lauantai 3. huhtikuuta 2021

Pääsiäinen jäi juhlimatta, uudet lasit kirkastivat maailman

Nyt on menossa pääsiäinen monilla, mutta minulla se päätös on ja pitää. En vietä tänä vuonna juurikaan pääsiäistä. Siihen on muutamakin syy, yksi on se että koitan vähentää makeiden syömistä. Ja nämä juhlapyhäthän on tunnetusti aikoja jolloin niitä makeitakin herkkuja tulee leivottua ja niitä tulee syötyä. Nyt en kuitenkaan herkuttele, en muun muassa rahkapiirakalla, pashalla, mämmillä tai suklaamunillakaan tai millään muullakaan. 

Toinen syy siihen miksi en vietä pääsiäistä on se että minulla meni maaliskuun palkasta niin paljon rahaa jo muihin hankintoihin ja taloudellisiin satsauksiin että en panosta nyt rahallisesti juurikaan pääsiäiseen. Jostain se on karsittava. Kolmas syy on sitten se että nyt ei vain ollut minkäänlaista kiinnostusta alkaa kokkailemaan ja leipomaan sekä sotkemaan keittiössä ja sitten myös tiskaamaan että päätin olla viettämättä pääsiäistä kokonaan.  Koristeetkin jätin nyt kaapin hyllylle. 

Ei se helpoin päätös ollut olla viettämättä pääsiäistä koska tykkään näistä eri juhlapyhistä ja normaalisti tykkään kyllä välillä leipomisesta ja kokkaamisestakin sekä arvostan hyvää ruokaa ja leipomuksia mutta nyt näin viisaammaksi toimia niin että jätän pääsiäisen väliin. Suurin ja painavin syy pääsiäisen väliin jättämiseen oli puhtaasti taloudellinen. 

Hommasinhan maaliskuun palkalla jo uudet silmälasit ja uudet työkengät sekä panostin hiihtolomalla siihen kokkailuun että rahaa maaliskuun palkasta meni näihin jo varmaan sellaiset 600 euroa, mitään ei jäänytkään maaliskuun palkasta säästöön. Likimain toisinpäin. Nyt on vain elettävä vähän tiukemmin jonkin aikaa, ainakin siihen asti kun seuraava palkka tulee 16. huhtikuuta. 

Viime vuoden pääsiäiseen panostin paljon. Pitkäperjantainakin katoin aamupalapöydänkin näin koreaksi. Nyt jätin pääsiäiseen panostamatta.

Nyt on vain arvostettava niitä asioita mitä tällä maaliskuun palkalla sain hommattua. Sainhan hommattua maalis-huhtikuun aikana tärkeitäkin uusia asioita kuten uudet silmälasit. Ja vaikka minä en pääsiäistä nyt juhlikaan niin toivottavasti sinä silti juhlit. Ei minulla ole mitään sitä vastaan vaikka muut tätä juhlapyhää juhlistavatkin. Näinä korona-aikoina se on vain hienoa jos jostain saa iloa elämään. 

Töistä minulla on nyt pääsiäisen aikaan peräti viisi vapaapäivää eli minulla on menossa tällainen miniloma. Seuraavan kerran menen töihin vasta ensi viikon keskiviikkona. Nythän kun en pääsiäistä juhli niin olisin omasta puolestani voinut olla kyllä töissäkin ja saada isompaa palkkaa kiitos juhlapyhien mutta nyt tämä meni näin ja nautin näistä vapaapäivistä. Vähintään yhtä tärkeää se vapaakin on kuin raha. 

Ja ne uudet silmälasit. Ne hain tietenkin heti kuin mahdollista eli nyt torstaina. Olen niin iloinen näistä uusista silmälaseista vaikka näin alkuun tuntuukin jopa oudolta kun maailma näyttää niin kirkkaalta, tarkalta ja selkeältä. Minun vanhat lasit olivat jo niin huonossa kunnossa että onhan tämä ollut iso parannus ja se todella näkyy. Negatiivisena puolenakin ehkä jopa se että likakin näkyy nyt tarkemmin. 

Minä ja uudet silmälasit.


Kävelin vain silloin torstaina yhteensä lähes tulkoon noin yhdeksän kilometriä, siis kahdeksan tunnin mittaisen työvuoron lisäksi. Käveltyjä askelia kertyi datan mukaan lähes 23 000!! Oli vain käytävä silloin kävellen muutamassakin eri paikassa, töissä, jäähallilta hakemassa ruokaa pääsiäiseksi ja hakemassa ne silmälasit sieltä optikkoliikkeestä. Olihan kyllä tuo yhdeksän kilometriä jo työpäivän aikana sellainen määrä että alkoi tulemaan jo raja vastaan, onko tämä jo liikaakin? Kävelytahti alkoikin todella hiipumaan jo lopulta kaiken jälkeen kotiin palatessa ja alkoi tuntumaan kipua taas jaloissakin. 


Pääsiäismenu näytti tältä kuten näissä kahdessa kuvassa. 


Siis minä en muuten pääsiäistä nyt juhlista mutta HPK-ravintola kun myi jäähallilla pääsiäismenuuta niin minäkin ostin sellaiset ateriakokonaisuudet kaksin kappalein. Pääsinhän samalla tukemaan HPK:ta sekä sainhan ja saanhan vähän juhlavammin syödä ainakin pitkäperjantaina ja huomenna, pääsiäissunnuntaina. Yhdellä tuollaisella aterialla hintaa oli 24,90 euroa. Ja tässä alla tuon pääsiäismenun sisältö: 

Menu yhdelle sisältää:

Marinoitu paahtopaisti ja punaviinikastike (korvasin punaviinikastikkeen tummalla sipulikastikkeella)
Perunagratiini 
Karamellisoidut pikkusipulit L

Savulohisalaatti 
Marinoidut herkkusienet 

Jälkiruokana lisähinnalla: Cafe Laurellin sitruuna-marenkipääsiäisleivos


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!