maanantai 29. maaliskuuta 2021

Jahkailulle tuli vihdoin päätös

Sain viime viikolla vihdoin tehdyksi asian jota olin ehtinyt jahkailemaan tosi pitkän ajan jo. Kävin viime viikolla näkötestissä Hämeenlinnan Näkökeskuksessa ja pistin tilaukseen uudet silmälasit. Tuli niin iloinen ja huojentunut fiilis tuosta kun sain vihdoin ostettua uudet silmälasit, vanhat ovat jo niin huonossa kunnossa. Mietin vain miksi ehdin jahkailemaan tuotakin asiaa niin kauan vaikka oli päivänselvää että tarvitsen uudet silmälasit. 

Nämä vanhat silmälasit ovat jo todella huonossa kunnossa ja se näköni tarkastanutkin lääkäri? totesi että millä tahansa näenkin varmasti paremmin kuin näillä vanhoilla silmälaseillani. Vanhoja laseja kun en meinaa millään saada edes enää puhtaiksi, ne ovat jo niin kuluneet ja naarmuttuneet. 

Kenties se uusien silmälasien ostaminen oli enemmän taloudellinen kysymys ja siksi jahkailin asialla niinkin kauan. Pitkäänhän tuloni olivat todella pienet ja siksikään en varmasti niin vain raskinut uusia silmälaseja hankkia vaikka niille on pitkään ollut jo tarvetta. Nyt kun tuloni kasvoivat tässä kuussa niin ostin heti ne uudet rillit, 

Rasittaa tuollainen jahkaileminen mihin minulla on tapana sortua. Mietin tosi pitkään että raskiiko sitä nyt ostaa ja kannattaako ja saan tehtyä siitä asiasta ison ongelman pääni sisällä. Nyt näiden uusien silmälasien kohdalla oli tosiaan selvä asia että tarvitsen ne ja enemmän se oli varmasti tuo taloudellinen kysymys mikä hidasti lopullisen ostopäätöksen tekemistä. Luulin että uudet silmälasit tulevat maksamaan enemmän kuin mitä ne nyt maksavat. Eli maksan uusista laseistani lopulta vain 220 euroa. 

Uudet lasini minun piti saada jo huomenna mutta tänään minulle tuli syystä ja toisesta ja täysin yllättäen muistikatkos. Olin tekemässä ostoksia kunnes tajusin että ei helvetti, en muista pankkikorttini tunnuslukua! Jouduinkin tilaamaan uuden tunnusluvun ja koska henkilöllisyyskorttinikin on vanhentunut niin saan uudet silmälasit vasta joskus ensi viikolla. Silloin kun voin käyttää taas pankkikorttianikin.

Nyt olenkin tässä kuussa käyttänyt rahaa melko paljon. Säästöön ei jää juuri mitään tämän kuun palkasta. Aluksi odotin että palkasta jäisi säästöön 300-400 euroa mutta sitten pari tärkeääkin hankintaa ja säästökassa ei karttunut eurollakaan. No, parasta silti muistaa ja huomioida mitä sain tehtyä sillä rahalla. Sain tosiaan ostettua uudet työkengät jotka maksoivat vähän päälle 100 euroa ja sain ostettua myös uudet silmälasit 220 eurolla. Sekä perus ruokaostosten lisäksi panostin hieman normaalia enemmän hiihtoloman ruokalistaan. 

Onhan tuloni kasvanut nyt tässä kuussa selkeästi entiseen verrattuna mutta silti tuolla poikkeuksellisen isolla kulutuksella on se vaikutuksensa vielä huhtikuun alussakin että pääsiäistä en vietä tänä vuonna. Innokkaana kokkaajana ja leipurina se vähän kirpaisee mutta jostain se on silti tingittävä. Nautin hyvistä ruoista sitten taas kun siihen on enemmänkin varaa. 

1 kommentti:

  1. Ymmärrän pointtisi! Silmälasien hankinta on minullekin aina iso juttu. Kehysten valinta on (ainakin naiselle) kova työ ja lisäksi haluan tarkistuttaa näköni silmälääkärillä - en optikolla ja se tuo vielä reilun satasen lisähintaa. Niin ja minä tarvitsen kaksitehot; niillä sitä hintaa vasta onkin. Nyt olen kitkutellut kaksilla eri laseilla noin 5 vuotta ja olisi jo ollut aika tarkistuttaa näkö ja uusia lasit.. mutta taloudellisesti on sen verran tiukkaa, että noin tuhannen euron irroittaminen ei tunnu mielekkäältä. Koen, että näen vielä kohtuullisesti vanhoilla laseilla.. eli siirrän hankintaa hamaan tulevaisuuteen.

    Niin ja työkenkiin kannattaa tosiaan panostaa. Ne ovat yhtä tärkeät kuin kunnon silmälasit ja kunnolliset kun ostaa niin kestävät vuosia.

    Mut hei hienoa, että olet jo noin pitkällä hankkeessasi! Ja ainahan on hyvä harkita kaikkia hankintoja vähintään yön yli :D

    -Siru-

    VastaaPoista

Jätä rohkeasti kommenttia!