sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Lähes kuin unelmien lomareissu Naantaliin

Eletään maanantaita 20. heinäkuuta. Noin viikon kestänyt kesälomani oli tullut pisteeseen jolloin oli aika lähteä pidemmän matkan reissulle. Ensimmäinen viikkoni kesälomasta oli kulunut Hämeenlinnaa tai sen lähialueita kierrellessä, nyt oli aika suunnata kotoa hieman pidemmälle. Ei sentään ulkomaille asti, en ennenkään ollut välittänyt ulkomaan matkailusta ja nyt en koronan vuoksi sitäkään vertaa. Hyvä että edes kotimaassa uskallan matkustaa. Maanantaina 20. heinäkuuta lähdinkin reissulle kohti Naantalia. Reissuni oli tarkoitus kestää neljä päivää ja kolme yötä sekä kaikki yöni tulisin nukkumaan Naantali Camping-nimisellä leirintäalueella. 

Odotukseni reissua kohtaan minulla olivat melko korkealla. Olin viimeksi käynyt Naantalissa vuonna 1996. Tuosta reissusta oli jo ehtinyt vierähtää aikaa 24 vuotta mutta muistiini oli jäänyt elävästi mieleen kuinka kaunis kesäkaupunki Naantali on. Ja se kätkisi sisälleen juuri niitä asioita mitä minä kesälomaltani kaipaan, kaunista luontoa, merta, upeaa Vanhaa Naantalia, ripauksen seikkailua ja hienoja maisemia. 

Enkä minä todellakaan joutunut reissullani pettymään. Odotin paljon mutta sain jopa jos vain mahdollista niin vielä enemmän. Naantali oli niin kaunis kaupunki jota ihastellessa aika kului ihan siivillä. Minulla oli jälleen kerran upea reissu. Reissuun lähdin siis tämän viikon maanantaina ja palasin reissultani myöhään torstai-iltana. Reissuni sisälsi muun muassa Vanhan Naantalin ja kauniiden luontomaisemien ihastelua, opastettua kävelykierrosta Kultarannan puutarhassa, 30 kilometrin verran pyöräilyä kun pyöräilin Särkänsalmen sillalle, kioskille ja vähän matkaa myös itse Särkänsalmella sekä Naantalista Turkuun takaisin matkustamista höyrylaiva Ukko-Pekan kyydillä.   

Seuraavaksi sitten kuvasatoa tuolta reissulta:

Saavuin Hämeenlinnasta Turkuun linja-autolla ja olin Turussa maanantaina noin 12.20. Reissun ensimmäiset kuvat otinkin Turusta, kauniista Aurajoesta: 



Turusta kuljin Naantaliin paikallisbussilla. Hieman sain ensin harhailla Turussa että löysin oikean linja-autopysäkin ja sitten Naantalissa että löysin Naantali Camping-nimiselle leirintäalueelle. Kysyinkin tietä muutaman kerran vastaantulijoilta ja he hienosti minua neuvoivat sekä apunani minulla oli myös älypuhelimen karttapalvelu. Lopulta löysinkin perille sekä ensin Naantaliin että sitten sinne leirintäalueelle. Majoituskohteeseeni eli pienelle leirintämökille löysin tieni noin joskus kello 17 aikaan:




Majoituskohteeseeni löydettyä ja reissukamani sinne jätettyä niin lähdin syömään Naantalin satamassa sijaitsevaan Snickeri-nimiseen ravintolaan. Ravintola oli ensinnäkin kaunis rakennus ja sijaitsi myös hienolla paikalla aivan Naantalin sataman tuntumassa. Söin Snickerissä erikoisen mallisen, tuollaisen "lankku"pitsan. Pitsassa täytteenä oli kylmäsavustettua lohta, tilliä, sitruunaa, merileväkaviaaria ja creme fraichea. Ja ai että, kun oli todella maukas pitsa. 


Sitten palasin leirintäalueelle takaisin. Vanhasta Naantalista johti oikopolku leirintäalueelle ja tuon oikopolun varrella oli myös kauniita meri- ja kalliomaisemia: 




Naantali Campingista oli matkaa Vanhaan Naantaliin noin 500 metriä ja kiertelinkin paljon Vanhan Naantalin katuja reissuni aikana. Ja mikäs niitä oli kierrellessä, olivathan ne niin kauniita katuja ja katujen varrella todella komeita vanhoja taloja. Siellä sielu lepäsi, jälleen: 








































Naantalin on oltava kyllä yksi kappale sitä kauneinta Suomea. Myös esimerkiksi tällaisia maisemakuvia sain napsittua Naantalissa:






Tiistaina kello 15 oli edessä yksi reissuni kohokohdista eli opastettu kävelykierros Kultarannan puutarhassa. Tuohon puutarhaan olikin elämys päästä tutustumaan sillä puutarha oli hulppea, suorastaan komea ja puutarha on kooltaan myös erittäin iso alue ja koko puutarhaa emme kiertäneetkään tuolla noin tunnin kestäneellä kävelykierroksella. Koko Kultaranta-alueen koko huviloineen ja puutarhoineen on yli 50 hehtaaria. Tässä parhaimpia ottamiani kuvia tuolta Kultarannasta:
























Tiistai-iltana vietin aikaa Naantalin satamassa joka on myös kyllä kerrassaan upeaa seutua. 





Keskiviikkona vuokrasin sitten Naantalissa Visit Naantalista polkupyörän ja lähdin käymään Särkäsalmella. Poljin keskiviikon aikana varmaan noin 30 kilometriä, ainakin opasteiden mukaan ja kävin ihailemassa maisemia Särkäsalmen sillalla, kävin myös juomassa kahvit Särkäsalmen kioskilla sekä ajelin jonkin aikaa Särkäsalmella. Tässä kuvia tuolta pyöräilyreissulta:

















Ja sitten tulikin jo torstai ja oli aika lähteä Naantalista kotiin. Reissu oli ollut jo tähän mennessä erittäin hieno ja kuin kruununa koko upealle reissulle niin Naantalista Turkuun saavuin höyrylaiva Ukko-Pekan kyydillä. 



Höyrylaiva Ukko-Pekasta sai ihailla välillä myös kauniita maisemia:


















Turusta saavuin sitten linja-autolla Hämeenlinnaan ja kotonani olin kello 23 jälkeen torstai-iltana. Voin lopuksi vain todeta että olipa minulla erittäin hieno reissu. Kiitos Naantali! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!