sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Pelkoni ovat osoittautumassa turhiksi- Kesälomani on alkanut upeasti

Reilu viikko on kesälomaani takana ja voin kyllä sanoa että kesälomani on alkanut upeasti. Pääsin kesäloman viettoon perjantaina 10. heinäkuuta ja tuon jälkeen elämäni on kyllä sisältänyt paljon menoa ja meininkiä. Viimeisillä vapaillani ennen lomaa vietin paljon aikaa vain kotona ja pelkäsin että kesälomastani tulee samanlainen, istun vain päivät pitkät kotona tietokoneen ääressä. Kesälomani ensimmäinen viikko on ollut kuitenkin yllättävänkin toiminnallinen. Olen mielestäni hyvin keksinyt ohjelmaa kesälomalleni. 

Ensimmäisen lomaviikkoni rungon olin laatinut sellaiseksi että viikko sisältää paljon lähiseutumatkailua. Sellaiseksi ensimmäinen viikko myös muodostui, mutta tuohon etukäteen laadittuun suunnitelmaan verrattuna viikko jäi silti hieman vajavaiseksi. Vaikka ensimmäinen lomaviikkoni silti hieno olikin. Minun piti ensimmäisen viikon aikana vierailla myös Iittalassa, Riihimäellä ja tehdä risteily Hopealinjan paatilla Visavuoreen. Nämä kaikki jäivät ensimmäisen viikon aikana tekemättä. 

Ensimmäinen lomaviikkoni oli kuitenkin hieno. Se sisälsi paljon toimintaa ja kotona en juurikaan ehtinyt olemaan kuin vasta tänään sunnuntaina. Edellisessä blogipostauksessani kerroin reissuistani Tiirenkosken tehtaalle, Hauholle ja Linna-jazzeille. Tuon jälkeen olen käynyt ensimmäisen lomaviikkoni aikana täällä Hämeenlinnassa myös Apparalla, Aulangolla ja Forssassa asti. Kaipasin lomaltani luonnon läheisyyttä ja kauniita maisemia ja niitä kaikkia olen jo nyt saanut vaikka lomani on vasta alkutekijöissään. Olen ihan innoissani jo nyt vaikka olen suunnitellut lomani aikana tehdä vielä Naantalin reissua, vierailua Ähtäriin ja Keuruulle sekä risteilyä Lahdesta Vääksyyn. 

Tässä nyt kuvasatoa vierailuistani Apparalle, Aulangolle ja Forssaan. Appara ensinnäkin on siis tällainen liikunta- ja toimintapuisto Hämeenlinnassa. Siellä on maauimala, järvi ja hyviä kuntoilumaastoja sekä nykyään myös kiipeilypuistokin. Uimaan en vielä tällöin rohjennut mutta sen Ahveniston järven kiersin ja voi kuinka kauniita maisemia se taas sisälsikään. Olenhan nuo Apparan ja Aulangonkin maisemat jo muutamaan kertaan nähnytkin mutta silti ne aina sävähdyttää. 

Tässä kuvasatoa Apparalta:








Torstaina kävin puolestaan isäni luona Parolassa grillaamassa. Paikalla olivat myös siskoni lapset Veikko ja Vilma. Makkarat paistuivat hyvin ja nyt varsinkin näitä yhteisiä hetkiä isän ja siskon lastenkin kanssa arvostaa kun viime kuukausina nämä hetket ovat olleet vähissä koronankin vuoksi


Perjantaina taas lähdin seikkailemaan Aulangolle. Aulangon luonnon suojelualueelle jossa on myös erittäin kaunista luontoa. Kävin Aulangolla myös uimassa Aulangon kylpylässä. Seuraavaksi kuvia Aulangolta. 











Lauantaina tein puolestaan päivän vierailun Forssaan. Minulla oli vähän ristiriitaiset fiilikset Forssaan lähdettäessä. Toisaalta, odotukset eivät olleet kovin korkealla sillä onhan Forssa ollut minunkin runsaan vitsailun aiheena mutta olin myös sanuut kuulla hyvää Forssan kansallisesta kaupunkipuistosta joka oli sijoittunut kolmanneksi suosituin retkipaikka-äänestyksessä. Tämä äänestys sai mielenkiintoni kasvamaan sen verran että päätin Forssassakin vierailla. 

Ja sain kyllä yllättyä positiivisesti. Jo tulo Forssaan oli melko upea. Linja-autoasemaa vastapäätä oli Forssan tori jossa oli ihan eri lailla toimintaa kuin Hämeenlinnassa. Menoa ja vilskettä, oikein elävää musiikkia, runsaasti myyntikojuja sekä paljon väkeä liikkeellä. Tarkempi kiertely Forssassa sai myös huomaamaan että myös sieltä löytyy hienoja puistoalueita. Forssa on yllättävän kaunis kaupunki ja seuraavaksi kuvasatoa sieltä.  



























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!