maanantai 10. elokuuta 2020

Kesälomani reissut päättyivät Rauman reissuun

Niin kuin blogiani aktiivisemmin seuraavat tietävät niin olen ollut kesälomalla viime viikot. Yhteensä minulla on töistäni viiden viikon kesäloma ja palaan niin sanotusti sorvin ääreen takaisin 17. elokuuta eli tasan viikon päästä. Olen kesälomallani tehnyt jonkin verran reissuja ja niistä tekstiä ja kuvia on luettavissa ja katsottavissa edellisistä blogipostauksistani. Olin myös koko viime viikon reissussa. Lähdin maanantaina matkaan ja palasin eilen illalla joskus 23.45 aikaan takaisin kotiin. Olin koko viime viikon Raumalla ja majoituin Poroholman leirintäalueella. 

Kuvassa Augustin Paviljonki jossa yövyin kuusi yötä reissullani.
Kuvassa Augustin paviljonki jossa yövyin reissullani kuusi yötä. 


Aluksi on sanottava että kyseinen Rauman reissu oli pisin reissuni sitten vuoden 2010 jälkeen. Vuonna 2010 reissasimme ensin noin viikon verran Ahvenanmaalla vanhempieni ja siskoni tyttären kanssa jonka jälkeen he jättivät minut töihin Föglö-nimiselle pienelle saarelle. Tuon reissun jälkeen en ollut tehnyt aivan näin pitkää reissua kuin nyt vasta viime viikolla.

Vuoden 2010 jälkeen reissuni ovat olleet vain korkeintaan kolmen yön reissuja. Joko minulla ei ole ollut aikaa, kiinnostusta, rahaa tai tarpeeksi hyvää terveystilannetta tehdäkseni pidempää reissua. Nyt minulla kuitenkin oli kaikki asiat vihdoin sillä tavalla kunnossa, oli jopa rahaa hyvin säästössä että rohkeasti varasin itselleni majoituksen Poroholmasta koko viime viikoksi. 

Yhden viikon kestänyt Rauman reissuni sujui hyvin. Pärjäsin mainiosti reissullani eikä iskenyt kovaa koti-ikävää. Lisäksi en tuntenut oloani kuin vasta viimeisenä iltana hieman tylsistyneeksi. Tein ihan upean Rauman reissun vaikka reissuni sisälsi kyllä muutaman pettymyksenkin. 



Ensiksi on mainittava että Poroholman leirintäalue on minun mielestäni erittäin hyvä majoituspaikka. Yövyin kaikki kuusi yötä siellä sen nimisessä paikassa kuin Augustin paviljongissa. Leirintäalue on mukavan rauhallinen, viihtyisä, kaunis ja hyvin hoidettu. Sekä alueella sai erittäin ystävällistä asiakaspalvelua. Minä viihdyin kyllä mainiosti jo itsestään Poroholmassa. Ja minun mielestäni tuo Augustin paviljonki eli vanha pitsihuvila jossa siellä yövyin niin oli sangen kiehtova majoituspaikka. Sekä sänkyni tuolla oli aivan ihana, kivan pehmeä. Sain erittäin hyvin nukuttua yöni Poroholmassa. 

Lisäksi on todettava sama asia kuin silloin viimeksi vuonna 2013 kun vierailin Poroholman leirintäalueella. Aluetta on nimittäin kehitetty erittäin paljon ja myönteisellä tavalla niistä ajoista kun siellä kävimme vanhempieni kanssa Silakkamarkkinatreffeillä vielä 2000-luvun alussakin. 

Poroholman leirintäluetta on 2000-luvulla kehitetty paljon.


Rauma on myös varsin kaunis kesäkaupunki ja siellä on kivan paljon panostettu kaupungin ulkonäköön. Joskin kanaali näytti olevan melko roskainen. Raumalla on kuitenkin kauniita kukkaistutuksia ja asetelmia keskellä tietä ja liikennettäkin. 

Poroholman leirintäalueeltahan kulkee vesibussi Kuuskajaskarin ja Kylmäpihlajan saarille. Saaret ovat mielestäni jo sinänsä hienoja ja kauniita vierailukohteita. Ja kun silloin viimeksi eli vuonna 2013 vierailin Kylmäpihlajan saarella niin nyt sitten tällä kertaa tein reissun Kuuskajaskarin saarelle. Tämän vierailun lisäksi kävin muutamaankin eri otteeseen Raumalla tutustumassa tietenkin Vanhaan Raumaan. Sen alueen kauniisiin katuihin ja vanhoihin taloihin.

Rauman reissu oli taas siinä mielessä hyvä reissu että näin reissun aikana paljonkin kaunista luontoa, hienoja maisemia, upeita rakennuksia ja vanhoja taloja. Sekä kelitkin olivat jälleen minulle suotuisat. Melkein koko reissun ajan paistoi aurinko ja oli ihan tarpeeksi lämmintä. 

Olisin vain voinut etukäteen suunnitella Rauman reissuni paremmin ja tutustua paikalliseen tarjontaan ja nähtävyyksiin enemmän. Olisin kenties saanut reissustani vielä enemmän irti. Nyt jäi fiilis että nähtävää tuonne Raumalle vielä jäi ja en niin paljoa ehtinyt tutustumaan paikkoihin kuin viikossa olisi luullut ehtivän. Toisaalta, tarvitseeko sitä kaikkea joka reissulla nähdäkään? Ja voihan onneksi Raumalle aina palata takaisinkin. Ja ottaa virheistä oppia, tutustua uusiin paikkoihin ja nähdä vain lisää Rauman seudun tarjonnasta.



