sunnuntai 23. elokuuta 2020

Kesäloma oli, kesäloma meni

Ei ollut mikään yllätys että viiden viikon kesälomani sujahti niin nopeasti ohitse. Kovasti tätä lomaani odotin ja onnekseni osasin myös loma-aikaa arvostaa ja nauttia siitä. Lomat ja vapaapäivät ovat kuitenkin niin äkkiä aina ohitse, jopa tällaiset pidemmät viiden viikon lomat.

Nyt olen ollut jo yhden viikon kesälomani jälkeen töissäkin. Työelämään palaaminen on sujunut ihan hyvin, hieman se ensimmäisinä loman jälkeisinä työpäivinä totuttelua vaati. Tottui työrytmiin, heräämään aikaisin aamuisin ja olemaan pitkiä aikoja eli noin kahdeksaa tuntia päivässä töissä. Mutta sitten kuitenkin, paluu takaisin töihin on sujunut hyvin. Mutta tässä blogitekstissä keskityn vielä kerran kirjoittamaan siitä kesälomastani. Aah, ihanasta kesälomastani joka loppui niin pirun nopeasti. 

Kesälomani ensimmäisinä päivinä vierailin muun muassa Hauhon Vanhalla raitilla. 


Jäin kesälomalle Ilveskodin keittiöstä 10.heinäkuuta ja kesälomani oli viiden viikon pituinen eli töihin palasin takaisin tämän viikon maanantaina eli 17.elokuuta. Kesälomani oli kiva sekoitus sekä menoa ja meininkiä että myös ihan vain lepoa kotosalla. Kalenteri ei ollut liiankaan täyteen ahdettu loman aikana mikä oli mukava juttu. Pääsi loman aikana hyvin myös lepäämään ja lataamaan niin sanotusti akut täyteen  taas virtaa. 

Lomallani yritin tehdä sellaisia asioita joista olin kiinnostunut ja joista kuvittelin pitäväni. Ei mitään väkipakolla laadittuja ohjelmanumeroita vaan asioita joista oikeasti nauttisin. Ja kyllä sitten kävinkin paikoissa joissa pääsin ihailemaan kaunista luontoa, kauniita maisemia ja hienoja rakennuksia. Olen ihan tyytyväinen niihin paikkakuntiin joissa lopulta lomani aikana vierailin. Ulkomailla en käynyt tälläkään kesälomalla ja se on hyväkin näin korona-aikana. Täällä kotimaassa puolestaan kiertelin ensin Hämeenlinnassa ja Hämeenlinnan lähiseuduilla. Ja sitten tein reissut Naantaliin ja Raumalle. 

Vapaat viikonloppuni ennen kesälomaani olivat lähinnä vain maleksimista kotona. Osittain taas varmaan koronankin takia. Ja pelkäsin ennen lomaa että niinköhän lomakin tulee suurimmaksi osaksi kulumaan lähinnä vain kotona, mutta näin ei onnekseni ollutkaan. Minulla oli hyvin säästöjäkin tililläni ennen lomaa joten minulla oli siinäkin puitteissa hyvät mahdollisuudet tehdä reissuja kotimaassa lomani aikana. 

Ja ne mahdollisuudet myös hyödynsin lomallani. En jäänyt aina vain kotiin maleksimaan vaan sain aikaiseksi tehdä reissuja täällä kotimaassa. Alunperin suunnittelin tekeväni reissut lomani aikana Naantaliin, Ähtäriin ja Keuruulle sekä Savonlinnaan mutta sitten jostain syystä Savonlinnan ja reissun Ähtäriin ja Keuruulle korvasi viikon pituinen Rauman reissu. Reissuistani lisää tekstiä ja kuvia on katsottavissa edellisissä blogikirjoituksissani.

Kesälomani viimeinen reissu suuntautui Raumalla ja kävin muun muassa Vanhassa Raumassa.


Olen tyytyväinen siihen miten kesälomani sujui ja kesälomani sisältöön. Mielestäni vietin hienon kesäloman ja se on jo perusteltavissa sillä runsaalla hienolla kuvasadolla jonka lomani aikana eri paikoissa otin. Minunkin lomassani parasta oli varmaan sitten kuitenkin se viisi viikkoa kestänyt vapaus ja se että ei ollut mitään velvollisuuksia hoidettavana. Sai vain olla ja tehdä sitä mitä halusi.

Lomalla oli hienoa myös ne kauniit maisemat joita pääsin lomani aikana ihailemaan. Monessa paikassa mieli vain lähinnä lepäsi. Ja kyllä tämä Suomikin on kaunis maa. Toisaalta hyvää lomassani oli myös se että sitä jaksoi painaakin ja mennäkin ihan eri lailla kuin työaikana, myös arkipäivisin.

Fiilikseni lomalla oli niin onnellinen koko ajan. Kesäloma oli todellakin ihanaa aikaa. Nyt se on kuitenkin ohi ja olen tosiaan palannut jo työelämäänkin. Allekirjoitin Ilveskodin kanssa myös puolen vuoden työsopimuksen tällä viikolla ja kuukausipalkkani on noin 1800 euroa miinus verot ja ulosottomaksut. 

Luulen että tulen saamaan lopulta noin yhtä paljon rahaa tililleni kuin työkokeilunkin aikana mutta ehkä ja toivottavasti nyt tulisi roimasti lisää vauhtia ulosottomaksuihin. Ulosotossa minulla on pahimmillaan ollut velkaa yli 9000 euroa mutta enää ei velkaa ole kuin noin 3400 euroa, ja toivottavasti jo tämän puolen vuoden pestin aikana ulosotossa oleva velkamäärä kuihtuisi lähes olemattomiin.

Tänä kesänä pääsin kulkemaan myös höyrylaiva Ukko-Pekan mukana Naantalista Turkuun.


Minulla on isona tavoitteena panostaa nyt myös arkeenkin sillä elämä pyörii kuitenkin pitkälti arjen ympärillä. Se että jaksaisi enemmän arjessakin nauttia elämästä, vähenisi samalla sitkun-ajattelu eli sitkun olen lomalla ja sitkun olen vapaalla... Vaan olisi sen tilalla enemmän tässä hetkessä elämistä. 

Tämä varmaan vaikuttaisi siihenkin että enää en suhtautuisi viikonloppuihinkaan yhtä suurella riemulla ja kaikenlaiset himotkin kuten alkoholin himo vähenisi entisestään. Vapaat on aina kyllä vapaat mutta ehkäpä jos arkenakin jaksaisi nauttia elämästä niin se suurin riemu viikonloppuisinkin laantuisi.

Olen kuitenkin havainnut että tämä riemu lisää riskiä juoda alkoholiakin. Siksi olisi hyvä saada iloa ja innostumista hieman pienemmäksi. Vaikka kyllä nyt on jo pitkään pysynyt alkoholin käyttö ilman antabustakin hyvin hallinnassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!