothien smoothie-marjasekoituksesta ja appelsiinitäysmehusta. Smoothiekin oli tosi hyvää.

Minä jatkan nyt pääsiäisen viettämistä. Olenkin tällä viikolla viihtynyt paljon keittiössä. Maanantaina leivoin noita bebejä. Niissä on aina melko kova työ kun työvaiheitakin niiden leivonnassa on riittämiin mutta ovat ne kyllä sitten sen kovan työn arvoisiakin. Bebet ovat minun suosikkileivonnaisia ja nimenomaan itsetehtyinä. Leipomoiden bebet eivät ole lähellekään sama asia kuin itsetehdyt bebet. Itsetehtyjen bebejen maku on vain niin käsittämättömän taivaallinen. ;)





Keskiviikkona sitten leivoin Valion ohjeella gluteenittoman rahkapiirakan. Tämän vein sitten työpaikalleni kahvipullaksi torstaina. Tämä sen vuoksi että työkokeilujakso kakkosen viimeinen työskentelypäivä oli silloin ja alkoi pääsiäinen. Eilen leivoin taas sitten Valion ohjeella noita sarvia. Olin ensin että apua, en osaa tehdä näin vaativia leivonnaisia. Mutta eihän se niin vaativaa ollutkaan vaan sarvet valmistui helpohkosti. Ilman suurempaa päänvaivaa.

Perjantaina eli tänään olen sitten jo tehnyt noita täytettyjä kananmunia, kevätsalaattia ja coleslawia sekä uunilohta ja perunamuussia. Kaikki nämä ovat myös onnistuneet sen verran hyvin ainakin maullisesti että uskallan itsekin sanoa olevani melko hyvä kokki ja leipuri. ;)



Hyvää pääsiäistä kaikille! Minulla on nyt menossa neljän päivän vapaat ja se on hieno juttu. Minulla ei ole tainnut tuon työkokeilun aikana ollakaan näin pitkää vapaaputkea vielä. Ainakaan niin että olisin terve ollut. Ihanaa olla pitkillä vapailla! =)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!