lauantai 16. syyskuuta 2017

Asunnollani kuului isohko helpotuksen huokaus- Liigapörssi tuo lisäjännitystä kiekkokierroksille

Asunnollani kuului eilen isohko helpotuksen huokaus. Parhaalle kentälleni Liigapörssissä tuli totaalinen ohikierros, se sai kasaan jopa tehopisteet 0+0=0! ja Liigapörssipisteitä napsahti tilille vain 16.

Kentälliseni oli ennen eilistä kierrosta kokonaissijalla 50 ja pelkäsin sijoituksen romahtavan reilustikin alaspäin noin huonon kierroksen jälkeen, mutta se helpotuksen huokaus johtuikin tästä. Kentälliseni sijoitus tipahti luojan kiitos vain kahdellakymmenellä sijalla alaspäin ja kenttäni löytyy nyt sijalta 70. Sain huokaista helpotuksesta.

Se on jännittävä peli tuo Liigapörssi, etenkin silloin kun pärjää. Ja se tuo hyvin lisäjännitystä liigakiekon seuraamiseen. Nyt on ja on ollut viitenä peräkkäisenä päivänä (tiistaina, keskiviikkona, torstaina, perjantaina ja nyt lauantaina) pelikierros Liigassa ja kyllä näitä kierroksia on saanut suurella mielenkiinnolla ja jännityksellä seurata. Silloinkin kun HPK ei ole pelannut. Ja tämä johtuu etenkin tuosta Liigapörssistä.

Tällä hetkellä minulla sujuu Liigapörssissä ihan kohtuu hyvin. Paras kentälliseni löytyy tosiaan nyt sijalta 70 ja parhaimmillaan kenttäni oli jopa sijalla 38. Kenttäni on hiukan kirinyt sijoituksissa, sillä ensimmäinen pelikierros sujui heikosti. Ensimmäiseltä pelikierrokselta kenttäni keräsi kasaan 47 liigapörssipistettä ja oli erittäin huonolla sijalla. Taisi olla vasta jossain kymppitonnin paikkeilla.

Toinen pelikierros toi sitten jo parhaalle kentälliselleni pisteitä 80 ja kenttäni nousi sen kierroksen jälkeen jopa 10 000 sijaa ylöspäin! ja nousi noin sijalle 608. Kolmas pelikierros puolestaan toi kentälleni pisteitä 81 ja kentälliseni nousi taas vähän yli 500 sijaa ylöspäin sijoituksissa, sijalle 88.

Neljännellä pelikierroksellakin paras kenttäni nosti osakkeitaan ja nousi taas 50 sijaa ylöspäin sijalle 38. Kahdella edellisellä pelikierroksella kenttäni on kuitenkin hieman tippunut sijoituksissa ja löytyy tosiaan tällä hetkellä sijalta 70. Tätäkin sijoitusta pidän kuitenkin itse ainakin melko hyvänä sillä kenttiähän tuolla on kaiken kaikkiaan mukana koko kilpailussa peräti melkein 31 000!

Minua kuitenkin pelottaa kaksi asiaa tällä hetkellä tuon Liigapörssin suhteen. Toinen on se, kuinka vaihdot riittävät. Yhdellä pelijaksolla on tosiaan käytettävissä kaikkiaan 20 vaihtoa ja se on loppuen lopuksi aika vähän, kun miettii että pelejä on melkein joka päivä ja pelit menevät ristiin ja rastiin eri joukkueiden kesken.

Ja toinen on se, että jatkaako kentälliseni loppuun asti noin hyvä vireiseinä vai tapahtuuko jossain vaiheessa romahdus? Ja valahdus sijoituksissa reilustikin alaspäin? Esimerkiksi viime kevään playoff-jaksokin minulla alkoi hyvin, silloin olin alussa parhaimmillani sijalla 49. Mutta lopulta en päässyt edes tonnin parhaimman joukkoon.

Tällä hetkellä kentälliseni muodostavat hyökkääjät Hannes Björninen Pelicansista, Jasper Lindsten TPS:stä ja Robert Rooba JYPistä sekä puolustajat Teemu Eronen HIFK:sta ja Ilkka Heikkinen TPS:stä sekä maalivahti Atte Engren HIFK:sta.

Vaihtoja en ajatellut tälle lauantain kierrokselle tehdä. Pitäähän vaihdot riittää edes johonkin eikä niitä oikein voi silloin jatkuvasti kuluttaa. En vaihda edes maalivahtia vaikka Atte Engren ei välttämättä HIFK:n maalilla tänään torjuisikaan.

Hiukan pelottaa tämä tämän päiväinenkin pelikierros, sillä kovin hyvää kierrosta en itselleni näillä pelaajilla uumoilisi. Tänään pelissä Pelicans-HIFK pelaa parhaimmillaan jopa kolme kentälliseni pelaajaa. Eli toisaalta toivoisi että siinä pelissä tehtailtaisiin maaleja ja kentälliseni pelaajatkin pääsisivät hyville tehoille. Tosin jos Engren pelaa HIFK:n maalissa niin voisi toivoa myös sitä, että Pelicans jäisi vähille maaleille tänään.

Ilkka Heikkisen ja Jasper Lindstenin TPS puolestaan kohtaa tänään Kuopiossa KalPan ja siitä voi tulla aika tasainen ja niukkamaalinen peli. Niin kuin oli myös ottelu KalPa-HIFK eilen. Hiukan epävarmaa myös muutenkin etenkin Heikkisen pistetehtailu.

Heikkinen nakutti yhdessä pelissä Liigapörssipisteitä jopa 37 kappaletta mutta muuten on ollut hiljaisempaa. Tehosaldo Heikkisellä on nyt neljään peliin 2+1=3 ja nämä kaikki pisteet on tullut yhdessä ottelussa.

Myös JYPin Robert Rooballa on nyt parilla viime kierroksella ollut hiljaisempaa. Rooba aloitti syksyn pelit hyvin ja nakutteli peräti yhteensä 36 Liigapörssipistettä kahdella ensimmäisellä kierroksella mutta tämän jälkeisellä kahdella seuraavalla kierroksella on tullut pisteitä yhteensä vain noin kolme. Tänään JYP kohtaa Jukurit Mikkelissä ja siinä pelissähän Rooba voisi palata taas takaisin tehtailemaan pisteitä, mutta epävarmalta näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!