Ja niitä pettymyksiä tosiaan reissuni myös valitettavasti sisälsi. Perjantaina yritin löytää sen nimiseen paikkaan kuin Kokkovuoren kallion laelle. Sinne johtaisi sellainen luontopolku käsittääkseni joka lähtee Uudenlahden päiväkodin takaa? Kävinkin jo tuolla lähtöpaikalla mutta lähdin kiertelemään väärään suuntaan. En onnekseni eksynyt mutta kun tajusin että olin hakoteillä ja patikoinut jo ihan riittävästi niin lähdin pois. Olisin kaivannut parempaa opastusta tuonne kalliolle. Olisin sinne oikeasti halunnut mennä sillä sieltä on kai komeat maisemat? 

Kun puhuin asiasta Poroholman reseptioonissa työskennelleen miehen kanssa niin hän vähän naurahti ja kertoi ihmetelleensä miksei kaupunki panosta siihen enemmän. No, toinen asia mikä ei minulle täysin valjennut oli se että ei ihan auennut se Petäjäs. Mikä paikka se on. Kiertelin kyllä Petäjäksentielläkin jo ja näin kyllä muutaman komean meri-ja kalliomaiseman. 

Toinen isompi pettymys oli sitten se kun kävin siellä näkötornina toimivan Rauman vesitornin ovella aikeenani sinnekin päästä ihailemaan maisemia. Mutta perhana, eihän tuo ollut auki lauantaina vaikka netissäkin oli sellaista tietoa että auki sen pitäisi olla. 

Näköalatorni Raumalla ei ollut auki silloin kun olisin siellä halunnut käydä.


Vaikka Rauman reissu oli jo pidempi kuin Naantalin reissu niin aivan yhtä hyvää ja onnellista fiilistä reissu ei minussa aiheuttanut kuin mitä Naantalin reissu. Koen että Naantalin reissu oli sittenkin hitusen onnistuneempi. Siinä missä Naantalin reissulle annoin arvosanaksi tasan kympin niin Rauman reissulle annan arvosanaksi vain kahdeksikon. Rauman reissu oli tosin kyllä hyvä mutta vähän jäi hampaan koloonkin. Toisaalta varmaan vikaa minussakin ja olemattomissa suunnistustaidoissani. 

Kokonaisuutena tämä kesälomani on ollut kyllä upea. Päivät ovat menneet tasaisesti niin että 16 päivää olen ollut lomani aikana jossain reissussa tai liesussa joko kauempana tai lähempänä ja 19 päivää olin ja tulen olemaan ihan vain kotosalla. Minulla on ollut mielestäni hyviä ja kauniitakin reissukohteita. Ensin täällä Hämeenlinnassa Tiirenkosken tehdasta, Aulankoa, Apparaa ja Hauhon Vanhaa raittia sekä sitten Naantalia ja Raumaa. 

Kaipasin ennen lomaani sitä että näen paljon luontoa ja kauniita maisemia lomallani ja tätä lomani on mielestäni minulle tarjonnutkin. Nyt tietenkin olen päässyt myös tutustumaan paljon vanhoihin katuihin ja taloihin kun ensin kävin Hauhon Vanhalla raitilla, sitten Vanhassa Naantalissa ja lopuksi Vanhassa Raumassa. Mutta näihin paikkoihin on kyllä ollut sangen kiehtovaa ja mielenkiintoista tutustua. Alueet ovat erittäin kauniita. 

Vanha Raumakin tarjosi kaunista katseltavaa paljonkin.

Nyt on kuitenkin kesäloman reissut tehty. En tiedä koska minulla tulee olemaan mahdollisuus seuraavan kerran lähteä pidemmälle eli useammankin yön reissulle. Riippuu töistäkin. Ennen lomaa mietin ja pähkäilin kovasti silläkin että uskaltaako sitä minnekään reissuun tänä vuonna lähteäkään koronan takia mutta niin vain uskalsin lopulta eikä se korona ainakaan vielä ole minuun iskenyt. Sitä pelkäsin eniten että jos se reissun päällä minuun lyö kun eihän minulla raukalla ole edes vakuutukset kunnossa. Joutuisin monen lisäyön verran maksamaan majoittumista lisää Naantalissa ja Raumallakin mutta onnekseni tässä tilanteessa olen nyt taas onnellisesti kotona. Ja ne vakuutukset laitan kuntoon heti kun työt taas alkavat ja alan saamaan taas pitkästä aikaa oikein palkkaakin. 

Siitä olen mielissäni että olin sen verran hyvin onnistunut pelaamaan korttini että rahaa minulla oli säästössä niin paljon että sain tehtyä pidempiäkin reissuja. Ja rahaa jäi vielä säästöönkin jonkun 300-400 euron verran. Tästä on hyvä jatkaa! Tulen tämän blogitekstin lisäksi jossain vaiheessa tänne lisäämään myös kuvapostauksen Rauman reissusta. Tässä postauksessa on nyt muakna vain pieni määrä kuvia kyseiseltä matkalta.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!