lauantai 3. syyskuuta 2011

Näin kirjoittaa Ville Heino!

Kirjoittajan yksi tärkeimmistä taidoista on persoonallinen kirjoittaminen. Ei saa matkia muita. On matkittava itseään. On tunnettava itsensä. Tiedettävä omat vahvuutensa. Kirjoitettava niitä hyödyntäen. Teksti on parasta silloin, kun se on luojansa näköistä.

Tämän vuoksi olen paljon miettinyt, minkälainen henkilö minä olen. Miten Ville Heino kirjoittaa. Mitkä ovat vahvuuteni. Olen luonut itselleni mainion käsityksen siitä.

Olen mielipiteideni suhteen fanaattinen. Tämän pyrin tuomaan teksteissäni ilmi. Uskallan ilmaista kirjoituksissani omat mielipiteeni. Viime harjoituspelissä HPK pelasi paskasti. Sen toin suoraan ilmi raportissani. Otsikoksikin pistin "Kelvoton HPK."

Pyrin kirjoittamaan ytimekkäästi. Kirjoitukseni on oltava helppolukuista. Nopeatempoista. Sitä kansa janoaa. Minäkin janoaisin. Sivulauseita ei kirjoituksissani juuri ole. Vain yksinkertaistettuja päälauseita.

Yritän aina liioitellakin asioita. Jos joku asia on ollut hyvin, niin kirjoituksessani se on loistavaa. Tekstin värittäminen on tärkeä asia. Sillä saa lisää eloa kirjoituksiinsa. Otteluraporteissa varsinkin tekstin väritys on lystikästä puuhaa. Fanaattisuuteni auttaa tässäkin. Osin myös tietynlainen naiviutenikin.

Parhaimpia puoliani kirjoittajana on myös verbaalisuus. Mielestäni omaan melko laajan sanavaraston. Jatkoajassa oloni aikana olen sitä vielä laajentanutkin. Tarkoituksella hakenut erilaisilta synonyymi-sivustoilta uusia sanoja käyttööni (Tässä tekstissä on muuten liian paljon käytetty olla-verbiä. Pahoitteluni).

Ja kuka väitti, että otsikoinen keksiminen on työlästä? Se on mielestäni yksi kiinnostavimmista tehtävistä kirjoittamisessa. Niiden keksiminen on helppoa. On poimittava teksteistä tärkein pointti ja luotava otsikko siitä. Nämä otsikkoni ovat esimerkiksi olleet klikkausmäärien mukaan kiinnostavia: "Jyrki Louhi "Kiekkoilu oli tuki, turva, usko ja johdatus". "Haalarimiestä pännii". "Hyljeksityn viimeinen oljenkorsi". "Esileikkiä ilman kliimaksia".

Tässä tällaista sontaa teille luettavaksi lauantai-illan ratoksi. Minä ryyppään nyt.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!